Ohmydish.nl


Hartvormige bladerdeeg pakketjes

Een leuk alternatief op alle zoetigheid met valentijnsdag. Leuke hart-vormige bladerdeeg pakketjes zijn precies wat je nodig hebt!

Hartvormige bladerdeeg pakketjes
40 minuten 2 personen Hapjes en snacks
Hartvormige bladerdeeg pakketjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 plakken bladerdeeg (vierkant)
  • 100 gram gemengd gehakt
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 2 lente uitjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 knoflookteentje
  • sap van een halve limoen
  • zout en peper naar smaak
  • 1 ei
  • Wat geraspte jonge kaas, bijvoorbeeld Gouda kaas
  • Een beetje bloem
  • Olijfolie
  • optioneel: wat rode kidneybonen
  • optioneel: dipsaus naar wens
Hartvormige bladerdeeg pakketjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank + koksmes
  • Middelgrote bakpan
  • Deegroller
  • Hart vormige koekjessnijder
  • Vork
  • Klein kommetje
  • Siliconen keukenkwast
  • Oven

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 2 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hartvormige-bladerdeeg-pakketjes


Voorbereiding -- 10 minuten

Was en verwijder zaadlijsten uit de paprika's. Snijd deze vervolgens in zo klein mogelijke blokjes, anders heb je kans dat deze niet goed in het bladerdeeg pakketje gaat passen. Hetzelfde geldt overigens voor de rest van de ingrediënten!

Je kunt een beetje rode kidneybonen toevoegen voor extra smaak, hak deze eerst fijn. Snijd het knoflookteentje en de lenteui fijn.

Verhit een beetje olijfolie in een middelgrote bakpan. Fruit de paprika en de knoflook aan voor ongeveer 2 minuten. Voeg het gemengde gehakt toe en probeer deze zo los mogelijk te bakken. Na een minuut of 4 voeg je de tomatenpuree toe en bak het vlees totdat deze mooi rul is.

Breng het vlees op smaak met wat peper en zout, zet het vuur uit en meng de gesneden lenteui samen met sap van een halve limoen en eventueel rode kidneybonen. Laat de vulling vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.

Verwarm alvast je oven voor op een temperatuur van 180 graden Celsius.

Bakken van de bladerdeeg pakketjes -- 30 minuten

Bestuif je werkblad lichtjes met wat bloem en plaats de vierkante bladerdeeg velletjes er bovenop, uiteraard zonder het plastic. Bestuif de bovenkant van de bladerdeeg velletjes ook licht met wat bloem, dit voorkomt dat deze aan je deegroller gaat plakken.

Rol het bladerdeeg uit met behulp van je deegroller, totdat je een minder dikke rechthoek overhoudt. Herhaal deze stap voor de andere bladerdeegplakjes. Pak je (hart-vormige) koekjessnijder en snij zoveel mogelijk hartjes of plakjes.

Verdeel een klein beetje van de afgekoelde vulling over de eerste helft van de plakjes. Gebruik een beetje water om de andere helft van het hartje / vormpje op de vulling te plakken. Gebruik een vorm om het geheel af te sluiten.

Wanneer je alle hartjes hebt gevuld, tik dan een eitje los en besmeer de bovenkant van alle pakketjes met je silicone keukenborstel. Voeg wat geraspte kaas aan de bovenkant toe en bak de pakketjes in ongeveer 20 minuten mooi bruin. Serveer met een dipsaus naar keuze, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Pizza taco

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.