Een leuk alternatief op alle zoetigheid met valentijnsdag. Leuke hart-vormige bladerdeeg pakketjes zijn precies wat je nodig hebt!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-02-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-11-2024
Was en verwijder zaadlijsten uit de paprika's. Snijd deze vervolgens in zo klein mogelijke blokjes, anders heb je kans dat deze niet goed in het bladerdeeg pakketje gaat passen.
Hetzelfde geldt overigens voor de rest van de ingrediënten! Je kunt een beetje rode kidneybonen toevoegen voor extra smaak, hak deze eerst fijn. Snijd het knoflookteentje en de lente-ui fijn.
Verhit een beetje olijfolie in een middelgrote bakpan. Fruit de paprika en de knoflook aan voor ongeveer 2 minuten. Voeg het gemengde gehakt toe en probeer deze zo los mogelijk te bakken.
Na een minuut of 4 voeg je de tomatenpuree toe en bak het vlees totdat deze mooi rul is. Breng het vlees op smaak met wat peper en zout.
Zet het vuur uit en meng de gesneden lente-ui samen met sap van een halve limoen en eventueel rode kidneybonen. Laat de vulling vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Verwarm alvast je oven voor op een temperatuur van 180 graden Celsius.
Bestuif je werkblad lichtjes met wat bloem en plaats de vierkante bladerdeeg velletjes er bovenop, uiteraard zonder het plastic. Bestuif de bovenkant van de bladerdeeg velletjes ook licht met wat bloem.
Dit voorkomt dat deze aan je deegroller gaat plakken. Rol het bladerdeeg uit met behulp van je deegroller, totdat je een minder dikke rechthoek overhoudt. Herhaal deze stap voor de andere bladerdeegplakjes.
Pak je (hart-vormige) koekjessnijder en snij zoveel mogelijk hartjes of plakjes. Verdeel een klein beetje van de afgekoelde vulling over de eerste helft van de plakjes.
Gebruik een beetje water om de andere helft van het hartje / vormpje op de vulling te plakken. Gebruik een vorm om het geheel af te sluiten.
Wanneer je alle hartjes hebt gevuld, tik dan een eitje los en besmeer de bovenkant van alle pakketjes met je silicone keukenborstel.
Voeg wat geraspte kaas aan de bovenkant toe en bak de pakketjes in ongeveer 20 minuten mooi bruin. Serveer met een dipsaus naar keuze, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.