Goed recept voor een standaard New York cheesecake, lekker om er rood fruit of blauwe bessen bij te serveren. Recept voor 8 personen, klaar in 45 minuten.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/new-york-cheesecake
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en bedek met bakpapier. Verkruimel de bastognekoekjes in een blender of met behulp van een ziplock zakje en een deegroller.
Smelt de boter in een klein sauspannetje en voeg de bastognekruimels toe. Meng goed samen en verdeel het bastogne-mengsel in de springvorm. Druk goed aan en wees er zeker van dat er geen zichtbare gaten zijn.
Voeg roomkaas, 4 eieren en poedersuiker toe aan de kom van de keukenmachine. Meng op hoge snelheid tot een glad mengsel. Voeg citroenrasp en het sap toe. Meng nogmaals goed door elkaar. Giet het mengsel in de springvorm.
Bak de cheesecake in 30 - 35 minuten gaar op 150 graden Celsius. Maak ondertussen de ovendeur niet open, anders kan de cheesecake inzakken.
Zet de ovendeur op een kier en haal de cheesecake na het bakken pas uit de oven als deze al een beetje is afgekoeld. Laat deze vervolgens volledig afkoelen tot kamertemperatuur en plaats dan in de koelkast.
Serveer eventueel met rood fruit of blauwe bessen. Geniet ervan!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.