Dit langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade is niet duur en kun je serveren met lekkere (baby) maïs. Klaar in 1 uur en 20 minuten. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/langzaam-gegaard-buikspek-in-pindakaas-marinade
Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade is heel makkelijk te maken en smaakt geweldig! Geduld wordt beloond door heerlijke smaken!
Snijd het teentje knoflook fijn en snijd eventueel een groter stuk buikspek in kleinere stukken naar wens.
Maak de pindakaas marinade door de sojasaus te mengen met pindakaas, honing, sambal, rijstwijn, knoflook, sesamolie en donkere basterdsuiker.
Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper. Meng totdat er een glad mengsel ontstaat. Wrijf de buikspek in met je handen tot alles goed bedekt is met de marinade.
Plaats het buikspek in de koelkast en laat tenminste 4 uur (liefst een nacht lang) marineren.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Gaar de gemarineerde buikspek tenminste een uur lang in de oven.
Tip: Je kunt het buikspek ook op de barbecue bereiden zolang de barbecue een deksel heeft. Plaats dan het buikspek op de hoogste plek in de barbecue en sluit de deksel.
Verhit het buikspek na een uur op hogere temperatuur. Plaats het vlees ongeveer in het midden van de barbecue. Bak dan 5 minuten aan alle kanten aan, of totdat deze mooi krokant is geworden.
Het langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade kun je serveren met bijvoorbeeld baby maïs, eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.