Kip ketjap met rijst en sperzieboontjes
😍 33 Geweldig
😋 1 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Kip ketjap

Kip ketjap met rijst en sperziebonen is een makkelijke doordeweekse maaltijd met een ketjap marinade en cashewnoten. Bomvol smaak door de knoflook en gember, met een beetje pit.

45 minuten
4 personen

Deze kip ketjap met rijst en sperziebonen is een smaakvolle maaltijd die je zo pittig kunt maken als je zelf wilt. Een makkelijke en heerlijke ketjap marinade met knoflook, gember en limoen.

Voor een snelle versie voeg je de ketjap en andere smaakmakers niet bij de kip om de marineren maar voeg je alles direct toe aan de pan voor een snelle ketjap saus. Doe dit na het aanbakken van de kip, rode ui, knoflook en gember.

De rijst en sperziebonen die je erbij serveert hebben geen extra smaakmakers nodig, aangezien de ketjap saus al ontzettend smaakvol is. Je kunt er eventueel ook nog komkommer en kroepoek bij serveren.

Kip ketjap ingrediënten

Recept kip ketjap

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept kip ketjap allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-10-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 31-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + marineertijd

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de verse gember en rasp deze fijn. 

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd de kip in blokjes. Meng de kip samen met de geraspte gember, fijngesneden knoflook, het sap van een halve limoen, 10 eetlepels ketjap, 3 eetlepels sojasaus en 1 theelepel sambal.

Laat de kip minimaal een uur marineren, maar langer geeft de kip meer smaak en hierdoor zal de kip malser worden.

Pel de rode ui en snijd deze fijn. Snijd de bosuien in dunne ringen en zet opzij.

Kip ketjap
Kip ketjap

Kip ketjap afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut zonnebloemolie in een diepe bakpan en bak een flinke handvol cashewnoten tot deze mooi goudbruin zijn. Haal de noten uit de pan en verhit de olie opnieuw. 

Bak de rode ui 2 minuten en voeg dan de kip samen met de marinade toe en bak het geheel nog 5 minuten.

Zet het vuur iets lager en voeg 250 ml kippenbouillon toe. Laat het geheel zachtjes sudderen en kook ondertussen de rijst en sperziebonen. 

Maak een papje van 2 eetlepels maizena en een beetje water en voeg dit toe om de saus dikker te maken. Laat het geheel nog enkele minuten koken en breng op smaak met eventueel meer sambal, ketjap etc.

Serveer de kip ketjap met rijst, sperziebonen, cashewnoten en bosui. Eet smakelijk!

Tips!

Welke kip voor kip ketjap?

Voor het maken van kip ketjap kun je kipfilets of kipdijfilets gebruiken. Kippendijen zijn iets vetter, waardoor deze meer smaak zullen hebben.

Welke ketjap voor kip ketjap marinade?

Er bestaan verschillende soorten ketjap, gebruik bij voorkeur een zoete ketjap zoals ketjap manis of ketjap kendal. Je kunt eventueel ook ketjap medja gebruiken, maar houd er rekening mee dat deze iets zouter is.

Wat vind je hiervan?

