Ohmydish.nl


Lychee panna cotta

Mooi uitziend en romig dessert die je in anderhalf uur kunt bereiden. Dit lychee panna cotta recept is voor 6 personen.

Lychee panna cotta
1 uur 50 minuten 6 personen Toetjes
Lychee panna cotta

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 10 gram gelatine
  • 100 ml volle melk
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • vanille extract

Rozengelei ingrediënten

  • 50 gram suiker
  • 150 ml water
  • 4 gram gelatine
  • Rode eetbare kleurstof
  • Eetlepel rozenwater
  • 9 verse lychees
Lychee panna cotta ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 kleine glaasjes
  • Snijplank
  • Klein mesje
  • Kommetje
  • 2 x sauspannetje

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 50 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lychee-panna-cotta


Voorbereiding -- 1 uur en 10 minuten

Giet koud water in een kom en voeg de gelatineblaadjes toe, wacht tot de gelatine zacht wordt. Giet melk in een sauspannetje en verwarm op laag vuur. Laat de melk niet koken. Knijp het meeste vocht uit de geweekte gelatineblaadjes en los de gelatine op in de warme melk.

Voeg suiker en slagroom toe aan ander sauspannetje en breng aan de kook. Haal het suiker en slagroom mengsel dan van het vuur en giet dit in het andere pannetje met de gelatine. Voeg een aantal druppels vanille extract toe.

Laat afkoelen tot kamertemperatuur, giet het mengsel dan in de 6 kleine glaasjes. Plaats de glaasjes dan in de koelkast voor tenminste een uur lang.

Lychee panna cotta Lychee panna cotta

De rozengelei maken -- 40 minuten

Hergebruik het koude water uit de kom en voeg nieuwe gelatineblaadjes toe. Voeg dan suiker, een beetje rode eetbare kleurstof en water toe in een kleine pan en verwarm. Voeg rozenwater toe, voeg niet teveel toe aangezien rozenwater een aanwezige smaak heeft. Pers het meeste vocht uit de gelatine blaadjes en los de gelatine dan op in het warme rozenwater.

Pel de lychees en snijd doormidden. Zodra de panna cotta stijf geworden is in de koelkast kun je 3 halve lychees bovenop leggen. Giet er dan de rozengelei overheen. Plaats terug in de koelkast en wacht een half uur tot ook de rozengelei stijf geworden is.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Selderijsalade met grapefruit

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.