Beleg deze heerlijke panpizza met je favoriete ingrediënten. Dit recept voor een panpizza is klaar in 35 minuten, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 10-07-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van het pizza deeg, klik voor het recept voor een zelfgemaakt pizza deeg. Je kunt eventueel ook een kant-en-klaar pizza deeg uit de supermarkt gebruiken.
Bestuif je werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg door de helft en rol het deeg uit met behulp van de deegroller in de vorm van twee cirkels.
Vouw de randen een centimeter naar binnen toe en draai dan de pizzabodem om. Dit doe je om te voorkomen dat de pizza rand gaat opkrullen tijdens het bakken in de oven.
Plaats de pizza bodem in de middelgrote braadpan.
Was en snijd de tomaten en paprika in kleine stukjes of reepjes. Plet de teentjes knoflook en snijd deze in kleine stukjes. Snijd ook de rode ui naar wens in ringen of kleine stukjes.
Giet de mozzarella af, en snijd in kleine stukjes. Dit hoeven geen plakjes te worden, aangezien de kaas gaat smelten in de oven.
Let op: Dit is een recept voor 2 panpizza's, gebruik dus de helft van de ingrediënten.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius.
Begin nu met het beleggen van de pizza. Besmeer de bodem van de pizza met tomatenpuree, gebruik hiervoor de bolle kant van een eetlepel.
Verdeel nu de paprika, rode ui, knoflook, spekreepjes, tomaten en mozzarella. Bedek de bovenkant met geraspte jonge kaas en een flinke snuf gedroogde oregano.
Breng op smaak met peper en zout.
Plaats de pan met de pizza in de voorverwarmde oven en bak deze af in ongeveer 10 - 15 minuten tijd, afhankelijk van hoe krachtig je oven is.
Controleer of de pizza gaar is na 10 minuten. Herhaal de bovenstaande stappen om nog een panpizza te maken.
Haal de panpizza uit de oven en snijd in evenredige parten, serveer direct. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.