Ohmydish.nl


Kokosmakronen

Deze heerlijk geurende kokosmakronen zijn krokant aan de buitenkant en heerlijk zacht aan de binnenkant. Kokosmakronen met witte chocolade.

Kokosmakronen
20 minuten 8 personen Toetjes
Kokosmakronen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram geraspte kokos
  • 170 gram suiker
  • 85 gram witte chocolade
  • 2 eieren
  • 1 eidooier (dus totaal 3 eieren nodig!)
  • Halve citroen (rasp)

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Keukenmachine of handmixer
  • Oven
  • Koksmes en snijplank
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Kleine ijsschep, spuitzak of 2 normale lepels

Bereiden

20 minuten 8 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kokosmakronen


Voorbereiding -- 10 minuten

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verhit de oven dan voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius.

Snijd de witte chocolade in kleine stukjes met behulp van een koksmes en snijplank. Meng de kokos rasp samen met suiker en de in stukjes gesneden witte chocolade. Rasp een halve citroen en voeg dit toe aan het mengsel. Voeg dan de eieren en 1 eidooier toe. Je zult merken dat het mengsel erg plakkerig wordt, gebruik bijvoorbeeld 2 lepels, een spuitzak of een ijsschep om het kokosmakronen-mengsel over de bakplaat te verdelen.

Kokosmakronen Kokosmakronen

De kokosmakronen afmaken -- 10 minuten

Bak de kokosmakronen in 8 minuten goudbruin. Afhankelijk van de grootte van de kokosmakronen kan dit langer of korter duren. Kijk naar de kleur tijdens het bakken om te zien of de kokosmakronen al klaar zijn. Ze zullen krokant aan de buitenkant en klein beetje plakkerig aan de binnenkant zijn. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.