Deze Mexicaanse chocoladetaart is zoet maar ook een klein beetje zout en pittig. Een hele aparte lekkere chocoladetaart die je eens een keer moet proeven!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-08-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 18-11-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en zet deze aan de kant.
Verkruimel de koekjes, je kunt hiervoor een foodprocessor gebruiken of simpelweg een deegroller. Doe de droge koekjes eerst in een hersluitbaar zakje als je een deegroller gaat gebruiken. Leg wat koekkruimels opzij ter garnering.
Smelt de boter langzaam in de kleine sauspan. Laat de boter dan een aantal minuten afkoelen. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter, 1 eiwit, kaneelpoeder en een snuf zout.
Druk het koekmengsel dan in de springvorm om een taartbodem te maken.
Bak de taartbodem 10 minuten lang in de oven, of totdat deze mooi goudbruin geworden is. Haal de taartbodem dan uit de oven en laat deze geheel afkoelen.
Verhit de melk langzaam in een middelgrote pan. Snijd de pure chocolade in kleine stukken en voeg deze toe aan de warme melk.
Meng suiker, halve theelepel zout, eidooiers, maizena, cacao poeder, oploskoffie en chili in de kom van de keukenmachine.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe, totdat er een mooi glad mengsel ontstaat. Blijf ondertussen het eimengsel mengen, en giet er dan de melk met gesmolten chocolade aan toe.
Giet het mengsel dan terug in de middelgrote pan en blijf roeren om te voorkomen dat de chocoladetaart vulling aan gaat branden, dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Zorg ervoor dat het mengsel dik is geworden (zie foto)!
Plaats de pan dan 10 minuten lang in koud water en blijf roeren om klontjes te voorkomen. Giet het chocolademengsel over de taartbodem zodra deze een beetje afgekoeld is.
Dek de Mexicaanse chocoladetaart af met huishoudfolie en plaats deze tenminste 3 uur lang in de koelkast. Bestrooi met de apart gehouden koekkruimels. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.