34 waarderingen
😍
33
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
363.88 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
25.89 g
13.60 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.75 g
3.48 g
Eiwitten
43.50 g
Vezels
1.81 g
Natrium
3255.00 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.75 kipfilets 128.25 - - 4.50 g 1.69 g 33.75 g - 56.25 mg 0.79 mg 11.25 mg 39.38 mg 450.00 mg 382.50 mg 0.03 mg 0.79 mg - - - 0.11 mg 0.02 mg 0.08 mg 0.08 mg 0.79 mg 0.34 µg 2.25 µg - - -
1 knoflooktenen 9.80 1.96 g 0.06 g 0.01 g - 0.42 g 0.13 g 0.28 mg 0.10 mg 11.90 mg 1.40 mg 42.00 mg 9.10 mg 0.02 mg 0.07 mg 0.11 µg - 0.98 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.03 mg - 0.28 µg - - -
0.25 rode ui 11.25 1.91 g 1.91 g 0.06 g 0.03 g 0.38 g 0.78 g 2.81 mg 0.16 mg 9.38 mg 3.13 mg 54.69 mg 13.13 mg 0.03 mg 0.25 mg - - 2.03 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.04 mg - 3.13 µg - - -
0.5 cm gember 0.62 0.12 g - 0.01 g - 0.01 g 0.01 g 0.05 mg 0.02 mg 0.20 mg 0.40 mg 2.60 mg 0.30 mg - 0.02 mg - - 0.05 mg - - - - - - - - - -
0.13 limoen 2.00 0.13 g 0.12 g 0.16 g - 0.03 g - 0.13 mg 0.01 mg 0.94 mg - 5.00 mg 0.69 mg - - - - 2.81 mg - - - - - - - - - -
2.5 eetlepel ketjap soja, gluten 48.00 7.50 g 7.31 g 0.04 g - 4.31 g - 2062.50 mg 1.88 mg 22.50 mg - 187.50 mg 18.75 mg - - - - - - - - - - - 3.00 µg - - -
0.75 eetlepel sojasaus soja, gluten 19.20 3.00 g 3.00 g 0.02 g - 1.72 g - 825.00 mg 0.75 mg 9.00 mg - 75.00 mg 7.50 mg - - - - - - - - - - - 1.20 µg - - -
0.25 theelepel sambal 0.38 0.05 g 0.05 g 0.01 g - 0.03 g - 72.00 mg 0.01 mg 0.30 mg 0.15 mg 3.00 mg 0.30 mg - - - - 2.70 mg - 0.01 mg - - - - 0.15 µg - - -
62.5 ml kippenbouillon selderij 3.75 0.06 g - 0.31 g 0.19 g 0.31 g - 231.25 mg 0.13 mg 2.50 mg 0.31 mg 2.50 mg 1.88 mg - - - - - - - - - - - - - - -
0.5 eetlepel maizena 14.80 3.62 g 0.18 g - - 0.01 g 0.02 g 0.08 mg 0.04 mg 0.40 mg 0.08 mg 0.12 mg 1.20 mg - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 flinke handvol cashewnoten noten 76.00 4.10 g 0.63 g 5.81 g 1.13 g 1.94 g 0.38 g 1.88 mg 0.81 mg 5.63 mg 31.25 mg 68.75 mg 62.50 mg - 0.68 mg - - - - - 0.03 mg 0.03 mg 0.03 mg - 8.75 µg 0.13 mg 3.75 µg -
0.5 bosuien 4.80 0.95 g 0.35 g 0.03 g - 0.27 g 0.39 g 2.40 mg 0.21 mg 10.80 mg 3.00 mg 41.40 mg 4.35 mg 0.02 mg 0.05 mg - 0.11 µg 2.70 mg - 87.75 mg 0.01 mg - 0.02 mg - 9.60 µg 0.09 mg 31.05 µg -
0.25 scheut zonnebloemolie 33.04 - - 3.74 g 0.44 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
rijst 12.00 2.50 g - 0.05 g 0.01 g 0.31 g 0.10 g 0.38 mg 0.04 mg 0.75 mg 1.25 mg 7.50 mg 5.00 mg 0.01 mg 0.06 mg - - - - - - - 0.01 mg - 2.50 µg - - -
sperziebonen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    363.88 25.89 g 13.60 g 14.75 g 3.48 g 43.50 g 1.81 g 3255.00 mg 4.93 mg 85.54 mg 80.34 mg 940.06 mg 507.19 mg 0.10 mg 1.91 mg 0.11 µg 0.11 µg 11.27 mg 0.11 mg 87.78 mg 0.14 mg 0.13 mg 0.93 mg 0.34 µg 30.86 µg 0.22 mg 34.80 µg -
0 reacties op "Kip ketjap"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.