Mexicaans varkensvlees carnitas is een Mexicaanse specialiteit dat staat voor "kleine stukjes vlees". Serveer deze op een tortilla met avocado en limoen
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 5 uur 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Tip: Voor dit recept hebben wij een kilo procureur (varkensnek) gebruikt.
Begin door een droge "rub" te maken door de oregano, chilipoeder, komijn, peper en zout met elkaar te mengen. Wrijf het stuk varkensvlees goed in met de pittige "rub" aan alle kanten.
Plaats het stuk varkensvlees in de slowcore en pers al het sap uit 2 limoenen en giet er 100 ml sinaasappelsap overheen. Je kunt ook sap van verse sinaasappelen gebruiken.
Pel en snijd de uien en knoflooktenen fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de jalapeño pepers en snijd deze zo fijn mogelijk. Voeg dan de gesneden ui, knoflook en jalapeño peper toe aan de slow cooker en stel deze in op de medium stand.
Verhit het stuk varkensvlees 5 uur lang in de slowcooker, draai het vlees na 2,5 uur eventueel een keer om.
Haal het stuk varkensvlees uit de slowcooker. Gebruik twee vorken om het varkensvlees uit elkaar te trekken (precies zoals je zou doen bij pulled pork).
Plaats de stukken vlees nu op de ovenschaal, afhankelijk van de grootte van je oven zul je deze wellicht in twee of meer delen moeten bakken. Gebruik de grill-stand van je oven om een heerlijk krokante "pulled pork" te maken, je hebt hier maar 5 minuten tijd in de oven voor nodig, aangezien maar 1 kant van het vlees écht krokant hoeft te zijn.
Heb je geen oven? Geen probleem, bak het vlees dan zonder al teveel te roeren in een bak- of grillpan. Nu kun je de carnitas (kleine stukjes vlees in het Spaans/Mexicaans) gebruiken als vulling voor een heerlijke tortilla.
Wij hebben de tortilla afgemaakt door er wat avocado in te doen met een beetje limoensap en verse peterselie. Je kunt eventueel ook tomatenblokjes toevoegen. Eet smakelijk!
Mijn slowcooker heeft geen medium stand, wat nu?
Als je slowcooker geen medium stand heeft, kun je het beste de lage setting gebruiken.
De temperatuur van de medium stand zit tussen de lage en hoge stand in, daarom zal het vlees sneller gaar zijn. Verleng de tijd op de lage stand dan minimaal met een uur.
Welk varkensvlees voor carnitas?
Voor carnitas kun je bijv. procureur (varkensnek) of schouder gebruiken. Deze zijn beide geschikt om te stoven.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.