Hete kip uit de slowcooker
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hete kip uit de slowcooker

Deze hete kip uit de slowcooker kan natuurlijk ook gemaakt worden in een braadpan. Malse kip die van het bot valt, zó lekker! Serveer met geurige rijst.

4 uur 20 minuten
4 personen
Hete kip uit de slowcooker ingrediënten
Recept hete kip uit de slowcooker

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-04-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 4 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
4 uur 10 minuten
Totale tijd
4 uur 20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de peper voor een ietswat mildere versie en snijd de peper fijn. Bestrooi de kippenbouten met peper en zout. 

Hete kip uit de slowcooker
Hete kip uit de slowcooker

Hete kip uit de slowcooker afmaken – 4 uur + 10 minuten

Verhit een scheut olie in de grote bakpan en bak hierin de kippenbouten enkele minuten aan beide kanten.

Verplaats de kippenbouten dan naar de slowcooker en bak de rode ui, knoflook en madame jeanette enkele minuten in de bakpan.

Voeg deze dan ook toe aan de slowcooker en schenk de kippenbouillon in de bakpan om alle smaak van het bakken te kunnen toevoegen aan de slowcooker.

Voeg de kaneelstok, ketjap en nootmuskaat toe aan de slowcooker en stel deze in op de laagste stand voor ongeveer 4 uur. De kippenbouten zullen nu zo mals zijn dat ze van het bot afvallen.

Verwijder de kaneelstok en serveer de kippenbouten en saus met bijvoorbeeld rijst en sperziebonen. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
245.01 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
11.5 g
7.56 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.72 g
1.77 g
Eiwitten
32.45 g
Vezels
1.55 g
Natrium
1102.43 mg
Mineralen
Ijzer
2.32 mg
Calcium
54.99 mg
Magnesium
55.21 mg
Kalium
55.21 mg
Fosfor
359.69 mg
Koper
0.14 mg
Zink
2.6 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
7.7 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
0.07 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.33 mg
Vitamine B6
0.37 mg
Vitamine B12
0.45 µg
Foliumzuur
7.31 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Hete kip uit de slowcooker"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.