Een heerlijke pasta met artisjok en citroen-botersaus, lekker zomers gerecht dat klaar is in 25 minuten. Recept voor 4 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-artisjok-en-citroen-botersaus
Snijd een klein handje verse basilicumblaadjes en een teentje knoflook fijn. Laat het vocht uit het blik artisjokharten lekken. Pel de sjalot en snijd deze fijn.
Pasta met artisjok en citroen-botersaus
Verhit 85 gram boter in dezelfde middelgrote sauspan op middel-hoog vuur. Voeg de gesneden sjalot toe samen met 4 theelepels kappertjes, peper en zout. Voeg naar smaak meer kappertjes toe, dit zal het gerecht zouter maken. Bak tot de sjalotjes glazig geworden zijn. Voeg dan 5 eetlepels citroensap en de gesneden basilicumblaadjes toe. Kook een aantal minuten, voeg dan de artisjokharten toe om deze opnieuw te verwarmen.
Verdeel de saus over de gekookte spaghetti, roer goed door elkaar om ervoor te zorgen dat alle spaghetti bedekt is met de citroen-botersaus. Proef, en voeg naar smaak meer citroensap, boter of kappertjes toe. Smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.