Karnemelk en blauwe bessen muffins zijn zacht van smaak, verfrissend door de blauwe bessen en voorzien van een heerlijke krokante suikerlaag.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/karnemelk-en-blauwe-bessen-muffins
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Meng 200 gram zelfrijzend bakmeel, witte basterdsuiker en zout in de grote kom.
Meng in de kleine kom de karnemelk, olie en het ei. Meng het goed met een garde tot een egale massa. Meng de bloem en het karnemelk mengsel tot een glad beslag is ontstaan.
Schep de blauwe bessen voorzichtig door het beslag. Plaats de papieren muffin vormen in de muffin vorm en vul ze tot de rand met het beslag.
Meng voor de krokante suiker laag de lichte basterdsuiker met 2 eetlepels bloem en de boter. Meng goed met je handen, daarom is het belangrijk dat de boter op kamertemperatuur is.
Verdeel het suiker mengsel over de muffins. Bak de muffins gaar in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van je oven. Je kunt een houten prikker gebruiken om te controleren of ze gaar zijn, als de prikker er schoon uit komt zijn de muffins gaar. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.