Pasta met knoflook, boter en peterselie bomvol smaak. Je kunt de kip bij deze pasta met champignons en knoflook makkelijk weglaten voor een vegetarische pasta.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-champignons-en-knoflook
Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook.
Verwijder ondertussen overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn.
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd de champignons in plakjes. Snijd de zwarte olijven in plakjes en hak de kappertjes grof.
Kook de spaghetti al dente in het kokende water en verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een grote bakpan. Bak de champignons mooi goudbruin op hoog vuur.
Voeg de blokjes kip toe en bak deze nog 3 minuten mee. Voeg de fijngesneden ui en knoflook samen met een klont boter toe en bak het geheel 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de olijven en kappertjes toe en roer de spaghetti samen met een beetje van het kookvocht erdoor.
Roer goed door en voeg de fijngesneden peterselie toe. Breng de pasta op smaak met peper en zout en serveer direct, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-10-2023
Kan ik andere champignons gebruiken?
Je kunt behalve kastanjechampignons ook witte champignons of een mix van beide gebruiken. Je kunt eventueel ook andere soorten zoals oesterzwammen, shiitake, portobello of andere paddenstoelen gebruiken.
Kan ik ook knoflookboter gebruiken?
Je kunt naast de ingrediënten los te gebruiken, eventueel ook gebruik maken van knoflookboter.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.