Kippendijen hebben meer smaak dan kipfilets. Deze ovengebakken kokos-kippendijen serveer je met gele rijst en gebakken paksoi.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-08-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de teentjes knoflook zo fijn mogelijk en leg de helft ervan aan de kant. Meng ketjap samen met de andere helft van de knoflook en een halve theelepel Chinese 5 kruidenpoeder.
Snijd de kipdijfilets in vrij grote stukken en plaats deze in de marinade. Wees er zeker van dat alle stukken goed bedekt zijn met de marinade, plaats de kom in de koelkast voor tenminste een uur. Hoe langer, hoe beter.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Vul de middelgrote pan met water en breng dit aan de kook.
Snijd een halve rode peper in kleine stukjes en voeg deze toe aan het kokende water samen met de andere helft van de knoflook, citroengras (in grote stukken) en wat zout.
Kook de rijst, volg hiervoor de verpakking van jou gekozen rijst.
Voeg de geraspte kokos toe aan een kleine kom en rol hier de kippendijen in totdat alles bedekt is met kokos. Plaats de kip dan op de bakplaat met bakpapier erop en bak deze 15 minuten lang in de oven.
Snijd de paksoi in grove stukken. Verhit wat olie in de wok of grote bakpan. Voeg de paksoi toe samen met de helft van de Chinese 5 kruidenpoeder en bak deze 2 minuten lang.
Breng op smaak met peper en zout. Giet de rijst af en haal het citroengras eruit. Verdeel de rijst over 2 borden met de gebakken paksoi en kokos-kip. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.