Makkelijk volkorenbrood
😍 122Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Makkelijk volkorenbrood veganistisch

Ben jij de gelukkige eigenaar van een broodbakmachine? Dan ken je de geweldige geur van vers brood in de ochtend! Probeer ons volkorenbrood recept nu.

10 minuten
4 personen

Tip: Je kunt allerlei soorten (volkoren) meel gebruiken en zelfs havermout, mits gewenst.

Recept makkelijk volkorenbrood

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Veel voorbereiding heeft dit recept niet nodig, dus dat is lekker makkelijk toch? Voor het perfecte brood, zijn de verhoudingen erg belangrijk, dus wij raden aan om de ingrediënten zorgvuldig te wegen.

Makkelijk volkorenbrood
Makkelijk volkorenbrood

Volkoren brood bakken – 5 minuten + baktijd

Voeg de bloem toe aan de broodbakmachine en maak een kuiltje in het midden en schenk de gist in het kuiltje.

Schenk voorzichtig het water erbij en voeg het zout toe in de hoeken van de machine, zodat het zout en gist elkaar in eerste instantie nog niet aanraken. Voeg nu ook de suiker en olijfolie toe.

Als je gekozen hebt voor noten en zaden voeg je deze nu ook toe. Zet je machine op de volkorenbrood stand, als je machine dit heeft.

Stel de tijd in, onze machine was iets meer dan 3 uur aan het kneden en bakken, maar je kunt ook voor een korter programma kiezen.

Verwijder het brood uit de machine en verwijder voorzichtig de deeghaken. Geniet van dit heerlijke zelfgemaakte volkoren brood!

Wat vind je van dit recept?

122 waarderingen
😍
122
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
563.25 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
92.83 g
6.5 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.56 g
1.56 g
Eiwitten
16.34 g
Vezels
4.44 g
Natrium
804.41 mg
Mineralen
Ijzer
1.64 mg
Calcium
38.58 mg
Magnesium
49.3 mg
Kalium
49.3 mg
Fosfor
152.1 mg
Koper
0.5 mg
Zink
1.64 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.94 µg
Vitamines
Vitamine C
0 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.39 mg
Vitamine B2
0.49 mg
Vitamine B6
0.46 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
100.75 µg
Vitamine E
0.63 mg
Vitamine K
0.31 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Makkelijk volkorenbrood"
Nina zegt op 20-07-2016
Een tip, die ik al jaren toepas! Verwijder de kneedhaken na de laatste kneedbeurt; dan zijn de gaten veel minder groot.
Ohmydish zegt op 20-07-2016
Dat kun je inderdaad doen, mijn moeder doet het ook. Ik vind het zelf persoonlijk niet handig en de mijne heeft zulke mini deeghaken dat het minder moeite is ze naderhand te verwijderen :) P.S. Het brood was zo lekker dat het al meer dan de helft op was toen er foto's gemaakt gingen worden, daarom lijkt het gat van de deeghaken misschien wel heel erg groot ;)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.