Een vegetarische koolrabi salade met weinig ingrediënten die ook nog eens in een handomdraai op tafel staat. Een heerlijk fris voorgerecht of lunch salade, ideaal voor de zomer.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-08-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal de geitenkaas alvast uit de koelkast, kaas ie namelijk het lekkerste als deze op kamertemperatuur is.
Schil de koolrabi en maak hier slierten van met een spiraalsnijder. Als je deze niet hebt kun je de koolrabi in kleine stukjes of reepjes snijden, net wat je wilt.
Was de appel en maak hier ook slierten van. Was de rucola indien nodig en verwijder eventueel de harde steeltjes.
Meng 4 eetlepels witte wijnazijn samen met 2 eetlepels Griekse yoghurt. Roer dit door de koolrabi en appel en breng op smaak met peper en zout.
Hak de walnoten, niet te fijn, en voeg deze toe. Maak af met rucola en stukjes geitenkaas. Serveer direct, eet smakelijk!
Wat is koolrabi?
Koolrabi is een knolsoort die boven de grond groeit. Rauwe koolrabi smaakt erg fris en heeft iets weg van bleekselderij en radijs, maar dan niet pittig/scherp.
Hoe kun je koolrabi schoonmaken?
Snijd eerst het blad en de stelen weg en snijd dan de bovenkant en onderkant eraf. Op deze manier kan de koolrabi recht op de snijplank blijven staan en kun je van boven naar beneden de resterende schil eraf snijden.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.