Ohmydish.nl


Griekse yoghurt mascarpone met bosbessen en honing

Snel een lekker toetje op tafel zetten? Maak dan een Griekse yoghurt mascarpone met bosbessen, honing en geroosterde pecannoten.

Griekse yoghurt mascarpone met bosbessen en honing
10 minuten 2 personen Ontbijt
Griekse yoghurt mascarpone met bosbessen en honing

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram Griekse yoghurt
  • Honing
  • 150 gram mascarpone
  • Handvol blauwe bessen
  • Klein handje pecannoten
Griekse yoghurt mascarpone met bosbessen en honing ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote kom
  • Garde of lepel
  • Klein sauspannetje

Bereiden


10 minuten 2 personen Ontbijt

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/griekse-yoghurt-mascarpone-met-bosbessen-en-honing


Voorbereiding -- 5 minuten

Verhit het kleine sauspannetje op midden-hoog vuur, je hoeft geen boter of olijfolie in het pannetje te doen. 

Voeg dan de pecannoten toe en rooster de noten 4 - 5 minuten lang, roer af en toe. Haal dan het pannetje van het vuur en zet dit voor nu aan de kant. 

Griekse yoghurt mascarpone met bosbessen en honing
Griekse yoghurt mascarpone met bosbessen en honing

Afmaken van het toetje -- 5 minuten

Pak de grote kom en voeg hier 500 gram Griekse yoghurt aan toe samen met 150 gram mascarpone en een beetje honing. Meng dit goed samen met behulp van een garde of simpelweg een lepel. Voeg meer honing naar smaak toe. 

Pak 2 kommen en verdeel hierin het Griekse yoghurt mengsel. Voeg een handvol blauwe bessen en geroosterde pecannoten toe en maak het af door er honing overheen te gieten. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Wafels met warme kersen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.