Mango tempura met citrus sabayon
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mango tempura met citrus sabayon vegetarisch

Op zoek naar een makkelijk maar een leuk toetje voor het volgende etentje? Maak dan deze mango tempura met citrus sabayon!

35 minuten
6 personen
Mango tempura met citrus sabayon ingrediënten

Recept mango tempura met citrus sabayon

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-04-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Pers het sap uit 1 sinaasappel met behulp van een citruspers. Rasp de schil van de limoen. Meng het sinaasappelsap samen met de limoenrasp, honing, Licor 43, verse muntblaadjes, kardemom, kruidnagels en kaneel in de kleine sauspan.

Verwarm het pannetje op laag vuur 10 tot 15 minuten lang. Laat alles daarna een beetje afkoelen en haal het mengsel door een zeef. Gebruik een scherp mes om de schil van de tweede sinaasappel te verwijderen.

Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg. Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg.

Meng tempura meel samen met koolzuurhoudend water om een simpel en snel tempurabeslag te maken

 Het koolzuurhoudend water maakt kleine gaatjes in het beslag, deze belletjes zullen uitzetten als dit in contact komt met de hete olie. Dit geeft een extra krokante korst. Schil de mango en snijd in stukken, niet te klein maar ook niet te groot. 

Gefrituurde mango in tempurabeslag
Gefrituurde mango in tempurabeslag

De mango tempura met citrus sabayon afmaken – 15 minuten

Maak een bain marie voor de saus die je kunt zien op de foto's. Dit wil zeggen een laag water met een kom bovenop, de stoom van het water zal de saus in de kom langzaam garen.

Deze saus heet sabayon. Voeg het sinaasappelsap mengsel toe samen met de eidooiers in de kom op het pannetje en begin met roeren. Blijf roeren met een garde totdat er een luchtige saus ontstaat.

Zorg dat het mengsel niet te warm wordt, want dan gaan de eidooiers garen en ontstaan er klontjes. Verhit de olie tot een temperatuur van 180 graden Celsius.

Gebruik een houten spies om de mangostukjes in het tempurabeslag te dippen. De mango moet geheel bedekt zijn met het beslag, leg deze dan voorzichtig en direct in de hete olie.

Bak de mangostukjes in 2 tot 3 minuten tijd goudbruin. Verdeel de grapefruit- en sinaasappelpartjes over een bord.

Verdeel de gefrituurde mangostukjes over het bord, schenk de sabayon er overheen en serveer direct. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
205.31 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
26.66 g
24.79 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.35 g
1.37 g
Eiwitten
3.57 g
Vezels
2.38 g
Natrium
11.21 mg
Mineralen
Ijzer
1.77 mg
Calcium
64.68 mg
Magnesium
14.46 mg
Kalium
14.46 mg
Fosfor
105.26 mg
Koper
0.14 mg
Zink
0.7 mg
Jodium
0 µg
Selenium
7.44 µg
Vitamines
Vitamine C
53.26 mg
Vitamine D
0.67 mg
Vitamine A
22.9 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.46 mg
Vitamine B12
0.27 µg
Foliumzuur
44.55 µg
Vitamine E
0.36 mg
Vitamine K
6.17 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mango tempura met citrus sabayon"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.