Ohmydish.nl


Ovengebakken kokos-kippendijen

Kippendijen hebben meer smaak dan kipfilets. Deze ovengebakken kokos-kippendijen serveer je met gele rijst en gebakken paksoi.

Ovengebakken kokos-kippendijen
40 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Ovengebakken kokos-kippendijen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram kippendijen
  • 80 gram geraspte kokosnoot
  • 30 ml ketjap
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroengras
  • Halve rode peper
  • Theelepel Chinese 5 kruidenpoeder
  • Eetlepel sesamzaadolie
  • 1 paksoi
  • 200 gram rijst, bijvoorbeeld geurige gele rijst
Ovengebakken kokos-kippendijen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Middelgrote pan
  • Grote pan of wok
  • Grote bakpan of wok
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Grote kom
  • Oven

Bereiden

40 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ovengebakken-kokos-kippendijen


Voorbereiding -- 20 minuten + wachttijd

Snijd de teentjes knoflook zo fijn mogelijk en leg de helft ervan aan de kant. Meng ketjap samen met de andere helft van de knoflook en een halve theelepel Chinese 5 kruidenpoeder. Snijd de kippendijen in grote stukken en plaats deze in de marinade. Wees er zeker van dat alle stukken goed bedekt zijn met de marinade, plaats de kom in de koelkast voor tenminste een uur. Hoe langer, hoe beter.

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius.

Vul de middelgrote pan met water en breng dit aan de kook. Snijd een halve rode peper in kleine stukjes en voeg deze toe aan het kokende water samen met de andere helft van de knoflook, citroengras (in grote stukken) en wat zout. Kook de rijst, volg hiervoor de verpakking van jou gekozen rijst.

Ovengebakken kokos-kippendijen Ovengebakken kokos-kippendijen

De ovengebakken kokos-kippendijen afmaken -- 20 minuten

Voeg de geraspte kokosnoot toe aan een kleine kom en rol hier de kippendijen in totdat alles bedekt is met kokosnoot. Plaats de kip dan op de bakplaat met bakpapier erop en bak deze 15 minuten lang in de oven.

Snijd de paksoi in grove stukken. Verhit wat olie in de wok of grote bakpan. Voeg de paksoi toe samen met de helft van de Chinese 5 kruidenpoeder en bak deze 2 minuten lang. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de rijst af en haal het citroengras eruit. Verdeel de rijst over 2 borden met de gebakken paksoi en kokos-kippendijen. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Perzikmilkshake

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.