Ohmydish.nl


Kaasbroodjes

Deze super lekkere kaasbroodjes zijn vooral bekend als snack op het station. Zelfgemaakt zijn deze kaasbroodjes met bladerdeeg en echte kaasragout pas écht lekker!

50 minuten 4 personen Ontbijt 305 calorieën p.p.
Kaasbroodjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 bladerdeeg vierkantjes
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 200 ml groentebouillon
  • 200 gram geraspte oude kaas
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • 1 ei
Kaasbroodjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine sauspan
  • garde
  • optioneel: kaasrasp
  • groot bord
  • mes
  • siliconen kwast
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier

Bereiden


50 minuten 4 personen Ontbijt 305 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kaasbroodjes


Het makkelijkste kun je diepvries vierkantjes bladerdeeg gebruiken, maar je kunt ook een groot vel bladerdeeg gebruiken en deze zelf in vierkantjes snijden.

Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Smelt de boter in een kleine sauspan en voeg de bloem in één keer toe. Gaar de bloem enkele minuten in de boter om een roux te maken. Roer de groentebouillon beetje bij beetje erbij en roer steeds glad met een garde.

Houd 50 gram geraspte kaas apart en voeg 150 gram geraspte oude kaas toe aan de kaassaus. Roer opnieuw glad met een garde en breng de kaassaus op smaak met een theelepel mosterd, peper en zout.

Maak een groot bord een beetje nat en verdeel hier het kaasmengsel over in een vierkant of rechthoek. Zorg ervoor dat het overal even dik is en laat het mengsel nu volledig afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Zelfgemaakte kaasbroodjes
Zelfgemaakte kaasbroodjes

Kaasbroodjes afmaken – 30 minuten

Verdeel het kaasmengsel in 8 gelijke delen. Plaats het kaasmengsel aan 1 kant van het bladerdeeg. Maak de randen van het bladerdeeg nat met een beetje water en vouw de andere helft eroverheen. 

Gebruik een vork om het bladerdeeg dicht te drukken. Gebruik een scherp mes om inkepingen aan de bovenkant van het bladerdeeg te maken. 

Klop een ei los en besmeer de broodjes met ei. Verdeel de resterende kaas over de bovenkant van de broodjes en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten.

Kaasbroodjes: veelgestelde vragen

Welke kaas is het beste voor kaasbroodjes?

Je kunt allerlei soorten kaas gebruiken die goed smelten. Gebruik bijvoorbeeld jonge geraspte kaas, maar voor meer smaak kies je voor oude kaas.

Kan ik de kaasbroodjes invriezen?

Je kunt de kaasbroodjes invriezen als ze nog niet gebakken zijn, vries de ongebakken kaasbroodjes dan individueel in en bak ze op een later tijdstip pas af.

Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Zelf ketchup maken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.