Paksoi uit de wok

(16)

Dit heerlijk simpel gerecht voor paksoi uit de wok heb je in minder dan 15 minuten op tafel staan. Knapperig paksoi in een heerlijke snelle en makkelijke saus.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-02-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten
Paksoi uit de wok

Ingrediënten


  • 3 kleine paksoi
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 theelepels Thaise rode curry pasta
  • 2 eetlepel ketjap
  • ½ glas lauwwarm water
  • Zout
  • Scheutje zonnebloemolie

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Wok
  • Spatel

Paksoi uit de wok Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/paksoi-uit-de-wok


Voorbereiding – 5 minuten

Was de paksoi grondig onder koud stromend water. Zorg ervoor dat al het zand en viezigheid eraf gespoeld is. Plet de teentjes knoflook met behulp van het koksmes, pel deze en snijd in fijne stukjes.

Snijd nu de paksoi doormidden, of in kwarten. Laat het harde steeltje zitten, dit zal de bladeren aan elkaar houden tijdens het wokken.

Paksoi uit de wok
Paksoi uit de wok

De paksoi uit de wok afmaken – 10 minuten

Verhit een wok op het hoogst mogelijke vuur. Mocht je de wok nog niet ingebrand hebben, doe dit dan eerst met behulp van wat keukenpapier, een vleestang en een klein scheutje zonnebloemolie.

Verhit een scheutje zonnebloemolie en voeg de paksoi samen met de knoflook toe. Roerbak deze een minuut of 2 aan beide kanten of totdat de groene bladeren slap beginnen te worden.

Giet nu een half glas lauwwarm water toe in de wok samen met 2 eetlepels ketjap en 3 theelepels Thaise rode curry pasta. Roer tot een egale saus, draai de paksoi voorzichtig om. Probeer deze zo heel mogelijk te houden. Breng op smaak met zout.

Verhit de paksoi nog ongeveer een minuut of 3 - 4, of totdat het witte gedeelte van de paksoi beetgaar geworden is. Haal de paksoi uit de wok en snijd de hardere onderkant eraf. 

Serveer direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-02-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
16 stemmen

0 reacties op Paksoi uit de wok

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.