Panpizza
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Panpizza

Beleg deze heerlijke panpizza met je favoriete ingrediënten. Dit recept voor een panpizza is klaar in 35 minuten, recept voor 4 personen.

35 minuten
4 personen
Panpizza ingrediënten

Recept panpizza

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 10-07-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 20 minuten + bereiding van het deeg

Begin met het maken van het  pizza deeg, klik voor het recept voor een zelfgemaakt pizza deeg. Je kunt eventueel ook een kant-en-klaar pizza deeg uit de supermarkt gebruiken.

Bestuif je werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg door de helft en rol het deeg uit met behulp van de deegroller in de vorm van twee cirkels.

Vouw de randen een centimeter naar binnen toe en draai dan de pizzabodem om. Dit doe je om te voorkomen dat de pizza rand gaat opkrullen tijdens het bakken in de oven.

Plaats de pizza bodem in de middelgrote braadpan.

Was en snijd de tomaten en paprika in kleine stukjes of reepjes. Plet de teentjes knoflook en snijd deze in kleine stukjes. Snijd ook de rode ui naar wens in ringen of kleine stukjes.

Giet de mozzarella af, en snijd in kleine stukjes. Dit hoeven geen plakjes te worden, aangezien de kaas gaat smelten in de oven.

Let op: Dit is een recept voor 2 panpizza's, gebruik dus de helft van de ingrediënten.

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius.

Begin nu met het beleggen van de pizza. Besmeer de bodem van de pizza met tomatenpuree, gebruik hiervoor de bolle kant van een eetlepel.

Verdeel nu de paprika, rode ui, knoflook, spekreepjes, tomaten en mozzarella. Bedek de bovenkant met geraspte jonge kaas en een flinke snuf gedroogde oregano.

Breng op smaak met peper en zout. 

Panpizza
Panpizza

De panpizza bakken – 15 minuten

Plaats de pan met de pizza in de voorverwarmde oven en bak deze af in ongeveer 10 - 15 minuten tijd, afhankelijk van hoe krachtig je oven is.

Controleer of de pizza gaar is na 10 minuten. Herhaal de bovenstaande stappen om nog een panpizza te maken.

Haal de panpizza uit de oven en snijd in evenredige parten, serveer direct. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
827.24 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
69 g
6.46 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
40.25 g
18.98 g
Eiwitten
42.84 g
Vezels
4.89 g
Natrium
1925.92 mg
Mineralen
Ijzer
3.1 mg
Calcium
563.62 mg
Magnesium
65.46 mg
Kalium
65.46 mg
Fosfor
543.26 mg
Koper
0.72 mg
Zink
4.83 mg
Jodium
0.59 µg
Selenium
10.66 µg
Vitamines
Vitamine C
67.82 mg
Vitamine D
0.21 mg
Vitamine A
129.37 mg
Vitamine B1
0.34 mg
Vitamine B2
0.61 mg
Vitamine B6
0.63 mg
Vitamine B12
2.24 µg
Foliumzuur
71.38 µg
Vitamine E
0.65 mg
Vitamine K
3.96 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Panpizza"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.