Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade
😍 22Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade

Dit langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade is niet duur en kun je serveren met lekkere (baby) maïs. Klaar in 1 uur en 20 minuten.

1 uur 20 minuten
4 personen
Recept langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade
Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
1 uur 10 minuten
Totale tijd
1 uur 20 minuten

Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade is heel makkelijk te maken en smaakt geweldig! Geduld wordt beloond door heerlijke smaken!

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Snijd het teentje knoflook fijn en snijd eventueel een groter stuk buikspek in kleinere stukken naar wens.

Maak de pindakaas marinade door de sojasaus te mengen met pindakaas, honing, sambal, rijstwijn, knoflook, sesamolie en donkere basterdsuiker.

Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper. Meng totdat er een glad mengsel ontstaat. Wrijf de buikspek in met je handen tot alles goed bedekt is met de marinade.

Plaats het buikspek in de koelkast en laat tenminste 4 uur (liefst een nacht lang) marineren. 

Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade
Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade

De buikspek met pindakaas langzaam garen – 1 uur en 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Gaar de gemarineerde buikspek tenminste een uur lang in de oven.

Tip: Je kunt het buikspek ook op de barbecue bereiden zolang de barbecue een deksel heeft. Plaats dan het buikspek op de hoogste plek in de barbecue en sluit de deksel.

Verhit het buikspek na een uur op hogere temperatuur. Plaats het vlees ongeveer in het midden van de barbecue. Bak dan 5 minuten aan alle kanten aan, of totdat deze mooi krokant is geworden.

Het langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade kun je serveren met bijvoorbeeld baby maïs, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

22 waarderingen
😍
22
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade"
Chris staals zegt op 06-09-2020
dank voor het recept. deze ga ik proberen
Ohmydish zegt op 06-09-2020
Dankjewel Chris! Smakelijk alvast, fijne dag!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.