Snel een lekker toetje op tafel zetten? Maak dan een Griekse yoghurt mascarpone met bosbessen, honing en geroosterde pecannoten. Laat een reactie achter
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-05-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-08-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/griekse-yoghurt-mascarpone-met-bosbessen-en-honing
Verhit het kleine sauspannetje op midden-hoog vuur, je hoeft geen boter of olijfolie in het pannetje te doen.
Voeg dan de pecannoten toe en rooster de noten 4 - 5 minuten lang, roer af en toe. Haal dan het pannetje van het vuur en zet dit voor nu aan de kant.
Pak de grote kom en voeg hier 500 gram Griekse yoghurt aan toe samen met 150 gram mascarpone en een beetje honing. Meng dit goed samen met behulp van een garde of simpelweg een lepel. Voeg meer honing naar smaak toe.
Pak 2 kommen en verdeel hierin het Griekse yoghurt mengsel. Voeg een handvol blauwe bessen en geroosterde pecannoten toe en maak het af door er honing overheen te gieten. Eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.