Ovenschotel Hawaï

(28)

Pizza Hawaï kennen we allemaal, maar heb je ooit al eens gehoord van een ovenschotel Hawaï? Heerlijk met pasta, ananas, gerapste kaas en een lekkere roomsaus.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-01-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-10-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Budget recepten
Ovenschotel Hawaï

Ingrediënten


  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 1 ui
  • 350 gram pasta
  • Ongeveer 300 gram ananasschijven
  • 250 gram geraspte kaas
  • 250 gram champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 40 gram bloem
  • 40 gram roomboter
  • 500 ml volle melk (niet afgebeeld)
  • Halve eetlepel paprikapoeder
  • Lente ui ter garnering

Kookgerei nodig


  • Grote pan
  • Klein pannetje
  • Bakpan
  • Vergiet
  • Garde
  • Houten lepel
  • Oven
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Ovenschaal
  • Champignonborstel of keukenpapier

Ovenschotel Hawaï Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Budget recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ovenschotel-hawai


Voorbereiding – 15 minuten

Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Kook in deze pan de pasta gaar en giet de pasta af zodra deze gaar is. Meng eventueel een beetje olijfolie door de pasta om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Maak de champignons schoon met behulp van een champignonborsteltje of wat keukenpapier. Snijd de champignons in dunne plakjes. Snijd de plakjes ananas in kleinere blokjes.

Smelt 40 gram roomboter in een klein pannetje en voeg dan 40 gram bloem in één keer toe. Roer dit goed door tot een roux met behulp van een houten lepel en gaar dit zachtjes om de bloemsmaak te verwijderen. Giet nu voorzichtig beetje bij beetje 500 ml melk toe.

Gebruik een garde om de saus glad te roeren, dit zal lastig gaan met de houten lepel. Laat de saus zachtjes garen en je zult merken dat deze vanzelf dikker zal worden. Breng de saus op smaak met peper, zout en een halve eetlepel paprikapoeder.

Ovenschotel Hawaï
Ovenschotel Hawaï

De ovenschotel Hawaï afmaken – 30 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. 

Verhit wat boter in een bakpan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Na 2 minuten voeg je ongeveer 250 gram gerookte spekreepjes toe, bak tot gaar. Voeg dan de in plakjes gesneden champignons toe.

Roer alles goed door elkaar heen en bak een aantal minuten mee. Of tot de champignons in grootte geslonken zijn en mooi bruin geworden zijn. Voeg ook de gekookte pasta en ananasblokjes toe, roer en bak eventjes mee.

Zet het vuur uit en verdeel de pasta over in de ovenschaal en giet de saus over de pasta heen. Bedek de pasta met ongeveer 200 - 250 gram geraspte kaas naar keuze.

Bak de pastaschotel Hawaï ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven tot deze gaar en mooi goudbruin is. Serveer direct, garneer eventueel met gesneden bos ui. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-01-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-10-2023


Waardeer dit recept!
28 stemmen

0 reacties op Ovenschotel Hawaï

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.