Italiaanse gehaktballetjes
😍 45Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Italiaanse gehaktballetjes

Deze lekkere Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus heb je zó gemaakt. Een goed vullend bijgerecht voor op de pasta.

25 minuten
4 personen
Italiaanse gehaktballetjes ingrediënten
Recept italiaanse gehaktballetjes

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 22-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Meng 500 gram rundergehakt in een grote kom samen met 2 eieren, 60 gram paneermeel, 60 ml volle melk, 1 theelepel knoflookpoeder en 1 eetlepel Italiaanse kruidenmix.

Breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed met je handen en draai er gehaktballen van (ongeveer) 50 gram per stuk van. Je kunt hier het beste een keukenweegschaal voor gebruiken.

Plaats de Italiaanse gehaktballen op het grote bord, totdat je al het gehakt opgebruikt hebt.

Italiaanse gehaktballetjes
Italiaanse gehaktballetjes

De Italiaanse gehaktballetjes afmaken – 15 minuten

Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan een diepe bak- of braadpan. Plaats de gehaktballen in de pan en bak deze op laag vuur aan alle kanten mooi bruin.

Bak de gehaktballen mooi bruin in 10 tot 15 minuten tijd. Je kunt nu kiezen in welke soort saus je de gehaktballen wilt serveren.

De meest gangbare saus is een tomatensaus, je kunt hiervoor simpelweg 400 ml passata toevoegen aan de bakpan. Maar ook een lekkere roomsaus of olijfolie-citroensaus kan prima!

Breng de saus op smaak met peper en zout en laat de gehaktballetjes hier op laag vuur in pruttelen. Garneer met verse peterselie en serveer met gekookte pasta of rijst. Eet smakelijk! 

Tips!

Hoe groot zijn Italiaanse gehaktballen?

Tussen de 50 en 80 gram zijn Italiaanse gehaktballen het handigste om te eten. Grote(re) gehaktballen hebben een langere braadtijd nodig. Het is helemaal aan jou om te bepalen hoe groot de gehaktballetjes gaan worden!

Wat eet je met Italiaanse gehaktballetjes?

Je kunt er van alles en nog wat bij serveren, denk aan gekookte spaghetti, rijst of zelfs gebakken aardappeltjes.

Deze gehaktballen passen bij heel veel verschillende soorten gerechten, zeker als je ook nog eens een andere soort saus erbij maakt.

Wat vind je van dit recept?

45 waarderingen
😍
45
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
486 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
33.6 g
15.55 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
26.53 g
11.82 g
Eiwitten
33.24 g
Vezels
3.21 g
Natrium
1060.61 mg
Mineralen
Ijzer
2.7 mg
Calcium
101.56 mg
Magnesium
61.29 mg
Kalium
61.29 mg
Fosfor
384.92 mg
Koper
0.16 mg
Zink
6.86 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
9.43 µg
Vitamines
Vitamine C
55.16 mg
Vitamine D
0.56 mg
Vitamine A
6.85 mg
Vitamine B1
0.46 mg
Vitamine B2
0.27 mg
Vitamine B6
0.42 mg
Vitamine B12
0.75 µg
Foliumzuur
57.85 µg
Vitamine E
1.01 mg
Vitamine K
5.98 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Italiaanse gehaktballetjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.