Ohmydish.nl


Mini bananen-frambozen cake

Deze mini bananen-frambozen cake is heerlijk als toetje of voor bij de koffie. Recept voor 6 personen, klaar in 50 minuten.

Mini bananen-frambozen cake
40 minuten 6 personen Toetjes
Mini bananen-frambozen cake

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 150 gram droge biscuit koekjes
  • 110 gram suiker

Ingrediënten voor de vulling

  • Bakje verse frambozen
  • 1 banaan
  • 5 pakjes Mon chou roomkaas
  • 75 gram suiker
  • 1 ei
  • 1.5 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels droge gele cakemix

Ingrediënten voor de kruimel topping

  • 60 gram bloem
  • 100 gram bruine suiker
  • 50 gram gele cakemix
  • 4 eetlepels boter
  • Snufje zout
Mini bananen-frambozen cake ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 kleine springvormen
  • Oven
  • Blender
  • Garde
  • Sauspannetje
  • 2 x kom

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-bananen-frambozen-cake


De mini bananen-frambozen cake bodem maken

Verhit de oven tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Pak een kom en voeg daar de droge biscuit koekjes aan toe. Verkruimel met een lepel, of gebruik een blender. Voeg suiker toe en vermeng met de koekkruimels. Smelt de boter en voeg toe aan de kom en vermeng met de koekkruimels.

Vet de springvormen in met boter. Gebruik een lepel om het mengsel in de 6 kleine springvormen te verdelen. Bak 3 tot 5 minuten in de voorverwarmde oven en laat dan afkoelen.

De vulling voorbereiden

Voeg de verse frambozen samen met een banaan toe aan een blender en pureer glad. Voeg roomkaas, suiker, vanille extract en een ei toe en pureer tot een glad mengsel. Voeg droge cake mix toe en meng goed samen.

De kruimel topping maken

Vermeng alle ingrediënten voor de kruimel topping in een kom. Gebruik een vork om de boter er doorheen te mengen. Meng totdat de topping een zanderige textuur heeft gekregen. 

Mini bananen-frambozen cake
Mini bananen-frambozen cake

De mini bananen-frambozen cake bakken -- 25 minuten

Giet de vulling over de voorgebakken cake bodems, bak 20 minuten lang op 175 graden Celsius.

Haal na 20 minuten uit de oven en verdeel de topping over de cakejes. Bak nogmaals 5 minuten in de oven. Laat daarna geheel afkoelen.


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Klassieke cheeseburger

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.