Een echte Amerikaanse klassieker: mac and cheese. Recept voor 4 personen, klaar in ongeveer 20 minuten. Met kaas, slagroom en spek.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 07-08-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de macaroni al dente.
Snijd de verse rozemarijn in fijne stukjes. Snijd de bacon in stukjes en bak de bacon krokant in een bakpan. Rasp de gruyère kaas fijn.
Giet de macaroni af en bewaar een beetje van het kookvocht.
Voeg de slagroom toe aan de grote pan en meng goed door de macaroni heen. Voeg dan de stukjes rozemarijn toe en breng op smaak met zout en peper.
Verhit totdat de macaroni de slagroom heeft opgenomen. Roer de bacon en kaas er doorheen. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om te voorkomen dat de mac and cheese aan de pan gaat plakken.
Garneer de mac and cheese met gesneden verse bieslook. Eet smakelijk!
Welke kaas voor mac and cheese?
Voor het maken van mac and cheese kun je verschillende soorten kaas gebruiken. Voor een Amerikaanse klassieke versie gebruiken ze meestal Cheddar kaas. Hier zijn meerdere soorten in verkrijgbaar zoals scherpe cheddar, milde cheddar of witte cheddar.
Voor de simpele en snelle macaroni met kaas kun je gebruik maken van elke geraspte kaas die je hebt. Dit kan jonge of belegen kaas zijn, maar Emmentaler of Comté zijn ook prima zolang de kaas maar goed zal smelten.
Welke macaroni voor mac and cheese?
Voor mac and cheese wordt in Amerika meestal een elleboog macaroni gebruikt die iets groter is dan de macaroni die wij kennen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.