Ohmydish.nl


Italiaanse bol kipsaté

Deze Italiaanse bol kipsaté is een heerlijk vullend broodje die je prima als lunchgerecht kunt eten. Recept voor 2 personen.

Italiaanse bol kipsaté
20 minuten 2 personen Lunch
Italiaanse bol kipsaté

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kipfilet
  • 2 Italiaanse bollen (ongebakken kan ook)
  • Aantal slablaadjes
  • Boter
  • Satésaus

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Plastic snijplank
  • Kleine sauspan
  • Bakpan
  • Oven

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 2 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/italiaanse-bol-kipsate


Voorbereiding -- 5 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Maak ondertussen de kipfilet schoon, snijd overtollig vet eraf. Snijd dan de kipfilet in blokjes. Verhit dan de (huisgemaakte) satésaus in een kleine sauspan. Was de sla en scheur een aantal bladeren eraf.

Italiaanse bol kipsaté Italiaanse bol kipsaté

De Italiaanse bol kipsaté afmaken -- 15 minuten

Bak het Italiaanse brood in 10 minuten af in de oven, of totdat het brood mooi bruin geworden is. Verhit de bakpan op middelhoog vuur, voeg dan een klontje boter toe aan de pan. Bak de kipfiletblokjes gaar.

Haal het Italiaanse brood uit de oven en laat een aantal minuten lang afkoelen. Snijd de Italiaanse bollen dan doormidden. Voeg satésaus toe aan beide kanten, scheur de slablaadjes in grove stukken en voeg deze toe aan de bollen. Voeg als laatste de gebakken kipfiletstukjes toe. Geniet van deze heerlijke Italiaanse bol met kipsaté!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Shakshuka
Volgend recept →
Limoen-korianderrijst

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.