Ohmydish.nl


Knapperige wafels met spek

Deze knapperige wafels met spek zijn ideaal voor ontbijt of lunch omdat ze hartig zijn. Het zoute van de spek past perfect in en bij een wafel.

Knapperige wafels met spek
20 minuten 4 personen Ontbijt
Knapperige wafels met spek

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 160 ml karnemelk (of melk met een eetlepel azijn)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 ei
  • 60 ml zonnebloem- of andere neutrale olie
  • 175 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 6 plakken gerookt spek
  • optioneel: ahornsiroop of schenkstroop om erbij te serveren
Knapperige wafels met spek ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • wafelijzer
  • vleestang
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • garde
  • 2 lepels
  • vork

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 4 personen Ontbijt

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/knapperige-wafels-met-spek


Het einde van januari is in zicht, deze eerste maand van het jaar is snel gegaan vind ik. Als de rest van het jaar ook zo goed verloopt, dan gaat het een goed jaar worden. Deze maand koos ik de knapperige wafels van Koekies! enzo voor de maandelijkse foodblogswap, ontzettend lekker als ontbijt of lunch. Wat een goed idee om de spek eerst te bakken in het wafelijzer en deze dan toe te voegen aan het beslag, wij zijn fan!

Voorbereiding -- 10 minuten

Verwarm het wafelijzer en bak hier dan de spekplakken in tot deze knapperig zijn en verplaats deze dan naar een snijplank.

Als je gewone melk gebruikt, kun je hier eerst een eetlepel azijn aan toevoegen. Roer hier dan ook het ei, vanille extract, zonnebloemolie en basterdsuiker doorheen. Roer met een garde tot het mengsel glad is. Meng de bloem samen met het bakpoeder als je geen zelfrijzend bakmeel gebruikt.

Voeg de bloem geleidelijk toe aan het melk-mengsel en roer tot een glad beslag.

Knapperige wafels met spek Knapperige wafels met spek

Knapperige wafels met spek afmaken -- 10 minuten

Snijd de gebakken spek fijn en roer ongeveer 3/4e door het beslag. Schep dan twee flinke lepels in het wafelijzer en bak tot deze mooi goudbruin is. Herhaal tot al het beslag gebruikt is en serveer met de resterende stukjes spek.

Je kunt hier eventueel nog ahornsiroop of schenkstroop bij serveren als je deze hartige wafels zoet wilt maken. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Mexicaanse tomatensalsa
Volgend recept →
Hutspot ovenschotel

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.