Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade
😍 22 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade

Dit langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade is niet duur en kun je serveren met lekkere (baby) maïs. Klaar in 1 uur en 20 minuten.

1 uur 20 minuten
4 personen
Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade ingrediënten

Recept langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
1 uur 10 minuten
Totale tijd
1 uur 20 minuten

Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade is heel makkelijk te maken en smaakt geweldig! Geduld wordt beloond door heerlijke smaken!

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Snijd het teentje knoflook fijn en snijd eventueel een groter stuk buikspek in kleinere stukken naar wens.

Maak de pindakaas marinade door de sojasaus te mengen met pindakaas, honing, sambal, rijstwijn, knoflook, sesamolie en donkere basterdsuiker.

Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper. Meng totdat er een glad mengsel ontstaat. Wrijf de buikspek in met je handen tot alles goed bedekt is met de marinade.

Plaats het buikspek in de koelkast en laat tenminste 4 uur (liefst een nacht lang) marineren. 

Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade
Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade

De buikspek met pindakaas langzaam garen – 1 uur en 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Gaar de gemarineerde buikspek tenminste een uur lang in de oven.

Tip: Je kunt het buikspek ook op de barbecue bereiden zolang de barbecue een deksel heeft. Plaats dan het buikspek op de hoogste plek in de barbecue en sluit de deksel.

Verhit het buikspek na een uur op hogere temperatuur. Plaats het vlees ongeveer in het midden van de barbecue. Bak dan 5 minuten aan alle kanten aan, of totdat deze mooi krokant is geworden.

Het langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade kun je serveren met bijvoorbeeld baby maïs, eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

22 waarderingen
😍
22
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
840.68 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
17.57 g
16.6 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
77.68 g
26.44 g
Eiwitten
15.67 g
Vezels
0.55 g
Natrium
1212.04 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.13 kilo buikspek 66375 - - 6875 g 2500 g 1125 g - 3750 mg - 625 mg 500 mg 22500 mg - - - - - 038 mg - 1250 mg - - 013 mg 100 µg - - - -
1 eetlepel sojasaus soja, gluten 2560 400 g 400 g 002 g - 230 g - 1.10000 mg 100 mg 1200 mg - 10000 mg 1000 mg - - - - - - - - - - - 160 µg - - -
0.5 eetlepel pindakaas pinda 4673 084 g 023 g 390 g 064 g 195 g 053 g 038 mg 016 mg 450 mg 1575 mg 5250 mg 2775 mg 004 mg 022 mg - - - - - 007 mg 001 mg 002 mg - 008 µg - - -
0.25 eetlepel honing 1925 472 g 469 g - - 003 g - 044 mg 008 mg 031 mg 013 mg 313 mg 125 mg 001 mg 004 mg - - 020 mg - - - - - - - - - -
0.5 eetlepel rijstwijn 1005 045 g 045 g - - 004 g - 008 mg - - - 075 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 teentje knoflook 175 035 g 001 g - - 008 g 002 g 005 mg 002 mg 213 mg 025 mg 750 mg 163 mg - 001 mg 002 µg - 018 mg - - - - 001 mg - 005 µg - - -
0.5 theelepeltjes sesamolie sesamzaad 4415 - - 500 g 080 g - - 010 mg 001 mg 050 mg - 100 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 theelepel sambal 038 005 g 005 g 001 g - 003 g - 7200 mg 001 mg 030 mg 015 mg 300 mg 030 mg - - - - 270 mg - 001 mg - - - - 015 µg - - -
peper - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.5 eetlepel donkere basterdsuiker 2903 716 g 716 g - - - - 150 mg 008 mg - - 375 mg - - 001 mg - - - - - - - - - - - - -
maïs - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    84068 1757 g 1660 g 7768 g 2644 g 1567 g 055 g 1.21204 mg 134 mg 2599 mg 2128 mg 39663 mg 4093 mg 005 mg 029 mg 002 µg - 345 mg - 1251 mg 007 mg 002 mg 016 mg 100 µg 188 µg - - -
2 reacties op "Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade"
Chris staals zegt op 06-09-2020
dank voor het recept. deze ga ik proberen
Ohmydish zegt op 06-09-2020
Dankjewel Chris! Smakelijk alvast, fijne dag!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.