Een vegetarische koolrabi salade met weinig ingrediënten die ook nog eens in een handomdraai op tafel staat. Een heerlijk fris voorgerecht of lunch salade, ideaal voor de zomer.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/koolrabi-salade
Haal de geitenkaas alvast uit de koelkast, kaas ie namelijk het lekkerste als deze op kamertemperatuur is.
Schil de koolrabi en maak hier slierten van met een spiraalsnijder. Als je deze niet hebt kun je de koolrabi in kleine stukjes of reepjes snijden, net wat je wilt.
Was de appel en maak hier ook slierten van. Was de rucola indien nodig en verwijder eventueel de harde steeltjes.
Meng 4 eetlepels witte wijnazijn samen met 2 eetlepels Griekse yoghurt. Roer dit door de koolrabi en appel en breng op smaak met peper en zout.
Hak de walnoten, niet te fijn, en voeg deze toe. Maak af met rucola en stukjes geitenkaas. Serveer direct, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Wat is koolrabi?
Koolrabi is een knolsoort die boven de grond groeit. Rauwe koolrabi smaakt erg fris en heeft iets weg van bleekselderij en radijs, maar dan niet pittig/scherp.
Hoe kun je koolrabi schoonmaken?
Snijd eerst het blad en de stelen weg en snijd dan de bovenkant en onderkant eraf. Op deze manier kan de koolrabi recht op de snijplank blijven staan en kun je van boven naar beneden de resterende schil eraf snijden.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.