Kaasbitterballen
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kaasbitterballen vegetarisch

Deze kaasbitterballen zijn een heerlijk hapje tijdens een feestje. De lekkerste kaasballetjes met een vleugje mosterd en kaas naar keuze, zoals Emmentaler of oude kaas.

Kaasbitterballen ingrediënten

Recept kaasbitterballen

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-12-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Maak een roux door de boter in een middelgrote pan te smelten. Voeg 40 gram bloem toe en roer door, laat de bloem enkele minuten garen op laag vuur.

Schenk 200 ml melk erbij samen met een theelepel mosterd en roer glad met een garde. Zorg dat er geen klontjes in zitten van de roux en roer er dan geleidelijk de geraspte kaas bij.

Laat het geheel enkele minuten zachtjes koken zodat de kaas kan smelten. Breng op smaak met peper en laat het dan volledig afkoelen. 

Om het afkoelen te versnellen kun je het mengsel op een bord bekleed met huishoudfolie scheppen. Dek af om uitdrogen te voorkomen.

Kaasbitterballen
Kaasbitterballen

Kaasbitterballen afmaken – 45 minuten

Zet een kom of bord klaar met bloem, een tweede met losgeklopt eiwit en een derde met paneermeel.

Verdeel het koude kaasmengsel, dit heet een salpicon, in kleine beetjes en rol hier met je handen een mooi balletje van. Plaats de balletjes direct in de bloem en zorg dat ze volledig zijn bedekt. Verplaats de balletjes dan naar een bord en herhaal tot alle salpicon is gebruikt.

Haal de balletjes door het eiwit en dan door het paneermeel. Zorg wederom dat ze volledig bedekt zijn en plaats ze op een bord.

Herhaal door ze normaals door het eiwit te halen en dan door het paneermeel, door het dubbel paneren zullen ze krokanter worden en minder snel openbarsten tijdens het frituren.

Verhit zonnebloemolie in een pan met dikke bodem of in een friteuse. Bak de bitterballen mooi goudbruin in enkele minuten. Frituur niet teveel bitterballen tegelijk en serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Mijn bitterballen klappen open, hoe kan dit?

Het kan meerdere oorzaken hebben als bitterballen open klappen tijdens het frituren. De meestvoorkomende reden is dat de bitterbal niet goed genoeg gepaneerd is. Door een kleine opening in de paneerlaag kan deze al openbarsten.

Daarnaast kan de olie te heet zijn, hierdoor zullen ze ook openbarsten.

Welke dipsaus is lekker bij kaasbitterballen?

Mosterd of grove mosterd is het lekkerste bij kaasbitterballen.

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
345.63 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
16.76 g
2.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
22 g
14.06 g
Eiwitten
19.72 g
Vezels
0.7 g
Natrium
347.76 mg
Mineralen
Ijzer
0.43 mg
Calcium
557.52 mg
Magnesium
29.15 mg
Kalium
29.15 mg
Fosfor
379.2 mg
Koper
0.67 mg
Zink
2.7 mg
Jodium
0 µg
Selenium
2.67 µg
Vitamines
Vitamine C
1.46 mg
Vitamine D
0.41 mg
Vitamine A
0.24 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.3 mg
Vitamine B6
0.09 mg
Vitamine B12
1.25 µg
Foliumzuur
14.02 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kaasbitterballen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.