Mexicaans varkensvlees carnitas uit de slowcooker

(15)

Mexicaans varkensvlees carnitas is een Mexicaanse specialiteit dat staat voor "kleine stukjes vlees". Serveer deze op een tortilla met avocado en limoen

Kooktijd 5 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Mexicaans varkensvlees carnitas uit de slowcooker

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kilo varkensvlees
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 jalapeno peper
  • 2 limoenen
  • 100 ml sinaasappelsap
  • optioneel om erbij te serveren: tortillas, avocado, tomaat en/of peterselie
Mexicaans varkensvlees carnitas uit de slowcooker Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Slowcooker
  • Koksmes en snijplank
  • Oven
  • Ovenplaat met bakpapier erop
  • 2 vorken

Bereiding


Kooktijd 5 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaans-varkensvlees-carnitas-uit-de-slowcooker


Voor dit recept hebben wij een kilo procureur (varkensnek) gebruikt.

Voorbereiding -- 5 uur en 10 minuten

Begin door een droge "rub" te maken door de oregano, chilipoeder, komijn, peper en zout met elkaar te mengen. Wrijf het stuk varkensvlees goed in met de pittige "rub" aan alle kanten. 

Plaats het stuk varkensvlees in de slowcooker en pers al het sap uit 2 limoenen en giet er 100 ml sinaasappelsap overheen. Je kunt ook sap van verse sinaasappelen gebruiken. 

Pel en snijd de uien en knoflooktenen fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de jalapeño pepers en snijd deze zo fijn mogelijk. Voeg dan de gesneden ui, knoflook en jalapeño peper toe aan de slowcooker en stel deze in op de medium stand. 

Verhit het stuk varkensvlees 5 uur lang in de slowcooker, draai het vlees na 2,5 uur eventueel een keer om. 

Mexicaans varkensvlees carnitas uit de slowcooker
Mexicaans varkensvlees carnitas uit de slowcooker

Afmaken van de Mexicaans varkensvlees carnitas uit de slowcooker -- 15 minuten

Haal het stuk varkensvlees uit de slowcooker. Gebruik twee vorken om het varkensvlees uit elkaar te trekken (precies zoals je zou doen bij pulled pork). 

Plaats de stukken vlees nu op de ovenschaal, afhankelijk van de grootte van je oven zul je deze wellicht in twee of meer delen moeten bakken. Gebruik de grill-stand van je oven om een heerlijk krokante "pulled pork" te maken, je hebt hier maar 5 minuten tijd in de oven voor nodig, aangezien maar 1 kant van het vlees écht krokant hoeft te zijn. 

Heb je geen oven? Geen probleem, bak het vlees dan zonder al teveel te roeren in een bak- of grillpan. Nu kun je de carnitas (kleine stukjes vlees in het Spaans/Mexicaans) gebruiken als vulling voor een heerlijke tortilla. 

Wij hebben de tortilla afgemaakt door er wat avocado in te doen met een beetje limoensap en verse peterselie. Je kunt eventueel ook tomatenblokjes toevoegen. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
15 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Pittige komkommersalade
Volgend recept →
Cannelloni met kippendijen

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!