Ovengebakken kokos-kippendijen
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ovengebakken kokos-kippendijen

Kippendijen hebben meer smaak dan kipfilets. Deze ovengebakken kokos-kippendijen serveer je met gele rijst en gebakken paksoi.

40 minuten
2 personen
Ovengebakken kokos-kippendijen ingrediënten

Recept ovengebakken kokos-kippendijen

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-08-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Snijd de teentjes knoflook zo fijn mogelijk en leg de helft ervan aan de kant. Meng ketjap samen met de andere helft van de knoflook en een halve theelepel Chinese 5 kruidenpoeder.

Snijd de kipdijfilets in vrij grote stukken en plaats deze in de marinade. Wees er zeker van dat alle stukken goed bedekt zijn met de marinade, plaats de kom in de koelkast voor tenminste een uur. Hoe langer, hoe beter. 

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Vul de middelgrote pan met water en breng dit aan de kook.

Snijd een halve rode peper in kleine stukjes en voeg deze toe aan het kokende water samen met de andere helft van de knoflook, citroengras (in grote stukken) en wat zout.

Kook de rijst, volg hiervoor de verpakking van jou gekozen rijst. 

Ovengebakken kokos-kippendijen
Ovengebakken kokos-kippendijen

De ovengebakken kokos-kippendijen afmaken – 20 minuten

Voeg de geraspte kokos toe aan een kleine kom en rol hier de kippendijen in totdat alles bedekt is met kokos. Plaats de kip dan op de bakplaat met bakpapier erop en bak deze 15 minuten lang in de oven.

Snijd de paksoi in grove stukken. Verhit wat olie in de wok of grote bakpan. Voeg de paksoi toe samen met de helft van de Chinese 5 kruidenpoeder en bak deze 2 minuten lang.

Breng op smaak met peper en zout. Giet de rijst af en haal het citroengras eruit. Verdeel de rijst over 2 borden met de gebakken paksoi en kokos-kip. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
803.53 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
33.4 g
6.14 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
58.74 g
30.89 g
Eiwitten
32.51 g
Vezels
7.79 g
Natrium
964.62 mg
Mineralen
Ijzer
4.93 mg
Calcium
101.83 mg
Magnesium
87.03 mg
Kalium
87.03 mg
Fosfor
411.1 mg
Koper
0.49 mg
Zink
3.53 mg
Jodium
0.08 µg
Selenium
27.11 µg
Vitamines
Vitamine C
22.32 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
5.35 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.08 mg
Vitamine B6
0.8 mg
Vitamine B12
0.98 µg
Foliumzuur
89.55 µg
Vitamine E
0.36 mg
Vitamine K
6.3 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Ovengebakken kokos-kippendijen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.