Ohmydish.nl


Mexicaanse chocoladetaart

Deze Mexicaanse chocoladetaart is zoet maar ook een klein beetje zout en pittig. Een hele aparte lekkere chocoladetaart die je eens een keer moet proeven!

Mexicaanse chocoladetaart
30 minuten 12 personen Taart en cake
Mexicaanse chocoladetaart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram droge koekjes (zoals Maria koekjes)
  • 100 gram boter
  • 1 eetlepel suiker (afhankelijk van hoe zoet de droge koekjes zijn)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eiwit
  • Snufje zout
  • 200 gram suiker
  • 5 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel oploskoffie
  • Halve theelepel zout
  • Anderhalve theelepel chilipoeder
  • 2 eieren
  • 3 eigelen
  • 700 ml volle melk
  • 150 gram donkere chocolade
Mexicaanse chocoladetaart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Springvorm van 24 cm
  • Siliconen kwast
  • Deegroller of foodprocessor (om de koekjes mee te verkruimelen)
  • Middelgrote pan
  • Klein sauspannetje
  • Garde
  • Keukenmachine of handmixer met garde
  • Spatel

Recept printen Bekijk reacties (4) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-chocoladetaart


Voorbereiding -- 15 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius.

Vet de springvorm in met boter en zet deze aan de kant. Verkruimel de koekjes, je kunt hiervoor een foodprocessor gebruiken of simpelweg een deegroller. Doe de droge koekjes eerst in een hersluitbaar zakje als je een deegroller gaat gebruiken. Leg wat koekkruimels aan de kant ter garnering.

Smelt de boter langzaam in de kleine sauspan. Laat de boter dan een aantal minuten afkoelen. Vermeng de koekkruimels met de gesmolten boter, 1 eiwit, kaneelpoeder en zout. Druk het koekmengsel dan in de springvorm om een taartbodem te maken.

Bak de taartbodem 10 minuten lang in de oven, of totdat deze mooi goudbruin geworden is. Haal de taartbodem dan uit de oven en laat deze geheel afkoelen.

Mexicaanse chocoladetaart Mexicaanse chocoladetaart

De Mexicaanse chocoladetaart vulling maken -- 15 minuten + wachttijd

Verhit de melk langzaam in een middelgrote pan. Vermeng dan de suiker, zout, eigeel, maizena, cacao poeder, oploskoffie en chili in de kom van de keukenmachine. Voeg de eieren 1 voor 1 toe, totdat er een mooi glad mengsel ontstaat.

Snijd de donkere chocolade in kleine stukken en voeg deze toe aan de warme melk. Blijf ondertussen het eimengsel mengen, en giet er dan de melk met gesmolten chocolade aan toe. Giet het mengsel dan terug in de middelgrote pan en blijf roeren om te voorkomen dat de chocoladetaart vulling aan gaat branden, dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Zorg ervoor dat het mengsel dik is geworden (zie foto)!

Chocolade taart vulling Chocolade taart vulling

Plaats de pan dan 10 minuten lang in koud water en blijf roeren om klontjes te voorkomen. Giet het chocolademengsel over de taartbodem zodra deze een beetje afgekoeld is. Dek de Mexicaanse chocoladetaart af met huishoudfolie en plaats deze tenminste 3 uur lang in de koelkast. Bestrooi met de apart gehouden koekkruimels. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Mexicaanse quesadilla
Volgend recept →
Pittige grapefruit cocktail

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.