Mexicaans varkensvlees carnitas is een Mexicaanse specialiteit dat staat voor "kleine stukjes vlees". Serveer deze op een tortilla met avocado en limoen
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaans-varkensvlees-carnitas-uit-de-slowcooker
Pel en snijd de uien en knoflookteentjes in fijne stukjes. Verwijder de zaadlijsten uit de jalapeño pepers en snijd deze zo fijn mogelijk. Voeg dan de gesneden ui, knoflook en jalapeño peper toe in de slowcooker en stel deze dan in op de medium stand. Verhit het stuk varkensvlees 5 uur lang in de slowcooker, draai het vlees na 2,5 uur een keer om.
Mexicaans varkensvlees carnitas uit de slowcooker
Gebruik de grill-stand van je oven om een heerlijk krokante "pulled pork" te maken, je hebt hier maar 5 minuten tijd in de oven voor nodig, aangezien maar 1 kant van het vlees écht krokant hoeft te zijn. Heb je geen oven? Geen probleem, bak het vlees dan zonder al teveel te roeren op in een bak- of grillpan.
Nu kun je de carnitas (wat kleine stukjes vlees in het Spaans/Mexicaans betekend) gebruiken als vulling voor een heerlijke tortilla. Wij hebben de tortilla afgemaakt door er wat avocado in te doen met wat limoensap. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.