Italiaanse gehaktballetjes

(43)

Deze lekkere Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus heb je zó gemaakt. Een goed vullend bijgerecht voor op de pasta.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 196 calorieën p.p.
Italiaanse gehaktballetjes

Ingrediënten


  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eieren
  • 60 gram paneermeel
  • 60 ml volle melk
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel Italiaanse kruidenmix
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Verse peterselie ter garnering
  • 400 ml passata (optioneel)

Kookgerei nodig


  • Diepe bakpan (of braadpan)
  • Grote kom
  • Maatbeker
  • Keukenweegschaal
  • Groot bord

Italiaanse gehaktballetjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 196 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/italiaanse-gehaktballetjes


Voorbereiding – 10 minuten

Meng 500 gram rundergehakt in een grote kom samen met 2 eieren, 60 gram paneermeel, 60 ml volle melk, 1 theelepel knoflookpoeder en 1 eetlepel Italiaanse kruidenmix.

Breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed met je handen en draai er gehaktballen van (ongeveer) 50 gram per stuk van. Je kunt hier het beste een keukenweegschaal voor gebruiken.

Plaats de Italiaanse gehaktballen op het grote bord, totdat je al het gehakt opgebruikt hebt.

Italiaanse gehaktballetjes
Italiaanse gehaktballetjes

De Italiaanse gehaktballetjes afmaken – 15 minuten

Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan een diepe bak- of braadpan. Plaats de gehaktballen in de pan en bak deze op laag vuur aan alle kanten mooi bruin.

Bak de gehaktballen mooi bruin in 10 tot 15 minuten tijd. Je kunt nu kiezen in welke soort saus je de gehaktballen wilt serveren.

De meest gangbare saus is een tomatensaus, je kunt hiervoor simpelweg 400 ml passata toevoegen aan de bakpan. Maar ook een lekkere roomsaus of olijfolie-citroensaus kan prima!

Breng de saus op smaak met peper en zout en laat de gehaktballetjes hier op laag vuur in pruttelen. Garneer met verse peterselie en serveer met gekookte pasta of rijst. Eet smakelijk! 

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
43 stemmen

Italiaanse gehaktballetjes: Veel gestelde vragen

Hoe groot zijn Italiaanse gehaktballen?

Tussen de 50 en 80 gram zijn Italiaanse gehaktballen het handigste om te eten. Grote(re) gehaktballen hebben een langere braadtijd nodig. Het is helemaal aan jou om te bepalen hoe groot de gehaktballetjes gaan worden!

Wat eet je met Italiaanse gehaktballetjes?

Je kunt er van alles en nog wat bij serveren, denk aan gekookte spaghetti, rijst of zelfs gebakken aardappeltjes.

Deze gehaktballen passen bij heel veel verschillende soorten gerechten, zeker als je ook nog eens een andere soort saus erbij maakt.

0 reacties op Italiaanse gehaktballetjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.