Bij kerst horen zelfgebakken kerstkoekjes. Maak ze nu heel makkelijk zelf met maar een aantal ingrediënten. Klaar in minder dan een half uur.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kerstkoekjes
Voeg de amandelen toe aan de blender en vermaal tot een glad poeder. Voeg toe aan de kom van de elektrische mixer en voeg 100 gram bloem, 100 gram kokosbloesem suiker en 300 gram roomboter toe.
Meng tot een glad en stevig koekjesdeeg. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg vrij plat uit met behulp van de deegroller. Steek kerstkoekjes vormpjes uit.
Blijft er deeg over? Maak er dan opnieuw een bal van, rol opnieuw uit en steek vormpjes uit totdat vrijwel al het deeg gebruikt is.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden. Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg daar de koekjes op.
Bak de kerstkoekjes goudbruin in ongeveer 10 minuten tijd, afhankelijk van de dikte van de koekjes. Haal uit de oven en laat geheel afkoelen op een afkoelrek. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.