Ovengebakken camembert met pommes duchesse
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ovengebakken camembert met pommes duchesse vegetarisch

Deze ovengebakken camembert met pommes duchesse is echt om te smullen, dé perfecte maaltijd voor kaasliefhebbers. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen.

45 minuten
4 personen
Ovengebakken camembert met pommes duchesse ingrediënten

Recept ovengebakken camembert met pommes duchesse

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-06-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 19-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Pommes duchesse is een klassiek Frans gerecht, origineel heet dit "pommes de terre duchesse". 

Begin met het schillen van de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Vul een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappelen 20 minuten lang in de pan met kokend water. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelstukken. 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Maak een puree van de gekookte aardappelen, een handige manier om dit zo glad mogelijk te krijgen is door de aardappelen door een fijne zeef te halen met behulp van een grote (soep)lepel. 

Meng boter, geraspte kaas en de eidooier door de aardappelpuree heen. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep de puree in een spuitzak. 

Ovengebakken camembert met pommes duchesse
Ovengebakken camembert met pommes duchesse

De ovengebakken camembert met pommes duchesse afmaken – 15 minuten

Haal de camembert uit de verpakking, verwijder het plastic en plaats de camembert dan terug in het houten doosje. 

Spuit rosettes van de aardappelpuree op de bakplaat om de camembert heen, tegen elkaar aan. Bak de pommes duchesse en camembert dan 10 tot 15 minuten lang in de oven. De uiteindelijke baktijd is afhankelijk van de kracht van de oven. 

Snijd het kapje van de camembert zodat je beter bij de gesmolten kaas kunt en dip de pommes duchesse in de kaas. Serveer met een heerlijke salade. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
476.29 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
27.28 g
0.64 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
30.68 g
100.05 g
Eiwitten
21.45 g
Vezels
4.19 g
Natrium
998.01 mg
Mineralen
Ijzer
1.42 mg
Calcium
393.62 mg
Magnesium
50.33 mg
Kalium
50.33 mg
Fosfor
407.89 mg
Koper
0.3 mg
Zink
2.85 mg
Jodium
63.02 µg
Selenium
10.27 µg
Vitamines
Vitamine C
13.34 mg
Vitamine D
0.71 mg
Vitamine A
242.69 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.49 mg
Vitamine B6
0.57 mg
Vitamine B12
1.16 µg
Foliumzuur
30.43 µg
Vitamine E
0.4 mg
Vitamine K
3.15 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Ovengebakken camembert met pommes duchesse"
Tiny Janssen zegt op 19-11-2024
Een heerlijk recept maak het geregeld
Véronique zegt op 19-11-2024
Dankjewel Tiny! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.