Long island iced tea

(5)

De Long island iced tea behoort tot één van de meest sterke cocktails met wel 5 verschillende soorten drank. Door de kleur lijkt het net alsof je een onschuldig glas iced tea drinkt. Laat een reactie achter

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Drankjes Calorieën 369 calorieën p.p.
Long island iced tea

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

 • 15 ml vodka
 • 15 ml gin
 • 15 ml witte rum
 • 15 ml triple sec
 • 15 ml tequila
 • 1 citroen
 • 30 ml cola
 • Ijsblokjes
Long island iced tea Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

 • Groot longdrink glas
 • Barmaatje
 • Barlepel
 • Citruspers

Bereiding


Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Drankjes Calorieën 369 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/long-island-iced-tea


De Long island iced tea maken – 10 minuten

Gebruik een barmaatje om van elke soort drank de hoeveelheid toe te voegen. Vul het glas tot ongeveer ¾e met ijsblokjes.

Voeg 15 ml vodka, 15 ml gin, 15 ml witte rum, 15 ml triple sec en 15 ml tequilla toe aan een groot longdrink glas. Snijd een schijfje van de citroen af ter garnering en pers het sap uit uit de rest van de citroen en voeg 10 ml aan het glas toe.

Long island iced tea
Long island iced tea

Schenk nu 30 ml cola in het glas, voeg niet teveel toe anders zal de kleur te donker worden. Roer kort door met behulp van een barlepel, op deze manier krijg je de typische iced tea kleur.

Garneer de Long island iced tea met een schijfje citroen op de rand van het glas. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
5 stemmen

Long island iced tea: Veel gestelde vragen

Zit er iced tea in een Long island iced tea?

Nee, door de toevoeging van cola heeft het wel de kleur van iced tea. Een long island iced tea is echter 1 van de sterkste cocktails, uiterlijk zegt dus niet alles!

Waarmee kan ik de triple sec vervangen?

In Amerika wordt in plaats van triple sec ook wel sweet&sour mix gebruikt. Dit maakt de Long island cocktail echter heel erg zoet.

Je kunt eventueel ook andere soorten sinaasappellikeur gebruiken zoals Cointreau of Grand Marnier.

Wat voor soort alcohol zit er in een Long island iced tea?

In deze klassieker bevinden zich maar liefst 5 verschillende soorten white spirits, namelijk: vodka, gin, witte rum, triple sec en tequilla. De cola maskeert de hoeveelheid verschillende soorten drank, zo lijkt het alsof je een iced tea drinkt!

Je hoeft voor een Long island iced tea geen dure merken drank te gebruiken. De verschillende smaken worden vrijwel onherkenbaar door de toevoeging van cola.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.