Een pasta alla Nerano is een Italiaanse klassieker die binnen no-time op tafel staat. Een makkelijke pasta met courgette, basilicum en kaas.
Een pasta alla Nerano wordt gemaakt zonder toevoeging van room, door telkens een beetje kookvocht toe te voegen zal de spaghetti perfect romig worden.
Een simpele pasta die laat zien dat eenvoud ontzettend lekker kan zijn. Een pasta gemaakt met weinig ingrediënten, maar het kost wel even tijd om de courgette te frituren. Het is namelijk noodzakelijk dat de courgette flinterdun is en in kleine porties gefrituurd zal worden, dit geeft extra smaak en textuur aan de pasta.
Je kunt verschillende soorten kaas hiervoor gebruiken, in de klassieke versie is dit doorgaans Provolone del Monaco, maar Parmezaanse kaas is het makkelijkste verkrijgbaar.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-09-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-10-2024
Was de courgette en snijd deze in flinterdunne plakjes. Dit kun je het beste met een snijmachine of mandoline doen.
Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur en verhit een kleine laag olijfolie. Frituur de dunne plakjes courgettes tot deze mooi goudbruin zijn, frituur de courgette in kleine porties omdat deze anders teveel olie zullen opnemen.
Verplaats de gefrituurde courgette naar een bord met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Herhaal tot alle flinterdunne courgette is gefrituurd, voeg indien nodig extra olijfolie toe.
Besprenkel de gefrituurde courgette met een snuf zout. Vul een grote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook.
Kook de pasta al dente in de grote pan met water. Verhit ondertussen opnieuw een scheutje olijfolie in de grote bakpan op laag vuur.
Pel en plet de knoflookteen en voeg deze toe aan de olijfolie. Wacht enkele minuten om de olie de smaak van de knoflook te laten opnemen en verwijder dan de knoflookteen.
Zet het vuur iets hoger en voeg de gefrituurde courgette toe aan de knoflookolie samen met een aantal in stukje gescheurde basilicumblaadjes.
Voeg een flinke lepel van het kookvocht toe en laat het geheel kort zachtjes koken. Voeg de beetgare spaghetti toe samen met een extra lepel van het kookvocht.
Roer goed door, zet het vuur uit en roer de helft van de kaas erdoor. Voeg indien nodig nog een beetje extra kookvocht toe om het geheel romig te maken.
Roer de rest van de kaas erdoor en breng op smaak met peper, zout en verse basilicum. Serveer direct, eet smakelijk!
Welke kaas voor pasta alla nerano?
Voor een klassieke pasta alla nerano gebruik je een combinatie van Provolone del Monaco, Pecorino en Parmezaanse kaas. Aangezien Provolone kaas lastig(er) te verkrijgen is, kun je ook enkel Parmezaanse kaas of Pecorino gebruiken.
Welke pasta voor pasta alla nerano?
Meestal wordt een pasta alla nerano gemaakt met spaghetti.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.