Pasta met artisjok en citroen-botersaus
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta met artisjok en citroen-botersaus vegetarisch

Een heerlijke pasta met artisjok en citroen-botersaus, lekker zomers gerecht dat klaar is in 25 minuten. Recept voor 4 personen.

25 minuten
4 personen
Pasta met artisjok en citroen-botersaus ingrediënten

Recept pasta met artisjok en citroen-botersaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 29-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Kook de spaghetti in het kokende water al dente. Bereid in de tussentijd de ingrediënten voor de saus.

Pel de sjalot en knoflookteen en snijd deze fijn. Snijd een klein handje verse basilicumblaadjes fijn. Giet de artisjokharten af en snijd deze door de helft.

Pasta met artisjok en citroen-botersaus
Pasta met artisjok en citroen-botersaus

De pasta met artisjok en citroen-botersaus afmaken – 15 minuten

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een middelgrote sauspan op middel-hoog vuur en voeg de artisjokharten toe. Plaats de deksel op de pan en bak de artisjokharten enkele minuten.

Haal de artisjokharten uit de pan en doe deze in een kom. Verhit 85 gram boter in dezelfde middelgrote sauspan op middel-hoog vuur. Voeg de gesneden sjalot toe samen met 4 theelepels kappertjes en zout naar smaak.

Voeg naar smaak meer kappertjes toe, dit zal het gerecht zouter maken. Bak tot de sjalotjes glazig geworden zijn. Voeg dan 5 eetlepels citroensap en de gesneden basilicumblaadjes toe.

Kook een aantal minuten, voeg dan de artisjokharten toe om deze opnieuw te verwarmen.

Roer de de gekookte spaghetti erdoor en zorg dat alle spaghetti bedekt is met de citroen-botersaus.

Proef en voeg optioneel naar smaak meer citroensap, boter of kappertjes toe. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
398.5 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
44.83 g
7.65 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
19.67 g
11.68 g
Eiwitten
9.63 g
Vezels
2.99 g
Natrium
762.76 mg
Mineralen
Ijzer
1.79 mg
Calcium
50.14 mg
Magnesium
59.87 mg
Kalium
59.87 mg
Fosfor
159.25 mg
Koper
0.2 mg
Zink
1.15 mg
Jodium
0.02 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
18.67 mg
Vitamine D
0.26 mg
Vitamine A
0.25 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.11 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
39.12 µg
Vitamine E
0.01 mg
Vitamine K
1.2 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pasta met artisjok en citroen-botersaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.