Lagen cake met mandarijntjes
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Lagen cake met mandarijntjes

Cakes met stukjes mandarijn zijn heerlijk, deze lagen cake met mandarijntjes heeft een topping van marshmallows en gesuikerde mandarijntjes.

1 uur 10 minuten
12 personen
Lagen cake met mandarijntjes ingrediënten
Recept lagen cake met mandarijntjes

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-12-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Voeg 400 gram suiker toe samen met 400 ml water in een middelgrote pan en breng aan de kook. Was in de tussentijd 3 mandarijnen en snijd deze in dunne plakjes. Voeg de plakjes mandarijn toe aan het suikerwater in de pan, zet het vuur zachter en laat dit een uur opstaan.

Begin met het maken van twee simpele cakes door cakebeslag in twee even grote ronde springvormen te gieten. Gebruik zachte boter om de springvormen in te vetten en bestrooi deze daarna met wat bloem. Verhit nu de oven voor tot een temperatuur van 165 graden Celsius.

Vermeng suiker, boter en vanille-extract samen in de keukenmachine of handmixer met garde totdat er een glad beslag ontstaat. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe terwijl je blijft mixen. Begin nu met het toevoegen van de bloem, beetje bij beetje. Blijf mixen totdat er een beslag ontstaat met een licht gele kleur.

Gebruik een scherp mes om zoveel mogelijk van de mandarijnenschil en het witte deel weg te snijden en snijd vervolgens de mandarijnen in partjes.

Probeer zo dicht mogelijk op het vliesje te snijden  om schone mandarijnpartjes te creëren. Snijd dan de mandarijnpartjes in stukjes en meng deze door het cakebeslag heen. 

Lagen cake met mandarijntjes
Lagen cake met mandarijntjes

De lagen cake met mandarijntjes afmaken – 1 uur

Verdeel het cakebeslag over de 2 springvormen. Bak de twee cakes in 1 uur gaar, open de ovendeur in de tussentijd niet anders zullen de cakes tijdens het bakken inzakken!

Steek er na een uur een houten prikker in om te controleren of de cake gaar is. Komt de prikker er helemaal schoon uit, en blijft er dus niets meer aan plakken, dan zijn de cakes klaar! Haal de cakes uit de oven en laat deze afkoelen op een koelrek. 

Lagen cake met mandarijntjes
Lagen cake met mandarijntjes recept

Haal de mandarijnplakjes uit het suikerwater en plaats deze ook op het afkoelrek om een beetje uit te harden.

Maak nu de marshmallow topping voor de lagen cake met mandarijntjes. Verhit hiervoor de melk in een middelgrote pan en voeg dan de marshmallows toe. Laat dit op laag vuur smelten totdat het een glad mengsel geworden is.

Giet dan de helft van de marshmallow topping over de eerste cake. Plaats nu de tweede cake bovenop de eerste cake en giet dan de rest van de marshmallow topping over de tweede cake. Maak de lagen cake af door de gesuikerde mandarijnplakjes te verdelen over de bovenkant. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Lagen cake met mandarijntjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.