Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Lagen cake met mandarijntjes

Cakes met stukjes mandarijn zijn heerlijk, deze lagen cake met mandarijntjes heeft een topping van marshmallows en gesuikerde mandarijntjes.

Lagen cake met mandarijntjes
1 uur 10 minuten 12 personen Taart en cake
Lagen cake met mandarijntjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram zelfrijzend bloem + extra om het werkblad mee te bestrooien
  • 800 gram suiker
  • 400 gram boter op kamertemperatuur + extra om mee in te vetten
  • 8 eieren
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 16 mandarijnen
  • 400 ml water
  • Eetlepel melk
  • 100 gram marshmallows
Lagen cake met mandarijntjes
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Grote pan
  • Keukenmachine of handmixer met garde
  • 2 even grote ronde springvormen van 24 centimeter
  • Siliconen kwast
  • Garde
  • Spatel
  • Koelrek
  • Middelgrote pan
  • Oven

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 10 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lagen-cake-met-mandarijntjes


Voorbereiding -- 10 minuten

Voeg 400 gram suiker toe samen met 400 ml water in een middelgrote pan en breng aan de kook. Was in de tussentijd 3 mandarijnen en snijd deze in dunne plakjes. Voeg de plakjes mandarijn toe aan het suikerwater in de pan, zet het vuur zachter en laat dit een uur opstaan.

Begin met het maken van twee simpele cakes door cakebeslag in twee even grote ronde springvormen te gieten. Gebruik zachte boter om de springvormen in te vetten en bestrooi deze daarna met wat bloem. Verhit nu de oven voor tot een temperatuur van 165 graden Celsius.

Vermeng suiker, boter en vanille-extract samen in de keukenmachine of handmixer met garde totdat er een glad beslag ontstaat. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe terwijl je blijft mixen. Begin nu met het toevoegen van de bloem, beetje bij beetje. Blijf mixen totdat er een beslag ontstaat met een licht gele kleur.

Gebruik een scherp mes om zoveel mogelijk van de mandarijnenschil en het witte deel weg te snijden en snijd vervolgens de mandarijnen in partjes. Probeer zo dicht mogelijk op het vliesje te snijden  om schone mandarijnpartjes te creëren. Snijd dan de mandarijnpartjes in stukjes en meng deze door het cakebeslag heen. 

Lagen cake met mandarijntjes
Lagen cake met mandarijntjes

De lagen cake met mandarijntjes afmaken -- 1 uur

Verdeel het cakebeslag over de 2 springvormen. Bak de twee cakes in 1 uur gaar, open de ovendeur in de tussentijd niet anders zullen de cakes tijdens het bakken inzakken!

Steek er na een uur een houten prikker in om te controleren of de cake gaar is. Komt de prikker er helemaal schoon uit, en blijft er dus niets meer aan plakken, dan zijn de cakes klaar! Haal de cakes uit de oven en laat deze afkoelen op een koelrek. 

Lagen cake met mandarijntjes
Lagen cake met mandarijntjes recept

Haal de mandarijnplakjes uit het suikerwater en plaats deze ook op het koelrek om een beetje uit te harden.

Maak nu de marshmallow topping voor de lagen cake met mandarijntjes. Verhit hiervoor de melk in een middelgrote pan en voeg dan de marshmallows toe. Laat dit op laag vuur smelten totdat het een glad mengsel geworden is.

Giet dan de helft van de marshmallow topping over de eerste cake. Plaats nu de tweede cake bovenop de eerste cake en giet dan de rest van de marshmallow topping over de tweede cake. Maak de lagen cake af door de gesuikerde mandarijnplakjes te verdelen over de bovenkant. Geniet ervan!



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Dunne kerriekoekjes

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!