Heerlijke sticky kipkluifjes of kalkoenkluifjes met honing en knoflook zijn ideaal voor tijdens de borrel of tapas avondje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de knoflooktenen en schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Meng de gember en knoflook samen met honing, sojasaus en citroensap.
Meng dit door de kluifjes en zorg dat ze volledig bedekt zijn met de marinade. Laat de kluifjes minimaal een uur marineren, hoe langer je deze laat marineren hoe smaakvoller deze zullen zijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en schenk de marinade in een kleine sauspan. Kook de marinade op hoog vuur enkele minuten tot deze een beetje dikker en plakkeriger is geworden.
Plaats de kluifjes dan samen met de marinade in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie. Bak de kluifjes mooi gaar in ongeveer een half uur.
Verwijder dan de aluminiumfolie en bak de kluifjes nog ongeveer 10 minuten tot ze mooi bruin zijn geworden. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.