Karnemelk en blauwe bessen muffins
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Karnemelk en blauwe bessen muffins

Karnemelk en blauwe bessen muffins zijn zacht van smaak, verfrissend door de blauwe bessen en voorzien van een heerlijke krokante suikerlaag.

35 minuten
12 personen

Recept karnemelk en blauwe bessen muffins

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-02-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Meng 200 gram zelfrijzend bakmeel, witte basterdsuiker en zout in de grote kom.

Meng in de kleine kom de karnemelk, olie en het ei. Meng het goed met een garde tot een egale massa. Meng de bloem en het karnemelk mengsel tot een glad beslag is ontstaan.

Schep de blauwe bessen voorzichtig door het beslag. Plaats de papieren muffin vormen in de muffin vorm en vul ze tot de rand met het beslag. 

Karnemelk en blauwe bessen muffins
Karnemelk en blauwe bessen muffins

Bakken van de karnemelk en blauwe bessen muffins – 25 minuten

Meng voor de krokante suiker laag de lichte basterdsuiker met 2 eetlepels bloem en de boter. Meng goed met je handen, daarom is het belangrijk dat de boter op kamertemperatuur is.

Verdeel het suiker mengsel over de muffins. Bak de muffins gaar in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van je oven. Je kunt een houten prikker gebruiken om te controleren of ze gaar zijn, als de prikker er schoon uit komt zijn de muffins gaar. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
247.28 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
29.31 g
18.21 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.05 g
3.08 g
Eiwitten
2.73 g
Vezels
1.19 g
Natrium
192.13 mg
Mineralen
Ijzer
0.68 mg
Calcium
19.06 mg
Magnesium
5.75 mg
Kalium
5.75 mg
Fosfor
32.81 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.24 mg
Jodium
1.75 µg
Selenium
1.54 µg
Vitamines
Vitamine C
1.71 mg
Vitamine D
0.13 mg
Vitamine A
0.05 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.05 mg
Vitamine B6
0.04 mg
Vitamine B12
0.14 µg
Foliumzuur
6.96 µg
Vitamine E
0.06 mg
Vitamine K
0.01 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
8 reacties op "Karnemelk en blauwe bessen muffins"
Kiki zegt op 26-09-2016
Deze vandaag gemaakt en wow, echt geen spijt van. Het zoete van de suikerlaag met het zurige van blauwe bessen en karnemelk combineert perfect! Om je vingers bij af te likken!
Ohmydish zegt op 26-09-2016
Yay wat leuk om te horen Kiki, super! :D Geniet ervan, of zijn ze allemaal al op? ;)
Benny zegt op 21-02-2017
Hoi, Deze muffin ook al gemaakt super lekker Kan ik deze ook met ander fruit maken?
Ohmydish zegt op 21-02-2017
Dankje Benny! Ja hoor, je kunt er zelfs kleine stukjes mango of ananas door doen ipv blauwe bessen :)
Benny zegt op 23-02-2017
Bedankt voor deze tip ga ik zeker uit proberen
Benny zegt op 10-05-2017
Hoi bij de schooldecaan muffins staat tweemaal karnemelk klopt dit? Groetjes
Benny zegt op 10-05-2017
Sorry hoor ik bedoelde chocolade muffins
Ohmydish zegt op 10-05-2017
Hallo Benny, er staat dat je 1 maal de karnemelk (125 ml) moet mengen en vervolgens met het karnemelk mengsel (de gemengde ingrediënten) de rest afmaakt.

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.