Een leuk alternatief op alle zoetigheid met valentijnsdag. Leuke hart-vormige bladerdeeg pakketjes zijn precies wat je nodig hebt!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hartvormige-bladerdeeg-pakketjes
Je kunt een beetje rode kidneybonen toevoegen voor extra smaak, hak deze eerst fijn. Snijd het knoflookteentje en de lenteui fijn.
Verhit een beetje olijfolie in een middelgrote bakpan. Fruit de paprika en de knoflook aan voor ongeveer 2 minuten. Voeg het gemengde gehakt toe en probeer deze zo los mogelijk te bakken. Na een minuut of 4 voeg je de tomatenpuree toe en bak het vlees totdat deze mooi rul is.
Breng het vlees op smaak met wat peper en zout, zet het vuur uit en meng de gesneden lenteui samen met sap van een halve limoen en eventueel rode kidneybonen. Laat de vulling vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Verwarm alvast je oven voor op een temperatuur van 180 graden Celsius.
Rol het bladerdeeg uit met behulp van je deegroller, totdat je een minder dikke rechthoek overhoudt. Herhaal deze stap voor de andere bladerdeegplakjes. Pak je (hart-vormige) koekjessnijder en snij zoveel mogelijk hartjes of plakjes.
Verdeel een klein beetje van de afgekoelde vulling over de eerste helft van de plakjes. Gebruik een beetje water om de andere helft van het hartje / vormpje op de vulling te plakken. Gebruik een vorm om het geheel af te sluiten.
Wanneer je alle hartjes hebt gevuld, tik dan een eitje los en besmeer de bovenkant van alle pakketjes met je silicone keukenborstel. Voeg wat geraspte kaas aan de bovenkant toe en bak de pakketjes in ongeveer 20 minuten mooi bruin. Serveer met een dipsaus naar keuze, smakelijk!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.