Heerlijke klassieke appeltaart met een vleugje citroen en vanille. Lekker voor bij de koffie, recept voor 1 appeltaart. Klaar in anderhalf uur.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-appeltaart
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in evenredige blokjes. Vermeng de appelblokjes met de rest van het citroensap, gemalen kaneel, custard- of vanillepoeder en 3 eetlepels witte basterdsuiker.
Vet de springvorm in met boter en gebruik je handen om een appeltaartbodem te maken met 2/3e van het deeg, je hebt hier geen deegroller voor nodig. Verdeel een laag paneermeel op de taartbodem, dit is om te voorkomen dat de taartbodem te vochtig wordt. Verdeel het appelmengsel over de taartbodem en snijd de rest van het deeg in reepjes, en decoreer hiermee de appeltaart.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Klassieke appeltaart
Bak de klassieke appeltaart een uur lang in de oven. Controleer tussentijds of de taart niet te donker wordt, dit is afhankelijk van de oven. Dek de taart tijdens het bakken simpelweg af met wat aluminiumfolie als deze te donker wordt, maar nog niet gaar is.
Haal de appeltaart na het bakken uit de oven, en wacht een aantal minuten voordat je deze aansnijd. Anders heb je grote kans dat de appeltaart vrij snel uit elkaar valt. Garneer eventueel met wat verse besjes. Geniet ervan!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.