Deze knapperige wafels met spek zijn ideaal voor ontbijt of lunch omdat ze hartig zijn. Het zoute van de spek past perfect in en bij een wafel.
Tip: gebruik of melk met een eetlepel azijn mocht je geen karnemelk willen gebruiken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm het wafelijzer en bak hier dan de spekplakken in tot deze knapperig zijn en verplaats deze dan naar een snijplank. Als je gewone melk gebruikt, kun je hier eerst een eetlepel azijn aan toevoegen.
Roer hier dan ook het ei, vanille extract, zonnebloemolie en basterdsuiker doorheen. Roer met een garde tot het mengsel glad is. Meng de bloem samen met het bakpoeder als je geen zelfrijzend bakmeel gebruikt.
Voeg de bloem geleidelijk toe aan het melk-mengsel en roer tot een glad beslag.
Snijd de gebakken spek fijn en roer ongeveer 3/4e door het beslag. Schep dan twee flinke lepels in het wafelijzer en bak tot deze mooi goudbruin is.
Herhaal tot al het beslag gebruikt is en serveer met de resterende stukjes spek. Geniet ervan!
Tip: Je kunt hier eventueel nog ahornsiroop of schenkstroop bij serveren als je deze hartige wafels zoet wilt maken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.