Op zoek naar een makkelijk maar een leuk toetje voor het volgende etentje? Maak dan deze mango tempura met citrus sabayon!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-04-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pers het sap uit 1 sinaasappel met behulp van een citruspers. Rasp de schil van de limoen. Meng het sinaasappelsap samen met de limoenrasp, honing, Licor 43, verse muntblaadjes, kardemom, kruidnagels en kaneel in de kleine sauspan.
Verwarm het pannetje op laag vuur 10 tot 15 minuten lang. Laat alles daarna een beetje afkoelen en haal het mengsel door een zeef. Gebruik een scherp mes om de schil van de tweede sinaasappel te verwijderen.
Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg. Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg.
Meng tempura meel samen met koolzuurhoudend water om een simpel en snel tempurabeslag te maken
Het koolzuurhoudend water maakt kleine gaatjes in het beslag, deze belletjes zullen uitzetten als dit in contact komt met de hete olie. Dit geeft een extra krokante korst. Schil de mango en snijd in stukken, niet te klein maar ook niet te groot.
Maak een bain marie voor de saus die je kunt zien op de foto's. Dit wil zeggen een laag water met een kom bovenop, de stoom van het water zal de saus in de kom langzaam garen.
Deze saus heet sabayon. Voeg het sinaasappelsap mengsel toe samen met de eidooiers in de kom op het pannetje en begin met roeren. Blijf roeren met een garde totdat er een luchtige saus ontstaat.
Zorg dat het mengsel niet te warm wordt, want dan gaan de eidooiers garen en ontstaan er klontjes. Verhit de olie tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Gebruik een houten spies om de mangostukjes in het tempurabeslag te dippen. De mango moet geheel bedekt zijn met het beslag, leg deze dan voorzichtig en direct in de hete olie.
Bak de mangostukjes in 2 tot 3 minuten tijd goudbruin. Verdeel de grapefruit- en sinaasappelpartjes over een bord.
Verdeel de gefrituurde mangostukjes over het bord, schenk de sabayon er overheen en serveer direct. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.