Ohmydish.nl


Mexicaans varkensvlees carnitas uit de slowcooker

Mexicaans varkensvlees carnitas is een Mexicaanse specialiteit dat staat voor "kleine stukjes vlees". Serveer deze op een tortilla met avocado en limoen

Mexicaans varkensvlees carnitas uit de slowcooker
5 uur 25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Mexicaans varkensvlees carnitas uit de slowcooker

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kilo varkensvlees, voor dit recept hebben wij een kilo procureur (varkensnek) gebruikt
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 jalapeno peper
  • 2 limoenen
  • 100 ml sinaasappelsap (of gebruik verse sinaasappels)
  • optioneel om mee te serveren: tortillas, avocado, tomaat en/of peterselie
Mexicaans varkensvlees carnitas uit de slowcooker ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Slowcooker
  • Koksmes en snijplank
  • Oven
  • Ovenplaat met bakpapier erop
  • 2 vorken

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

5 uur 25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaans-varkensvlees-carnitas-uit-de-slowcooker


Voorbereiding -- 5 uur en 10 minuten

Begin door een droge "rub" te maken, door de oregano, chilipoeder, komijnpoeder en peper & zout met elkaar te mengen. Wrijf het stuk varkensvlees goed in met de pittige "rub" aan alle kanten. Plaats het stuk varkensvlees in de slowcooker en pers al het sap uit 2 limoenen en giet er 100 ml sinaasappelsap overheen. Je kunt ook sap van verse sinaasappelen gebruiken.

Pel en snijd de uien en knoflookteentjes in fijne stukjes. Verwijder de zaadlijsten uit de jalapeño pepers en snijd deze zo fijn mogelijk. Voeg dan de gesneden ui, knoflook en jalapeño peper toe in de slowcooker en stel deze dan in op de medium stand. Verhit het stuk varkensvlees 5 uur lang in de slowcooker, draai het vlees na 2,5 uur een keer om.

Mexicaans varkensvlees carnitas uit de slowcooker Mexicaans varkensvlees carnitas uit de slowcooker

Afmaken van de Mexicaans varkensvlees carnitas uit de slowcooker -- 15 minuten

Haal het stuk varkensvlees uit de slowcooker. Gebruik twee vorken om het varkensvlees uit elkaar te trekken (precies zoals je zou doen bij pulled pork). Plaats de stukken vlees nu op de ovenschaal, afhankelijk van de grootte van je oven zul je deze wellicht in twee of meer delen moeten bakken.

Gebruik de grill-stand van je oven om een heerlijk krokante "pulled pork" te maken, je hebt hier maar 5 minuten tijd in de oven voor nodig, aangezien maar 1 kant van het vlees écht krokant hoeft te zijn. Heb je geen oven? Geen probleem, bak het vlees dan zonder al teveel te roeren op in een bak- of grillpan.

Nu kun je de carnitas (wat kleine stukjes vlees in het Spaans/Mexicaans betekend) gebruiken als vulling voor een heerlijke tortilla. Wij hebben de tortilla afgemaakt door er wat avocado in te doen met wat limoensap. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Pittige komkommersalade
Volgend recept →
Cannelloni met kippendijen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.