Kokosnoot taart
😍 9 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Kokosnoot taart vegetarisch

Deze romige kokosnoot taart is helemaal geweldig ! Zacht, zoet en toch heerlijk licht op de maag, deze taart moet je gewoon proberen!

1 uur 10 minuten
12 personen

Tip: je kunt ook volle melk gebruiken in plaats van kokosnoot water.

Kokosnoot taart ingrediënten

Recept kokosnoot taart

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept kokosnoot taart allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-04-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 1 uur

We beginnen met het open maken van de verse kokosnoten. Een klusje makkelijker dan het lijkt. Je zult zien dat er 3 zachte, donkere plekjes op een kokosnoot zitten.

Maak gebruik van de schroevendraaier om een gat te slaan in deze donkere plekken. Je kunt nu het kokosnoot water uit de kokosnoot gieten. 

Verse kokosnoten
Verse kokosnoten

Houdt de kokosnoot in je hand en sla voorzichtig met een hamer over de gehele lengte in het midden. Je zult zien dat er een scheur ontstaat, en de kokosnoot zal open springen.

Gebruik een lepel of flexibel mes om het kokosvlees uit de noot te krijgen. Rasp het vlees van anderhalve kokosnoot grof. Verhit de oven voor naar een temperatuur van 180 graden Celsius.

Smelt langzaam de boter en laat deze vervolgens op kamertemperatuur komen. Voeg 7 eieren toe aan je mixer en meng totdat het mooi wit en zacht wordt. Dit duurt ongeveer 4 minuten.

Meng in de tussentijd de bloem samen met 200 gram suiker, zout en bakpoeder in de grote kom. Voeg kokosnoot water (of melk) toe aan de geklopte eieren, en voeg beetje bij beetje het bloem+suiker mengsel toe.

Voeg op het laatst de gesmolten (en afgekoelde) boter toe samen met de zonnebloemolie en twee handen vol geraspte kokosnoot. Giet het beslag in de springvorm en bak de cake 45 minuten gaat in de oven.

Wanneer je merkt dat de cake nog niet klaar is, maar deze teveel begint te verkleuren dan kun je de cake afdekken met aluminium folie om te voorkomen dat deze verbrand.

Na het bakken plaats je de cake op een afkoelrek, en laat geheel afkoelen tot kamertemperatuur. 

Kokosnoot taart
Kokosnoot taart

De kokosnoot taart afmaken – 10 minuten

Klop de room samen met 4 eetlepels suiker en 1 theelepeltje vanille extract. Vouw 2 flinke handen vol kokosrasp toe aan de `mousse` en plaats in de koelkast.

Haal ondertussen de cake uit de springvorm als deze volledig is afgekoeld en verdeel deze in tweeën met behulp van een broodmes.

Plaat de onderste helft op een taartplateau of groot bord. Verdeel wat van de opgeklopte room over de bovenkant van het onderste deel van de cake.

Plaats het andere deel van de cake hier weer bovenop. Gebruik de rest van de opgeklopte room om de gehele cake te bedekken.

Maak het af door de rest van het geraspte kokos over de taart te verdelen, eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
17301.76 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
43.26 g
18.94 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1934.80 g
234.16 g
Eiwitten
9.22 g
Vezels
2.03 g
Natrium
170.67 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
33.33 gram bloem gluten 121.33 23.27 g 0.50 g 0.50 g 0.07 g 3.80 g 0.93 g 0.67 mg 0.33 mg 6.67 mg 6.67 mg 60.00 mg 33.33 mg 0.10 mg 0.37 mg - - - - - 0.04 mg 0.03 mg 0.09 mg - 11.67 µg - - -
0.29 eetlepel bakpoeder 3.89 0.96 g - - - - 0.01 g 0.86 mg - - - 0.22 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.04 theelepel zout - - - - - - - 100.00 mg - 0.02 mg 0.73 mg 0.01 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.58 eieren ei 50.40 0.39 g 0.07 g 3.50 g 0.88 g 4.38 g - 42.00 mg 0.63 mg 17.50 mg 3.50 mg 45.50 mg 63.00 mg 0.03 mg 0.46 mg 12.25 µg 10.75 µg - 0.63 mg 0.07 mg 0.04 mg 0.11 mg 0.05 mg 0.81 µg 21.00 µg 0.39 mg 0.09 µg -
16.67 gram suiker 67.00 16.50 g 16.50 g - - - - - 0.02 mg - 0.33 mg 0.67 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
4.17 gram boter melk 30.63 0.03 g 0.03 g 3.44 g 2.25 g 0.03 g - 0.21 mg - 0.54 mg 0.08 mg 0.63 mg 0.83 mg - - - - - 0.05 mg 0.04 mg - - - - - - - -
2.08 gram zonnebloemolie 16885.83 - - 1912.83 g 222.33 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.13 verse kokosnoot 25.63 0.19 g 0.06 g 2.50 g 1.94 g 0.25 g 0.94 g 1.88 mg 0.13 mg 1.25 mg 2.50 mg 25.00 mg 5.94 mg - 0.03 mg - - 0.03 mg - - - - - - 1.25 µg - - -
13.33 ml kokosnoot water 2.80 0.49 g 0.33 g 0.03 g 0.03 g 0.09 g 0.15 g 13.33 mg 0.03 mg 2.67 mg 3.33 mg 33.33 mg 2.67 mg - 0.01 mg - - 0.27 mg - - - 0.01 mg - - - - - -
33.33 ml room melk 112.33 0.93 g 0.93 g 12.00 g 6.67 g 0.67 g - 11.67 mg - 25.00 mg 3.33 mg 31.67 mg 20.00 mg - 0.07 mg - - 0.33 mg 0.30 mg 0.12 mg 0.01 mg 0.03 mg 0.01 mg 0.07 µg 1.00 µg - - -
0.08 theelepel vanille extract 1.92 0.51 g 0.51 g - - - - 0.06 mg - 0.07 mg 0.02 mg 0.99 mg 0.04 mg - - - - - - - - - - - - - - -
    17301.76 43.26 g 18.94 g 1934.80 g 234.16 g 9.22 g 2.03 g 170.67 mg 1.14 mg 53.72 mg 20.50 mg 198.01 mg 125.81 mg 0.13 mg 0.94 mg 12.25 µg 10.75 µg 0.63 mg 0.98 mg 0.23 mg 0.09 mg 0.18 mg 0.16 mg 0.87 µg 34.92 µg 0.39 mg 0.09 µg -
0 reacties op "Kokosnoot taart"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.