Kip ketjap met rijst en sperziebonen is een makkelijke doordeweekse maaltijd met een ketjap marinade en cashewnoten. Bomvol smaak door de knoflook en gember, met een beetje pit.
Deze kip ketjap met rijst en sperziebonen is een smaakvolle maaltijd die je zo pittig kunt maken als je zelf wilt. Een makkelijke en heerlijke ketjap marinade met knoflook, gember en limoen.
Voor een snelle versie voeg je de ketjap en andere smaakmakers niet bij de kip om de marineren maar voeg je alles direct toe aan de pan voor een snelle ketjap saus. Doe dit na het aanbakken van de kip, rode ui, knoflook en gember.
De rijst en sperziebonen die je erbij serveert hebben geen extra smaakmakers nodig, aangezien de ketjap saus al ontzettend smaakvol is. Je kunt er eventueel ook nog komkommer en kroepoek bij serveren.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-10-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 31-10-2024
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de verse gember en rasp deze fijn.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd de kip in blokjes. Meng de kip samen met de geraspte gember, fijngesneden knoflook, het sap van een halve limoen, 10 eetlepels ketjap, 3 eetlepels sojasaus en 1 theelepel sambal.
Laat de kip minimaal een uur marineren, maar langer geeft de kip meer smaak en hierdoor zal de kip malser worden.
Pel de rode ui en snijd deze fijn. Snijd de bosuien in dunne ringen en zet opzij.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een diepe bakpan en bak een flinke handvol cashewnoten tot deze mooi goudbruin zijn. Haal de noten uit de pan en verhit de olie opnieuw.
Bak de rode ui 2 minuten en voeg dan de kip samen met de marinade toe en bak het geheel nog 5 minuten.
Zet het vuur iets lager en voeg 250 ml kippenbouillon toe. Laat het geheel zachtjes sudderen en kook ondertussen de rijst en sperziebonen.
Maak een papje van 2 eetlepels maizena en een beetje water en voeg dit toe om de saus dikker te maken. Laat het geheel nog enkele minuten koken en breng op smaak met eventueel meer sambal, ketjap etc.
Serveer de kip ketjap met rijst, sperziebonen, cashewnoten en bosui. Eet smakelijk!
Welke kip voor kip ketjap?
Voor het maken van kip ketjap kun je kipfilets of kipdijfilets gebruiken. Kippendijen zijn iets vetter, waardoor deze meer smaak zullen hebben.
Welke ketjap voor kip ketjap marinade?
Er bestaan verschillende soorten ketjap, gebruik bij voorkeur een zoete ketjap zoals ketjap manis of ketjap kendal. Je kunt eventueel ook ketjap medja gebruiken, maar houd er rekening mee dat deze iets zouter is.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.