Deze ham en kaas rolletjes zijn makkelijk en snel klaar. Ideaal tijdens een feestje of als borrelhapje op oudejaarsavond. Klaar binnen een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 22-12-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Zorg ervoor dat je bladerdeeg is ontdooid en kleinere plakken eventueel met water aan elkaar zijn geplakt tot een grote plak. Verdeel een dunne laag crème fraîche samen met peper, zout en oregano over het bladerdeeg.
Leg hier de plakken ham overheen en maak af met grof geraspte grana padano. Rol het deeg op, eventueel met huishoudfolie om het strakker te kunnen rollen.
Leg de rol eventueel een half uur in de koelkast zodat je deze makkelijker kunt snijden.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Klop het eigeel los met een klein beetje water en verwijder eventueel de huishoudfolie. Besmeer de bladerdeeg rol met het losgeklopte ei.
Snijd de rol in dikke plakken en verdeel deze over een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel een klein beetje geraspte kaas op elke plak en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten.
De exacte tijd is afhankelijk van je oven en de dikte van de plakken. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.