Eenvoudig zelf kaasstengels maken met dit recept, zonder veel ingrediënten of tijd kwijt te zijn! Lekker voor bij de soep of als borrelhapje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Tik het ei open in het kommetje, meng goed door met behulp van een vork.
Vouw de bladerdeegrol uit en snijd diagonaal in redelijk dunne reepjes, maar niet te dun. Besmeer de bladerdeegrol met het ei, gebruik hiervoor een siliconen kwast.
Bestrooi een handvol maanzaadjes, een handvol sesamzaadjes. Voeg ook wat geraspte kaas over het bladerdeeg heen, hoeveelheid naar wens. Breng op smaak met peper en zout.
Draai de reepjes in spiralen en leg op de bakplaat. Herhaal voor de resterende reepjes.
Bak de kaasstengels in ongeveer 15 minuten goudbruin. De precieze tijd is afhankelijk van de gebruikte oven en de grootte van de kaasstengels.
Je kunt deze kaasstengels een dag van tevoren bereiden. Bewaar de kaasstengels net zoals koekjes in een afgesloten bakje. Geniet ervan!
Hoe kun je kaasstengels het beste bewaren?
Kaasstengels kun je het beste in een luchtdichte bak bewaren. Zorg er wel voor dat je de kaasstengels eerst goed krokant gebakken hebt, door het drogen op een lage temperatuur zullen ze niet zacht worden.
Worden je kaasstengels toch wat zacht? Bak deze dan in een kleine 5 tot 10 minuten tijd af in een voorverwarmde oven op 150 graden Celsius.
Kun je ook kaasstengels zonder bladerdeeg maken?
Je kunt het bladerdeeg eventueel vervangen door filo deeg. Koop dan wel filo deeg van goede kwaliteit, deze mag niet scheuren. De textuur zal echter wel anders zijn dan wanneer je bladerdeeg gebruikt.
Kan ik de kaasstengels ook dikker maken?
Door de kaasstengels de helft minder lang en dubbel zo dik te maken zul je ze een stukje langer moeten bakken in de oven.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.