Hongaarse lángos
😍 23Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hongaarse lángos

Deze Hongaarse lángos zijn ook in andere landen populair, en dat is te begrijpen want het is namelijk super luchtig gefrituurd brood met aardappel.

50 minuten
4 personen
Recept hongaarse lángos
Hongaarse lángos ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Kook de aardappelen gaar in de schil, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel. Zodra deze gaar is maak je er een gladde puree van, dit kun je het makkelijkste doen door deze eerst te schillen en dan met een lepel door een fijne zeef te wrijven. 

Meng de warme aardappelpuree met bloem, gist, zout, suiker en zonnebloemolie. Meng er dan langzaam de melk bij tot het een deegbal is. 

Dek de kom af en laat het deeg ongeveer een uur rijzen, tot deze verdubbeld is. Pel de knoflooktenen en snijd deze door de helft. 

Hongaarse lángos
Hongaarse lángos

Hongaarse lángos afmaken – 30 minuten

Verdeel het deeg in 4 gelijke delen, maak er opnieuw balletjes van en dek af met een theedoek. Laat deze nogmaals een kwartier rijzen en verhit ondertussen de olie om te frituren. 

Druk een balletje deeg plat met je hand en zorg dat deze niet te dik, maar ook niet te dun is. Maak oppervlakkig lichte inkepingen met een scherp mes. 

Hongaarse lángos deeg
Hongaarse lángos deeg

Frituur het brood aan beide kanten tot het mooi goudbruin is. Plaats het brood op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. 

Besmeer het warme brood met een knoflookteen en bestrooi ook meteen met een beetje zout. Herhaal dan voor de andere 3 deegballetjes. 

Het brood is het lekkerste als deze nog warm is. Je kunt variëren om ze te besmeren met bijvoorbeeld kaas en zure room. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

23 waarderingen
😍
23
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hongaarse lángos"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.