Mac and cheese
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mac and cheese

Een echte Amerikaanse klassieker: mac and cheese. Recept voor 4 personen, klaar in ongeveer 20 minuten. Met kaas, slagroom en spek.

20 minuten
4 personen
Mac and cheese ingrediënten
Recept mac and cheese

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 07-08-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de macaroni al dente.

Snijd de verse rozemarijn in fijne stukjes. Snijd de bacon in stukjes en bak de bacon krokant in een bakpan. Rasp de gruyère kaas fijn. 

Mac and cheese
Mac and cheese

De mac and cheese afmaken –15 minuten

Giet de macaroni af en bewaar een beetje van het kookvocht.

Voeg de slagroom toe aan de grote pan en meng goed door de macaroni heen. Voeg dan de stukjes rozemarijn toe en breng op smaak met zout en peper.

Verhit totdat de macaroni de slagroom heeft opgenomen. Roer de bacon en kaas er doorheen. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om te voorkomen dat de mac and cheese aan de pan gaat plakken. 

Garneer de mac and cheese met gesneden verse bieslook. Eet smakelijk!

Tips!

Welke kaas voor mac and cheese?

Voor het maken van mac and cheese kun je verschillende soorten kaas gebruiken. Voor een Amerikaanse klassieke versie gebruiken ze meestal Cheddar kaas. Hier zijn meerdere soorten in verkrijgbaar zoals scherpe cheddar, milde cheddar of witte cheddar.

Voor de simpele en snelle macaroni met kaas kun je gebruik maken van elke geraspte kaas die je hebt. Dit kan jonge of belegen kaas zijn, maar Emmentaler of Comté zijn ook prima zolang de kaas maar goed zal smelten.

Welke macaroni voor mac and cheese?

Voor mac and cheese wordt in Amerika meestal een elleboog macaroni gebruikt die iets groter is dan de macaroni die wij kennen. 

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
960.48 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
38.92 g
5.74 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
77.76 g
39.8 g
Eiwitten
28.13 g
Vezels
2.48 g
Natrium
1043.09 mg
Mineralen
Ijzer
1.39 mg
Calcium
478.52 mg
Magnesium
60.23 mg
Kalium
60.23 mg
Fosfor
456.89 mg
Koper
0.37 mg
Zink
3.04 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
3.05 mg
Vitamine D
1.65 mg
Vitamine A
0.62 mg
Vitamine B1
0.32 mg
Vitamine B2
0.37 mg
Vitamine B6
0.2 mg
Vitamine B12
1.35 µg
Foliumzuur
12.18 µg
Vitamine E
0.13 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mac and cheese"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.