Ohmydish.nl


Kaasstengels

Eenvoudig zelf kaasstengels maken met dit recept, zonder veel ingrediënten of tijd kwijt te zijn! Lekker voor bij de soep of als borrelhapje.

25 minuten 4 personen Bijgerechten
Kaasstengels

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • handvol geraspte kaas
  • kleine handvol sesamzaadjes
  • kleine handvol maanzaadjes
  • 1 ei
  • 1 bladerdeegrol
  • peper en zout naar smaak
Kaasstengels ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • siliconen kwast
  • kleine kom
  • vork

Bereiden


25 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kaasstengels


Voorbereiding -- 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Tik het ei open in het kommetje, meng goed door met behulp van een vork.

Vouw de bladerdeegrol uit en snijd diagonaal in redelijk dunne reepjes, maar niet te dun. Besmeer de bladerdeegrol met het ei, gebruik hiervoor een siliconen kwast.

Bestrooi een handvol maanzaadjes, een handvol sesamzaadjes. Voeg ook wat geraspte kaas over het bladerdeeg heen, hoeveelheid naar wens. Breng op smaak met peper en zout.

Draai de reepjes in spiralen en leg op de bakplaat. Herhaal voor de resterende reepjes. 

Zelf kaasstengels maken
Zelf kaasstengels maken

Kaasstengels afmaken -- 15 minuten

Bak de kaasstengels in ongeveer 15 minuten goudbruin. De precieze tijd is afhankelijk van de gebruikte oven en de grootte van de kaasstengels.

Je kunt deze kaasstengels een dag van tevoren bereiden. Bewaar de kaasstengels net zoals koekjes in een afgesloten bakje. Geniet ervan!

Kaasstengels: veelgestelde vragen

Hoe kun je kaasstengels het beste bewaren?

Kaasstengels kun je het beste in een luchtdichte bak bewaren. Zorg er wel voor dat je de kaasstengels eerst goed krokant gebakken hebt, door het drogen op een lage temperatuur zullen ze niet zacht worden.

Worden je kaasstengels toch wat zacht? Bak deze dan in een kleine 5 tot 10 minuten tijd af in een voorverwarmde oven op 150 graden Celsius.

Kun je ook kaasstengels zonder bladerdeeg maken?

Je kunt het bladerdeeg eventueel vervangen door filo deeg. Koop dan wel filo deeg van goede kwaliteit, deze mag niet scheuren. De textuur zal echter wel anders zijn dan wanneer je bladerdeeg gebruikt.

Kan ik de kaasstengels ook dikker maken?

Door de kaasstengels de helft minder lang en dubbel zo dik te maken zul je ze een stukje langer moeten bakken in de oven.

Aangeraden producten (5)

Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Aardappel rijstsoep

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.