Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Kip met 40 tenen knoflook

Kip met 40 tenen knoflook is heerlijk sappig en zacht van smaak. Heerlijk Frans recept waar je vrijwel geen voorbereiding voor nodig hebt!

Kip met 40 tenen knoflook
1 uur 5 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kip met 40 tenen knoflook

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 hele kip
  • 40 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • 200 ml droge witte wijn
  • Aantal takjes verse tijm
  • Zout en peper naar smaak
Kip met 40 tenen knoflook
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote ovenschaal
  • Een oven
  • Vlees thermometer

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 5 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-met-40-tenen-knoflook


Voorbereiding -- 5 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Plaats de hele kip op de grote ovenschaal en besprenkel deze ruim met olijfolie, peper en zout. Plaats de hele tenen knoflook langs de kip samen met de takjes tijm. De tenen knoflook hoeven niet gepeld te worden, deze kunnen in zijn geheel op de ovenschaal geplaatst worden. Giet 200 ml droge witte wijn over de bakplaat. Meer voorbereiding is niet nodig!

De kip met 40 tenen knoflook bakken -- 1 uur

Plaats de ovenschaal met de hele kip in de oven en bak deze een uur lang gaar. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de kip en hoe krachtig de oven is. Controleer of de kip gaar is door er met een vlees thermometer in te prikken. Als de meter aangeeft dat de interne temperatuur van de kip 71 graden celsius is, dan is deze gaar en klaar om geserveerd te worden.

Deze hele kip met 40 tenen knoflook is heerlijk met een schaal oven-geroosterde aardappeltjes en bijvoorbeeld een spinazie salade met rode ui. Eet smakelijk!Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Goulashsoep met rundvlees
Volgend recept →
Scotch bonnet peper sambal

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!