Ohmydish.nl


Mango papaya en kokosnoot taart

Kijk die prachtige kleuren! Wat een mooie mango papaya en kokosnoot taart. Met een vulling van een snelle, verfrissende en zelfgemaakte mango mousse.

Mango papaya en kokosnoot taart
40 minuten 12 personen Toetjes
Mango papaya en kokosnoot taart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 125 gram bloem + extra
  • 90 gram geraspte kokos + extra ter garnering
  • 140 gram roomboter
  • 40 gram poedersuiker + 3 eetlepels extra
  • 200 ml room
  • 3 mango's
  • 2 papaya's
  • 2 eiwitten (niet afgebeeld)
Mango papaya en kokosnoot taart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • elektrische mixer met platte menghaak or kneed met de hand
  • taartvorm
  • deegroller
  • staafmixer
  • fijne zeef + lepel
  • silicone spatel
  • Stuk bakpapier
  • Blindbakbonen
  • Snijplank
  • Koksmes

Bereiden

40 minuten 12 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mango-papaya-en-kokosnoot-taart


Voorbereiding -- 30 minuten + wachttijd

Meng bloem, poedersuiker en geraspte kokos in de kom van je elektrische mixer. Snijd de boter in blokjes en voeg ze beetje bij beetje toe terwijl de mixer draait op matige snelheid. Je kunt het deeg ook met de hand kneden.

Wikkel het deeg in plastic folie en leg ongeveer een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Klop ondertussen de slagroom met 3 eetlepels poedersuiker. Schil een van de mango's en pureer met de staafmixer. Gebruik de fijne zeef en lepel of spatel om een extra gladde puree te maken. Klop de eiwitten tot er stijve pieken ontstaan. Gebruik een siliconen spatel om voorzichtig de room, mango puree en eiwitten te mengen. Zet de mango mousse in de koelkast tot de taartbodem klaar is.

Vet de taartvorm in met boter. Gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen op een licht met bloem bestoven werkblad. Het deeg is vrij breekbaar, dus wees voorzichtig. Bekleed de taartvorm met het deeg en plaats een vel bakpapier en blind bak bonen bovenop. Bak de taartbodem in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat de taartbodem volledig afkoelen voor je de mango mousse gaat toevoegen.

Afmaken van de mango papaya en kokosnoot taart -- 10 minuten

Verdeel de mango mousse over de afgekoelde taartbodem en begin dan met versieren. Schil de mango's en papaya's en snijd ze in dunne stukjes. Verdeel de smalle stukjes speels over de mousse. Maak de taart af met een beetje geraspte kokos, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Selderij en aardappel soep

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.