Ohmydish.nl


Kokosnoot taart

Deze romige kokosnoot taart is helemaal geweldig ! Zacht, zoet en toch heerlijk licht op de maag, deze taart moet je gewoon proberen!

Kokosnoot taart
1 uur 10 minuten 12 personen Taart en cake
Kokosnoot taart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram bloem
  • 3.5 eetlepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 7 eieren
  • 200 gram suiker + 4 eetlepels extra
  • 50 gram boter
  • 25 gram zonnebloemolie
  • 1.5 verse kokosnoot
  • 160 ml kokosnoot water, of gebruik melk in plaats van kokosnoot water
  • 400 ml room
  • 1 theelepel vanille extract
Kokosnoot taart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Schroevendraaier en een hamer om de kokosnoot te openen
  • Klein kommetje
  • Grote kom
  • Springvorm bekleed met bakpapier (26 cm)
  • Mixer met menghaak
  • 2 middelgrote kommetjes
  • Spatel
  • (grove) rasp
  • Oven
  • Afkoelrek
  • Broodmes

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 10 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kokosnoot-taart


Voorbereiding -- 1 uur

We beginnen met het open maken van de verse kokosnoten. Een klusje makkelijker dan het lijkt. Je zult zien dat er 3 zachte, donkere plekjes op een kokosnoot zitten. Maak gebruik van de schroevendraaier om een gat te slaan in deze donkere plekken. Je kunt nu het kokosnoot water uit de kokosnoot gieten.

Verse kokosnoten Verse kokosnoten

Houdt de kokosnoot in je hand en sla voorzichtig met een hamer over de gehele lengte in het midden. Je zult zien dat er een scheur ontstaat, en de kokosnoot zal open springen. Gebruik een lepel of flexibel mes om het kokosvlees uit de noot te krijgen. Rasp het vlees van anderhalve kokosnoot grof.

Verhit de oven voor naar een temperatuur van 180 graden Celsius. Smelt langzaam de boter en laat deze vervolgens op kamertemperatuur komen. Voeg 7 eieren toe aan je mixer en meng totdat het mooi wit en zacht wordt. Dit duurt ongeveer 4 minuten.

Meng in de tussentijd de bloem samen met 200 gram suiker, zout en bakpoeder in de grote kom. Voeg kokosnoot water (of melk) toe aan de geklopte eieren, en voeg beetje bij beetje het bloem+suiker mengsel toe. Voeg op het laatst de gesmolten (en afgekoelde) boter toe samen met de zonnebloemolie en twee handen vol geraspte kokosnoot.

Giet het beslag in de springvorm en bak de cake 45 minuten gaat in de oven. Wanneer je merkt dat de cake nog niet klaar is, maar deze teveel begint te verkleuren dan kun je de cake afdekken met aluminium folie om te voorkomen dat deze verbrand. Na het bakken plaats je de cake op een afkoelrek, en laat geheel afkoelen tot kamertemperatuur.

Kokosnoot taart Kokosnoot taart

De kokosnoot taart afmaken -- 10 minuten

Klop de room samen met 4 eetlepels suiker en 1 theelepeltje vanille extract. Vouw 2 flinke handen vol kokosrasp toe aan de `mousse` en plaats in de koelkast. Haal ondertussen de cake uit de springvorm als deze volledig is afgekoeld en verdeel deze in tweeën met behulp van een broodmes. Plaat de onderste helft op een taartplateau of groot bord. Verdeel wat van de opgeklopte room over de bovenkant van het onderste deel van de cake. Plaats het andere deel van de cake hier weer bovenop. Gebruik de rest van de opgeklopte room om de gehele cake te bedekken. Maak het af door de rest van het geraspte kokos over de taart te verdelen, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Limburgs zoervleisj

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.