Knapperige wafels met spek

(17)

Deze knapperige wafels met spek zijn ideaal voor ontbijt of lunch omdat ze hartig zijn. Het zoute van de spek past perfect in en bij een wafel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt
Knapperige wafels met spek

Ingrediënten


  • 160 ml karnemelk (of melk met een eetlepel azijn)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 ei
  • 60 ml zonnebloem- of andere neutrale olie
  • 175 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 6 plakken gerookt spek
  • optioneel: ahornsiroop of schenkstroop om erbij te serveren
Knapperige wafels met spek Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • wafelijzer
  • vleestang
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • garde
  • 2 lepels
  • vork

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/knapperige-wafels-met-spek


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm het wafelijzer en bak hier dan de spekplakken in tot deze knapperig zijn en verplaats deze dan naar een snijplank. Als je gewone melk gebruikt, kun je hier eerst een eetlepel azijn aan toevoegen.

Roer hier dan ook het ei, vanille extract, zonnebloemolie en basterdsuiker doorheen. Roer met een garde tot het mengsel glad is. Meng de bloem samen met het bakpoeder als je geen zelfrijzend bakmeel gebruikt.

Voeg de bloem geleidelijk toe aan het melk-mengsel en roer tot een glad beslag. 

Knapperige wafels met spek
Knapperige wafels met spek

De knapperige wafels met spek afmaken – 10 minuten

Snijd de gebakken spek fijn en roer ongeveer 3/4e door het beslag. Schep dan twee flinke lepels in het wafelijzer en bak tot deze mooi goudbruin is.

Herhaal tot al het beslag gebruikt is en serveer met de resterende stukjes spek. Geniet ervan!

Tip: Je kunt hier eventueel nog ahornsiroop of schenkstroop bij serveren als je deze hartige wafels zoet wilt maken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024


Waardeer dit recept!
17 stemmen

0 reacties op Knapperige wafels met spek

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.