Deze romige kokosnoot taart is helemaal geweldig ! Zacht, zoet en toch heerlijk licht op de maag, deze taart moet je gewoon proberen!
Tip: je kunt ook volle melk gebruiken in plaats van kokosnoot water.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-04-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
We beginnen met het open maken van de verse kokosnoten. Een klusje makkelijker dan het lijkt. Je zult zien dat er 3 zachte, donkere plekjes op een kokosnoot zitten.
Maak gebruik van de schroevendraaier om een gat te slaan in deze donkere plekken. Je kunt nu het kokosnoot water uit de kokosnoot gieten.
Houdt de kokosnoot in je hand en sla voorzichtig met een hamer over de gehele lengte in het midden. Je zult zien dat er een scheur ontstaat, en de kokosnoot zal open springen.
Gebruik een lepel of flexibel mes om het kokosvlees uit de noot te krijgen. Rasp het vlees van anderhalve kokosnoot grof. Verhit de oven voor naar een temperatuur van 180 graden Celsius.
Smelt langzaam de boter en laat deze vervolgens op kamertemperatuur komen. Voeg 7 eieren toe aan je mixer en meng totdat het mooi wit en zacht wordt. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
Meng in de tussentijd de bloem samen met 200 gram suiker, zout en bakpoeder in de grote kom. Voeg kokosnoot water (of melk) toe aan de geklopte eieren, en voeg beetje bij beetje het bloem+suiker mengsel toe.
Voeg op het laatst de gesmolten (en afgekoelde) boter toe samen met de zonnebloemolie en twee handen vol geraspte kokosnoot. Giet het beslag in de springvorm en bak de cake 45 minuten gaat in de oven.
Wanneer je merkt dat de cake nog niet klaar is, maar deze teveel begint te verkleuren dan kun je de cake afdekken met aluminium folie om te voorkomen dat deze verbrand.
Na het bakken plaats je de cake op een afkoelrek, en laat geheel afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de room samen met 4 eetlepels suiker en 1 theelepeltje vanille extract. Vouw 2 flinke handen vol kokosrasp toe aan de `mousse` en plaats in de koelkast.
Haal ondertussen de cake uit de springvorm als deze volledig is afgekoeld en verdeel deze in tweeën met behulp van een broodmes.
Plaat de onderste helft op een taartplateau of groot bord. Verdeel wat van de opgeklopte room over de bovenkant van het onderste deel van de cake.
Plaats het andere deel van de cake hier weer bovenop. Gebruik de rest van de opgeklopte room om de gehele cake te bedekken.
Maak het af door de rest van het geraspte kokos over de taart te verdelen, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.