Lychee panna cotta
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Lychee panna cotta

Mooi uitziend en romig dessert die je in anderhalf uur kunt bereiden. Dit lychee panna cotta recept is voor 6 personen.

1 uur 50 minuten
6 personen
Lychee panna cotta ingrediënten
Recept lychee panna cotta

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-01-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur 10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur 50 minuten

Voorbereiding – 1 uur en 10 minuten

Giet koud water in een kom en voeg de gelatineblaadjes toe, wacht tot de gelatine zacht wordt. Giet melk in een sauspannetje en verwarm op laag vuur. Laat de melk niet koken.

Knijp het meeste vocht uit de geweekte gelatineblaadjes en los de gelatine op in de warme melk. Voeg suiker en slagroom toe aan ander sauspannetje en breng aan de kook.

Haal het suiker en slagroom mengsel dan van het vuur en giet dit in het andere pannetje met de gelatine. Voeg een aantal druppels vanille extract toe.

Laat afkoelen tot kamertemperatuur, giet het mengsel dan in de 6 kleine glaasjes. Plaats de glaasjes dan in de koelkast voor tenminste een uur lang. 

Lychee panna cotta
Lychee panna cotta

Luchee panna cotta afmaken – 40 minuten

Hergebruik het koude water uit de kom en voeg nieuwe gelatineblaadjes toe. Voeg dan suiker, een beetje rode eetbare kleurstof en water toe in een kleine pan en verwarm.

Voeg rozenwater toe, voeg niet teveel toe aangezien rozenwater een aanwezige smaak heeft. Pers het meeste vocht uit de gelatine blaadjes en los de gelatine dan op in het warme rozenwater. 

Pel de lychees en snijd doormidden. Zodra de panna cotta stijf geworden is in de koelkast kun je 3 halve lychees bovenop leggen. Giet er dan de rozengelei overheen.

Plaats terug in de koelkast en wacht een half uur tot ook de rozengelei stijf geworden is. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
435.08 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
36.75 g
36.66 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
30.6 g
17.02 g
Eiwitten
4.46 g
Vezels
0.09 g
Natrium
39.65 mg
Mineralen
Ijzer
0.07 mg
Calcium
84.35 mg
Magnesium
12.53 mg
Kalium
12.53 mg
Fosfor
69.73 mg
Koper
0.02 mg
Zink
0.28 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
4.09 mg
Vitamine D
0.77 mg
Vitamine A
0.3 mg
Vitamine B1
0.03 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
0.03 mg
Vitamine B12
0.23 µg
Foliumzuur
3.17 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Lychee panna cotta"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.