Pasta met knoflook, boter en peterselie bomvol smaak. Je kunt de kip bij deze pasta met champignons en knoflook makkelijk weglaten voor een vegetarische pasta.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook.
Verwijder ondertussen overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn.
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd de champignons in plakjes. Snijd de zwarte olijven in plakjes en hak de kappertjes grof.
Kook de spaghetti al dente in het kokende water en verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een grote bakpan. Bak de champignons mooi goudbruin op hoog vuur.
Voeg de blokjes kip toe en bak deze nog 3 minuten mee. Voeg de fijngesneden ui en knoflook samen met een klont boter toe en bak het geheel 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de olijven en kappertjes toe en roer de spaghetti samen met een beetje van het kookvocht erdoor.
Roer goed door en voeg de fijngesneden peterselie toe. Breng de pasta op smaak met peper en zout en serveer direct, eet smakelijk!
Kan ik andere champignons gebruiken?
Je kunt behalve kastanjechampignons ook witte champignons of een mix van beide gebruiken. Je kunt eventueel ook andere soorten zoals oesterzwammen, shiitake, portobello of andere paddenstoelen gebruiken.
Kan ik ook knoflookboter gebruiken?
Je kunt naast de ingrediënten los te gebruiken, eventueel ook gebruik maken van knoflookboter.
Per 1 persoonsportie:
Hi René, wat leuk je dat je al diverse recepten hebt geprobeerd! Een pasta hoeft niet altijd met room te zijn om lekker te zijn vind ik persoonlijk. Het pastawater maakt de pasta namelijk ook romig, omdat daar zetmeel in zit, net zoals er in de klassieke pasta carbonara officieel geen room zit. Knoflook geeft samen met de zoutige kappertjes en olijven een volle smaak aan deze pasta. De soort knoflook die je gebruikt maakt vaak wel het verschil is mijn ervaring, niet alle knoflook is even smaakvol. Maar smaken verschillen natuurlijk sowieso, en dat is maar goed ook dat iedereen anders is, toch. Veel liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.