Koolrabi salade

Een vegetarische koolrabi salade met weinig ingrediënten die ook nog eens in een handomdraai op tafel staat. Een heerlijk fris voorgerecht of lunch salade, ideaal voor de zomer.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Koolrabi salade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 koolrabi's
  • 1 appel
  • handvol rucola
  • 100 gram geitenkaas
  • handvol walnoten
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • peper en zout naar smaak
Koolrabi salade Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • spiraalsnijder
  • optioneel: slacentrifuge
  • grote kom

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/koolrabi-salade


Voorbereiding – 15 minuten

Haal de geitenkaas alvast uit de koelkast, kaas ie namelijk het lekkerste als deze op kamertemperatuur is.

Schil de koolrabi en maak hier slierten van met een spiraalsnijder. Als je deze niet hebt kun je de koolrabi in kleine stukjes of reepjes snijden, net wat je wilt.

Was de appel en maak hier ook slierten van. Was de rucola indien nodig en verwijder eventueel de harde steeltjes.

Koolrabi salade
Koolrabi salade

De koolrabi salade afmaken – 5 minuten

Meng 4 eetlepels witte wijnazijn samen met 2 eetlepels Griekse yoghurt. Roer dit door de koolrabi en appel en breng op smaak met peper en zout.

Hak de walnoten, niet te fijn, en voeg deze toe. Maak af met rucola en stukjes geitenkaas. Serveer direct, eet smakelijk!

Koolrabi salade: Veel gestelde vragen

Wat is koolrabi?

Koolrabi is een knolsoort die boven de grond groeit. Rauwe koolrabi smaakt erg fris en heeft iets weg van bleekselderij en radijs, maar dan niet pittig/scherp.

Hoe kun je koolrabi schoonmaken?

Snijd eerst het blad en de stelen weg en snijd dan de bovenkant en onderkant eraf. Op deze manier kan de koolrabi recht op de snijplank blijven staan en kun je van boven naar beneden de resterende schil eraf snijden.

Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Gallo pinto
Volgend recept →
Kokosrijst

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!