Karnemelkse broodjes
😍 29Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Karnemelkse broodjes vegetarisch

Je eigen brood bakken is makkelijk, goedkoop en kan al met een paar ingrediënten. Deze karnemelkse broodjes zijn klaar in een half uur en zijn heerlijk!

30 minuten
4 personen
Karnemelkse broodjes ingrediënten
Recept karnemelkse broodjes

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Meng de bloem met zout en bakpoeder. Snijd de boter in blokjes en voeg deze een voor een bij de bloem tot het deeg erg kruimelig uitziet. 

Schenk dan beetje bij beetje de karnemelk erbij tot het een deegbal is geworden. Als het deeg te droog is, kun je nog een heel klein beetje extra karnemelk toevoegen. Als het deeg te plakkerig is, kun je een beetje bloem toevoegen. Als je meer bloem toevoegt, wordt de smaak van de broodjes wel snel droog dus pas hiermee op. 

De broodjes behoren glad en luchtig te zijn. Laat de deegbal ongeveer een kwartier rusten in de kom. 

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Karnemelkse broodjes
Karnemelkse broodjes

Karnemelkse broodjes bakken – 10 minuten

Gebruik een deegschraper of mes om het deeg in 8 gelijke delen te verdelen. Kneed het deeg nog een paar minuten door met je handen. Rol het deeg dan in 8 kleine ronde bolletjes. 

Leg de deeg bolletjes op de ovenplaat met bakpapier en bak deze in ongeveer 10 minuten, of tot ze mooi goudbruin kleuren. Karnemelkse broodjes zijn lekker met (gezouten) boter of jam, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

29 waarderingen
😍
29
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
408.63 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
60.29 g
3.56 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.74 g
7.06 g
Eiwitten
10.61 g
Vezels
2.29 g
Natrium
638.36 mg
Mineralen
Ijzer
0.83 mg
Calcium
73.03 mg
Magnesium
25.85 mg
Kalium
25.85 mg
Fosfor
121.25 mg
Koper
0.25 mg
Zink
1.05 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
1 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
0.13 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.22 mg
Vitamine B6
0.24 mg
Vitamine B12
0.1 µg
Foliumzuur
29.44 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Karnemelkse broodjes"
Laura zegt op 28-08-2017
Lekker snel klaar, dankjewel!
Ohmydish zegt op 29-08-2017
Graag gedaan, smakelijk! :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.