Je eigen brood bakken is makkelijk, goedkoop en kan al met een paar ingrediënten. Deze karnemelkse broodjes zijn klaar in een half uur en zijn heerlijk! Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/karnemelkse-broodjes
Meng de bloem met zout en bakpoeder. Snijd de boter in blokjes en voeg deze een voor een bij de bloem tot het deeg erg kruimelig uitziet.
Schenk dan beetje bij beetje de karnemelk erbij tot het een deegbal is geworden. Als het deeg te droog is, kun je nog een heel klein beetje extra karnemelk toevoegen. Als het deeg te plakkerig is, kun je een beetje bloem toevoegen. Als je meer bloem toevoegt, wordt de smaak van de broodjes wel snel droog dus pas hiermee op.
De broodjes behoren glad en luchtig te zijn. Laat de deegbal ongeveer een kwartier rusten in de kom.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Gebruik een deegschraper of mes om het deeg in 8 gelijke delen te verdelen. Kneed het deeg nog een paar minuten door met je handen. Rol het deeg dan in 8 kleine ronde bolletjes.
Leg de deeg bolletjes op de ovenplaat met bakpapier en bak deze in ongeveer 10 minuten, of tot ze mooi goudbruin kleuren. Karnemelkse broodjes zijn lekker met (gezouten) boter of jam, smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.