Deze Mexicaanse chocoladetaart is zoet maar ook een klein beetje zout en pittig. Een hele aparte lekkere chocoladetaart die je eens een keer moet proeven!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-chocoladetaart
Vet de springvorm in met boter en zet deze aan de kant. Verkruimel de koekjes, je kunt hiervoor een foodprocessor gebruiken of simpelweg een deegroller. Doe de droge koekjes eerst in een hersluitbaar zakje als je een deegroller gaat gebruiken. Leg wat koekkruimels aan de kant ter garnering.
Smelt de boter langzaam in de kleine sauspan. Laat de boter dan een aantal minuten afkoelen. Vermeng de koekkruimels met de gesmolten boter, 1 eiwit, kaneelpoeder en zout. Druk het koekmengsel dan in de springvorm om een taartbodem te maken.
Bak de taartbodem 10 minuten lang in de oven, of totdat deze mooi goudbruin geworden is. Haal de taartbodem dan uit de oven en laat deze geheel afkoelen.
Mexicaanse chocoladetaart
Snijd de donkere chocolade in kleine stukken en voeg deze toe aan de warme melk. Blijf ondertussen het eimengsel mengen, en giet er dan de melk met gesmolten chocolade aan toe. Giet het mengsel dan terug in de middelgrote pan en blijf roeren om te voorkomen dat de chocoladetaart vulling aan gaat branden, dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Zorg ervoor dat het mengsel dik is geworden (zie foto)!
Chocolade taart vulling
Plaats de pan dan 10 minuten lang in koud water en blijf roeren om klontjes te voorkomen. Giet het chocolademengsel over de taartbodem zodra deze een beetje afgekoeld is. Dek de Mexicaanse chocoladetaart af met huishoudfolie en plaats deze tenminste 3 uur lang in de koelkast. Bestrooi met de apart gehouden koekkruimels. Geniet ervan!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.