Ohmydish.nl


Kaasstengels

Eenvoudig zelf kaasstengels maken met dit recept, zonder veel ingrediënten of tijd kwijt te zijn! Lekker voor bij de soep of als borrelhapje.

Kaasstengels
25 minuten 4 personen Bijgerechten
Kaasstengels

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • handvol geraspte kaas
  • kleine handvol sesamzaadjes
  • kleine handvol maanzaadjes
  • 1 ei
  • 1 bladerdeegrol
  • peper en zout naar smaak
Kaasstengels ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • siliconen kwast
  • kleine kom
  • vork

Bereiden

25 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kaasstengels


Voorbereiding -- 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Tik het ei open in het kommetje, meng goed door met behulp van een vork. Vouw de bladerdeegrol uit en snijd diagonaal in redelijk dunne reepjes, maar niet te dun. Besmeer de bladerdeegrol met het ei, gebruik hiervoor een siliconen kwast.

Bestrooi een handvol maanzaadjes, een handvol sesamzaadjes. Voeg ook wat geraspte kaas over het bladerdeeg heen, hoeveelheid naar wens. Breng op smaak met peper en zout.

Draai de reepjes in spiralen en leg op de bakplaat. Herhaal voor de resterende reepjes.

Kaasstengels Kaasstengels

Kaasstengels afmaken -- 15 minuten

Bak de kaasstengels in ongeveer 15 minuten goudbruin. De precieze tijd is afhankelijk van de gebruikte oven en de grootte van de kaasstengels. Je kunt deze kaasstengels een dag van tevoren bereiden. Bewaar de kaasstengels net zoals koekjes in een afgesloten bakje. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.