Griekse kofta

(52)

Heerlijk geurende Griekse kofta kebabs worden meestal met tzatziki en couscous gegeten. Recept voor 4 personen, klaar in 20 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Griekse kofta

Ingrediënten


  • 500 gram gehakt (half-om-half)
  • Halve rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Klein handje verse muntblaadjes
  • Aantal takjes verse peterselie
  • Halve theelepel gemalen kaneel
  • Halve theelepel gemalen komijnzaad
  • Halve theelepel gemalen nootmuskaat
  • Klein handjevol pijnboompitten
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie om mee in te vetten

Kookgerei nodig


  • Grote kom
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Kleine bakpan
  • Grillpan
  • Optioneel: spiesen

Griekse kofta Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/griekse-kofta


Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de rode ui en teentjes knoflook zo fijn mogelijk, gebruik indien gewenst een rasp. Was de muntblaadjes en peterselie en snijd deze dan fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge kleine bakpan een minuut lang.

Let op dat de pijnboompitten niet aanbranden, dit kan snel gaan. Snijd de geroosterde pijnboompitten grof en vermeng dit met de rode ui, gehakt, knoflook, munt, peterselie en de rest van de kruiden.

Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel in 8 evengrote stukken, gebruik je handen om dit naar voorkeur te vormen.

Gebruik spiesen of rol het Griekse kofta mengsel in balletjes of langwerpige rolletjes. Plaats een half uur lang in de koelkast, om te voorkomen dat de kofta zijn vorm verliest tijdens het bakken. 

Griekse kofta
Griekse kofta

De Griekse kofta grillen – 10 minuten

Verhit de grillpan op hoog vuur. Wrijf de kofta in met olijfolie. Plaats de Griekse kofta in de hete grillpan en bak 4 minuten lang aan beide kanten.

Serveer de Griekse kofta met een gemengde salade en gekookte witte rijst of een couscous salade. In Griekenland eten ze de kofta meestal met zelfgemaakte tzatziki. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
52 stemmen

Griekse kofta: Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen kebab en kofta?

Een kebab kan van alles zijn, met kofta (köfte) wordt vaak een gekruide gehaktspies gemaakt van lams- of rundvlees bedoelt. In de gemiddelde snackbar is een kebab meestal een döner.

Wat is een kofta?

Een kofta is een soort langwerpige gehaktbal met kruiden op een spies en komt uit Perzië. De Perzen hebben het op zijn beurt weer overgedragen aan Arabieren en Grieken.

2 reacties op Griekse kofta

Hermien Valckenborg plaatste op 11-12-2018 om 18:18:20
oh dit ga ik een keer maken lijkt mij heerlijk ,of als Hapje voor het Kerst buffet
Ohmydish plaatste op 11-12-2018 om 21:09:26
Dankjewel Hermien, smakelijk alvast! :)

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.