Dit langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade is niet duur en kun je serveren met lekkere (baby) maïs. Klaar in 1 uur en 20 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade is heel makkelijk te maken en smaakt geweldig! Geduld wordt beloond door heerlijke smaken!
Snijd het teentje knoflook fijn en snijd eventueel een groter stuk buikspek in kleinere stukken naar wens.
Maak de pindakaas marinade door de sojasaus te mengen met pindakaas, honing, sambal, rijstwijn, knoflook, sesamolie en donkere basterdsuiker.
Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper. Meng totdat er een glad mengsel ontstaat. Wrijf de buikspek in met je handen tot alles goed bedekt is met de marinade.
Plaats het buikspek in de koelkast en laat tenminste 4 uur (liefst een nacht lang) marineren.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Gaar de gemarineerde buikspek tenminste een uur lang in de oven.
Tip: Je kunt het buikspek ook op de barbecue bereiden zolang de barbecue een deksel heeft. Plaats dan het buikspek op de hoogste plek in de barbecue en sluit de deksel.
Verhit het buikspek na een uur op hogere temperatuur. Plaats het vlees ongeveer in het midden van de barbecue. Bak dan 5 minuten aan alle kanten aan, of totdat deze mooi krokant is geworden.
Het langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade kun je serveren met bijvoorbeeld baby maïs, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.