Ohmydish.nl


Pasta met artisjok en citroen-botersaus

Een heerlijke pasta met artisjok en citroen-botersaus, lekker zomers gerecht dat klaar is in 25 minuten. Recept voor 4 personen.

Pasta met artisjok en citroen-botersaus
25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Pasta met artisjok en citroen-botersaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 220 gram spaghetti
  • 8 tot 10 artisjokharten uit blik
  • 85 gram boter
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 4 theelepels kappertjes
  • 5 eetlepels citroensap
  • Klein handje verse basilicumblaadjes
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Pasta met artisjok en citroen-botersaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Middelgrote sauspan
  • Grote pan
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Kom

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-artisjok-en-citroen-botersaus


Voorbereiding -- 10 minuten

Vul de grote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de spaghetti in het kokende water al dente. Bereid in de tussentijd de ingrediënten voor de saus.

Snijd een klein handje verse basilicumblaadjes en een teentje knoflook fijn. Laat het vocht uit het blik artisjokharten lekken. Pel de sjalot en snijd deze fijn.

Pasta met artisjok en citroen-botersaus Pasta met artisjok en citroen-botersaus

De pasta met artisjok en citroen-botersaus -- 15 minuten

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een middelgrote sauspan op middel-hoog vuur. Halveer de artisjokharten en voeg deze toe aan de pan. Plaats de deksel op de pan en bak de artisjokharten enkele minuten. Haal de artisjokharten uit de pan en doe deze in een kom.

Verhit 85 gram boter in dezelfde middelgrote sauspan op middel-hoog vuur. Voeg de gesneden sjalot toe samen met 4 theelepels kappertjes, peper en zout. Voeg naar smaak meer kappertjes toe, dit zal het gerecht zouter maken. Bak tot de sjalotjes glazig geworden zijn. Voeg dan 5 eetlepels citroensap en de gesneden basilicumblaadjes toe. Kook een aantal minuten, voeg dan de artisjokharten toe om deze opnieuw te verwarmen.

Verdeel de saus over de gekookte spaghetti, roer goed door elkaar om ervoor te zorgen dat alle spaghetti bedekt is met de citroen-botersaus. Proef, en voeg naar smaak meer citroensap, boter of kappertjes toe. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Ijskoffie
Volgend recept →
Tartelettes met rabarber

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.