Halloumi burger

(12)

Een heerlijke vegetarische halloumi burger met avocado, komkommer en meer. Deze stevige halloumi kaas is perfect om te grillen!

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Halloumi burger

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 volkoren hamburger broodjes
  • 225 gram halloumi kaas
  • 1 rijpe avocado
  • ½e limoen
  • 1 tomaat
  • ¼e rode ui
  • handvol rucola
  • olijfolie
  • handvol grof geraspte komkommer
  • peper en zout naar smaak
Halloumi burger Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grove rasp
  • optioneel: sla centrifuge
  • vork
  • kleine kom
  • grill pan
  • vleestang

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/halloumi-burger


Voorbereiding – 10 minuten

Was de tomaat, verwijder het kroontje en snijd de tomaat in plakjes. Pel de rode ui en snijd deze in (halve) dunne ringen. Rasp de komkommer grof.

Was eventueel de rucola indien nodig en maak deze vervolgens droog met een sla centrifuge. 

Pers het sap uit een halve limoen. Snijd de avocado door midden, verwijder de pit en prak de avocado met een vork. Meng deze direct met het limoensap om verkleuren te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout.

Halloumi burger
Halloumi burger

Halloumi burger afmaken – 10 minuten

Snijd de halloumi in plakjes en verhit de grillpan op hoog vuur. Grill eerst de broodjes kort aan beide kanten. Verdeel een beetje olijfolie over de plakjes halloumi en grill deze dan enkele minuten aan beide kanten, tot het grill patroon zichtbaar is.

Verdeel het avocado mengsel op de onderkant van de broodjes. Leg hier een paar plakjes tomaat op samen met een beetje rucola. 

Breng de gegrilde halloumi plakjes op smaak met peper en zout en leg deze op de rucola. Verdeel hier geraspte komkommer en rode ui over. Serveer direct, eet smakelijk!

Halloumi burger: Veel gestelde vragen

Waar is halloumi van gemaakt?

Halloumi wordt gemaakt van koe- geiten- en schapenmelk. De structuur ontstaat doordat de wrongel in wei opnieuw wordt verwarmd. 

Waar komt halloumi vandaan?

Halloumi komt uit Cyprus, Griekenland. Deze stevige kaas wordt tegenwoordig steeds vaker op andere plekken gemaakt. 

Wat vind jij van dit recept?
12 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Limburgse harde wafels

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!