Gevulde paprika met gehakt en kerrie
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gevulde paprika met gehakt en kerrie

Deze gevulde paprika met gehakt en kerrie is een heerlijk bijgerecht of lunchgerecht met veel groenten. Extra lekker met prei, champignons en 2 soorten kaas.

45 minuten
3 personen

Gevulde paprika met gehakt en kerrie is een heerlijk doordeweeks gerecht bomvol smaak. Heerlijk kruidig en hartig door het gebruik van kerrie, prei, champignons, knoflook en kaas.

Een gevulde paprika is een heerlijke manier om meer groenten te eten, je kunt hiervoor alle kleuren paprika gebruiken die je wilt. Rode paprika combineert naar mijn idee het beste met de smaak van kerrie, terwijl groene paprika bijvoorbeeld een stuk bitterder is.

Gevulde paprika met gehakt en kerrie ingrediënten

Recept gevulde paprika met gehakt en kerrie

Ingrediënten

3 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-02-2024, dit recept is voor 3 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 09-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Was de prei goed en snijd deze in dunne (halve) ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Maak de champignons schoon met een champignonborstel of stuk keukenpapier en snijd deze in plakjes.

Snijd de bovenkant van de paprika's en snijd de zaadlijsten er voorzichtig uit. 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Gevulde paprika met gehakt en kerrie
Gevulde paprika met gehakt en kerrie

Gevulde paprika met gehakt en kerrie afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de champignons mooi goudbruin.

Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg dan ook de prei en knoflook toe en bak het geheel tot de prei zacht is geworden.

Besprenkel ondertussen de paprika's met peper, zout en olijfolie. Bak de paprika's - samen met de bovenkantjes - in de oven voor ongeveer 10 minuten.

Breng het gehakt op smaak met peper, zout en een eetlepel kerrie. Roer een handvol feta blokjes door het gehakt.

Haal de paprika's uit de oven en vul deze met het gehakt mengsel. Maak af met een aantal blokjes feta en een beetje geraspte kaas. 

Bak de paprika's nogmaals 10 tot 15 minuten. Laat de bovenkantjes tijdens het bakken ernaast liggen zodat de kaas mooi goudbruin kan worden. Eet smakelijk!

Tips!

Welke kaas voor gevulde paprika uit de oven?

Je kunt veel soorten kaas gebruiken om een krokant laagje bovenop te maken, zoals bijvoorbeeld jong belegen of oude kaas, Emmentaler, Gruyère of Parmezaanse kaas.

Hoe verwijder je de zaadlijsten uit paprika?

Je kunt de zaadlijsten uit paprika op verschillende manieren verwijderen. Voor het vullen van paprika kun je deze het beste bovenin open snijden en dan met een klein mesje voorzichtig de zaadlijsten eruit snijden.

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
512.36 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
14.47 g
6.68 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
32.42 g
18.14 g
Eiwitten
39.58 g
Vezels
6.34 g
Natrium
1032.54 mg
Mineralen
Ijzer
3.45 mg
Calcium
416.23 mg
Magnesium
61.17 mg
Kalium
61.17 mg
Fosfor
553.62 mg
Koper
0.58 mg
Zink
8.92 mg
Jodium
0.79 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
267.38 mg
Vitamine D
0.1 mg
Vitamine A
0.23 mg
Vitamine B1
0.21 mg
Vitamine B2
0.58 mg
Vitamine B6
0.63 mg
Vitamine B12
0.47 µg
Foliumzuur
118.01 µg
Vitamine E
0.11 mg
Vitamine K
3.82 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Gevulde paprika met gehakt en kerrie"
Janis zegt op 17-02-2024
Ik heb er zelf nog wat sperzieboontjes bij gedaan die had ik nog in de groentela liggen. Ik kan niet anders zeggen dat het heerlijk was. Janis.
Ohmydish zegt op 17-02-2024

Dankjewel! Wat een goede toevoeging en super goed bezig om de inhoud van de groentela te gebruiken/op te ruimen. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.