Mac and cheese met kip
😍 31Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mac and cheese met kip

Een romige mac and cheese met kip is makkelijk te maken en extra lekker met 2 soorten kaas. Een simpele en snelle doordeweekse maaltijd.

30 minuten
4 personen
Mac and cheese met kip ingrediënten
Recept mac and cheese met kip

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-04-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul een grote pan met water en twee bouillonblokjes en breng aan de kook. Kook de macaroni gaar in het kokende water en giet deze af zodra deze al dente is.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.

Mac and cheese met kip
Mac and cheese met kip

De mac and cheese met kip afmaken – 20 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de blokjes kip in tot deze mooi goudbruin en gaar zijn. Verplaats deze dan naar een kom en verwarm de grote bakpan opnieuw.

Smelt de roomboter in de bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten in. Voeg dan in één keer de bloem toe en roer goed. Laat de roux enkele minuten zachtjes garen om de bloemsmaak te verwijderen. 

Schenk er dan geleidelijk de melk bij en roer steeds glad met een garde. Laat het enkele minuten zachtjes koken. Roer de 2 soorten geraspte kaas erdoor. Zodra de kaas is gesmolten kun je de gebakken kip terug in de pan doen.

Roer de macaroni erdoor en meng goed. Breng op smaak met peper en zout en garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!

Tips!

Welke soort kaas kun je het beste gebruiken?

Je kunt voor deze mac and cheese verschillende soorten geraspte kaas gebruiken. Denk hierbij aan jong belegen kaas, Emmentaler, Gruyère of mozzarella.

Kan ik ook andere soorten pasta gebruiken?

De naam zegt het al, klassiek wordt mac and cheese namelijk met elleboog macaroni gemaakt. Je kunt deze vervangen met andere kleine pasta soorten, zoals bijvoorbeeld penne of fusilli.

Wat vind je van dit recept?

31 waarderingen
😍
31
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
952.45 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
85.27 g
11.3 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
39.45 g
22.89 g
Eiwitten
61.25 g
Vezels
5.04 g
Natrium
867.96 mg
Mineralen
Ijzer
2.77 mg
Calcium
870.95 mg
Magnesium
130.41 mg
Kalium
130.41 mg
Fosfor
1057.94 mg
Koper
0.86 mg
Zink
5.99 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
2.52 µg
Vitamines
Vitamine C
6.61 mg
Vitamine D
0.65 mg
Vitamine A
50.4 mg
Vitamine B1
0.32 mg
Vitamine B2
0.58 mg
Vitamine B6
0.77 mg
Vitamine B12
2.01 µg
Foliumzuur
32.07 µg
Vitamine E
0.14 mg
Vitamine K
3.18 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mac and cheese met kip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.