Italiaanse gehaktballetjes

(38)

Deze lekkere Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus heb je zó gemaakt. Een goed vullend bijgerecht voor op de pasta.

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 196 calorieën p.p.
Italiaanse gehaktballetjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eieren
  • 60 gram paneermeel
  • 60 ml volle melk
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel Italiaanse kruidenmix
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Verse peterselie ter garnering
  • 400 ml passata (optioneel)
Italiaanse gehaktballetjes Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Diepe bakpan (of braadpan)
  • Grote kom
  • Maatbeker
  • Keukenweegschaal
  • Groot bord

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 196 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/italiaanse-gehaktballetjes


Voorbereiding – 10 minuten

Meng 500 gram rundergehakt in een grote kom samen met 2 eieren, 60 gram paneermeel, 60 ml volle melk, 1 theelepel knoflookpoeder en 1 eetlepel Italiaanse kruidenmix.

Breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed met je handen en draai er gehaktballen van (ongeveer) 50 gram per stuk van. Je kunt hier het beste een keukenweegschaal voor gebruiken.

Plaats de Italiaanse gehaktballen op het grote bord, totdat je al het gehakt opgebruikt hebt.

Italiaanse gehaktballetjes
Italiaanse gehaktballetjes

De Italiaanse gehaktballetjes afmaken – 15 minuten

Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan een diepe bak- of braadpan. Plaats de gehaktballen in de pan en bak deze op laag vuur aan alle kanten mooi bruin.

Bak de gehaktballen mooi bruin in 10 tot 15 minuten tijd. Je kunt nu kiezen in welke soort saus je de gehaktballen wilt serveren.

De meest gangbare saus is een tomatensaus, je kunt hiervoor simpelweg 400 ml passata toevoegen aan de bakpan. Maar ook een lekkere roomsaus of olijfolie-citroensaus kan prima!

Breng de saus op smaak met peper en zout en laat de gehaktballetjes hier op laag vuur in pruttelen. Garneer met verse peterselie en serveer met gekookte pasta of rijst. Eet smakelijk! 

Wat vind jij van dit recept?

38 stemmen

Italiaanse gehaktballetjes: Veel gestelde vragen

Hoe groot zijn Italiaanse gehaktballen?

Tussen de 50 en 80 gram zijn Italiaanse gehaktballen het handigste om te eten. Grote(re) gehaktballen hebben een langere braadtijd nodig. Het is helemaal aan jou om te bepalen hoe groot de gehaktballetjes gaan worden!

Wat eet je met Italiaanse gehaktballetjes?

Je kunt er van alles en nog wat bij serveren, denk aan gekookte spaghetti, rijst of zelfs gebakken aardappeltjes.

Deze gehaktballen passen bij heel veel verschillende soorten gerechten, zeker als je ook nog eens een andere soort saus erbij maakt.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.