Ohmydish.nl


Ovengebakken camembert met pommes duchesse

Deze ovengebakken camembert met pommes duchesse is echt om te smullen, dé perfecte maaltijd voor kaasliefhebbers. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen.

Ovengebakken camembert met pommes duchesse
44 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Ovengebakken camembert met pommes duchesse

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 1 eidooier
  • 50 gram boter
  • Peper, zout en nootmuskaat naar smaak
  • handvol fijn geraspte parmezaanse kaas
  • 1 grote camembert
Ovengebakken camembert met pommes duchesse ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Spuitzak met stervormig mondstuk
  • Dunschiller
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Fijne zeef
  • Pan
  • Grote (soep)lepel
  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier erop

Bereiden

44 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ovengebakken-camembert-met-pommes-duchesse


Voorbereiding -- 30 minuten

Pommes duchesse is een klassiek Frans gerecht, origineel heet dit "pommes de terre duchesse". Begin met het schillen van de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Vul een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappelen 20 minuten lang in de pan met kokend water. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelstukken. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak een puree van de gekookte aardappels, een handige manier om dit zo glad mogelijk te krijgen is door de aardappelen door een fijne zeef te halen met behulp van een grote (soep)lepel. Meng boter, geraspte kaas en de eidooier door de aardappelpuree heen. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep de puree in een spuitzak. Ovengebakken camembert met pommes duchesse Ovengebakken camembert met pommes duchesse

De ovengebakken camembert met pommes duchesse afmaken -- 15 minuten

Haal de camembert uit de verpakking, verwijder het plastic en plaats de camembert dan terug in het houten doosje. Spuit rosettes van de aardappelpuree op de bakplaat om de camembert heen, tegen elkaar aan. Bak de pommes duchesse en camembert dan 10 tot 15 minuten lang in de oven. De uiteindelijke baktijd is afhankelijk van de kracht van de oven. Snijd het kapje van de camembert zodat je beter bij de gesmolten kaas kunt en dip de pommes duchesse in de kaas. Serveer met een heerlijke salade. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.