Je eigen brood bakken is makkelijk, goedkoop en kan al met een paar ingrediënten. Deze karnemelkse broodjes zijn klaar in een half uur en zijn heerlijk!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-11-2024
Meng de bloem met zout en bakpoeder. Snijd de boter in blokjes en voeg deze een voor een bij de bloem tot het deeg erg kruimelig uitziet.
Schenk dan beetje bij beetje de karnemelk erbij tot het een deegbal is geworden. Als het deeg te droog is, kun je nog een heel klein beetje extra karnemelk toevoegen. Als het deeg te plakkerig is, kun je een beetje bloem toevoegen. Als je meer bloem toevoegt, wordt de smaak van de broodjes wel snel droog dus pas hiermee op.
De broodjes behoren glad en luchtig te zijn. Laat de deegbal ongeveer een kwartier rusten in de kom.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Gebruik een deegschraper of mes om het deeg in 8 gelijke delen te verdelen. Kneed het deeg nog een paar minuten door met je handen. Rol het deeg dan in 8 kleine ronde bolletjes.
Leg de deeg bolletjes op de ovenplaat met bakpapier en bak deze in ongeveer 10 minuten, of tot ze mooi goudbruin kleuren. Karnemelkse broodjes zijn lekker met (gezouten) boter of jam, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.