Deze romige kokosnoot taart is helemaal geweldig ! Zacht, zoet en toch heerlijk licht op de maag, deze taart moet je gewoon proberen!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kokosnoot-taart
Verse kokosnoten
Houdt de kokosnoot in je hand en sla voorzichtig met een hamer over de gehele lengte in het midden. Je zult zien dat er een scheur ontstaat, en de kokosnoot zal open springen. Gebruik een lepel of flexibel mes om het kokosvlees uit de noot te krijgen. Rasp het vlees van anderhalve kokosnoot grof.
Verhit de oven voor naar een temperatuur van 180 graden Celsius. Smelt langzaam de boter en laat deze vervolgens op kamertemperatuur komen. Voeg 7 eieren toe aan je mixer en meng totdat het mooi wit en zacht wordt. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
Meng in de tussentijd de bloem samen met 200 gram suiker, zout en bakpoeder in de grote kom. Voeg kokosnoot water (of melk) toe aan de geklopte eieren, en voeg beetje bij beetje het bloem+suiker mengsel toe. Voeg op het laatst de gesmolten (en afgekoelde) boter toe samen met de zonnebloemolie en twee handen vol geraspte kokosnoot.
Giet het beslag in de springvorm en bak de cake 45 minuten gaat in de oven. Wanneer je merkt dat de cake nog niet klaar is, maar deze teveel begint te verkleuren dan kun je de cake afdekken met aluminium folie om te voorkomen dat deze verbrand. Na het bakken plaats je de cake op een afkoelrek, en laat geheel afkoelen tot kamertemperatuur.
Kokosnoot taart
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.