Kip piccata

(33)

Deze heerlijke kip piccata kent zijn oorsprong in Italië. Het is een dun stukje kip in een zachte en frisse saus van citroen, kappertjes en boter.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-05-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kip piccata

Ingrediënten


  • 2 grote kipfilets
  • peper en zout naar smaak
  • bloem
  • olijfolie
  • ongeveer 50 ml droge witte wijn
  • 1 citroen
  • 60 gram boter
  • 2 eetlepels kappertjes
  • optioneel: verse peterselie ter garnering

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • optioneel: citruspers
  • middelgrote bakpan
  • vleestang
  • bord
  • houten lepel

Kip piccata Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-piccata


Voorbereiding – 5 minuten

Snijd de kipfilets doormidden zodat je 4 dunne kipfilets overhoudt. Bestrooi deze met peper en zout en haal deze door de bloem.

Zorg dat ze volledig bedekt zijn met een dunne laag bloem. Pers het sap uit de citroen en zet opzij. 

Kip piccata
Kip piccata

Kip piccata afmaken – 15 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote bakpan. Bak hierin de kipfilets enkele minuten aan beide kanten, tot ze mooi goudbruin zijn en bijna helemaal gaar.

Verplaats de kipfilets naar een bord en schenk de witte wijn samen met het citroensap bij de pan en laat dit kort zachtjes sudderen om alle smaken van de bodem los te maken.

Voeg de boter dan in blokjes toe en roer ondertussen, door het toevoegen van de boter zal de saus dikker en extra zacht en vol van smaak worden.

Leg de kipfilets terug in de saus en voeg dan ook de kappertjes toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer direct met bijvoorbeeld pasta, rijst of aardappelen en een frisse groene salade.

Garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-05-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
33 stemmen

0 reacties op Kip piccata

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.