Karnemelk en blauwe bessen muffins zijn zacht van smaak, verfrissend door de blauwe bessen en voorzien van een heerlijke krokante suikerlaag.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-02-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Meng 200 gram zelfrijzend bakmeel, witte basterdsuiker en zout in de grote kom.
Meng in de kleine kom de karnemelk, olie en het ei. Meng het goed met een garde tot een egale massa. Meng de bloem en het karnemelk mengsel tot een glad beslag is ontstaan.
Schep de blauwe bessen voorzichtig door het beslag. Plaats de papieren muffin vormen in de muffin vorm en vul ze tot de rand met het beslag.
Meng voor de krokante suiker laag de lichte basterdsuiker met 2 eetlepels bloem en de boter. Meng goed met je handen, daarom is het belangrijk dat de boter op kamertemperatuur is.
Verdeel het suiker mengsel over de muffins. Bak de muffins gaar in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van je oven. Je kunt een houten prikker gebruiken om te controleren of ze gaar zijn, als de prikker er schoon uit komt zijn de muffins gaar. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.