Gevulde paprika met gehakt en kerrie

(11)

Deze gevulde paprika met gehakt en kerrie is een heerlijk bijgerecht of lunchgerecht met veel groenten. Extra lekker met prei, champignons en 2 soorten kaas.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-02-2024, dit recept is voor 3 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-02-2024

Gevulde paprika met gehakt en kerrie is een heerlijk doordeweeks gerecht bomvol smaak. Heerlijk kruidig en hartig door het gebruik van kerrie, prei, champignons, knoflook en kaas.

Een gevulde paprika is een heerlijke manier om meer groenten te eten, je kunt hiervoor alle kleuren paprika gebruiken die je wilt. Rode paprika combineert naar mijn idee het beste met de smaak van kerrie, terwijl groene paprika bijvoorbeeld een stuk bitterder is.

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Aardappel recepten
Gevulde paprika met gehakt en kerrie

Ingrediënten


  • 3 paprika's
  • 400 gram gehakt
  • 3 knoflooktenen
  • 1 prei
  • 150 gram champignons
  • 1 eetlepel kerrie
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • kleine handvol geraspte kaas
  • 100 gram feta blokjes
Gevulde paprika met gehakt en kerrie Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • oven
  • grote ovenschaal
  • grote bakpan
  • houten lepel

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Aardappel recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-paprika-met-gehakt-en-kerrie


Voorbereiding – 15 minuten

Was de prei goed en snijd deze in dunne (halve) ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Maak de champignons schoon met een champignonborstel of stuk keukenpapier en snijd deze in plakjes.

Snijd de bovenkant van de paprika's en snijd de zaadlijsten er voorzichtig uit. 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Gevulde paprika met gehakt en kerrie
Gevulde paprika met gehakt en kerrie

Gevulde paprika met gehakt en kerrie afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de champignons mooi goudbruin.

Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg dan ook de prei en knoflook toe en bak het geheel tot de prei zacht is geworden.

Besprenkel ondertussen de paprika's met peper, zout en olijfolie. Bak de paprika's - samen met de bovenkantjes - in de oven voor ongeveer 10 minuten.

Breng het gehakt op smaak met peper, zout en een eetlepel kerrie. Roer een handvol feta blokjes door het gehakt.

Haal de paprika's uit de oven en vul deze met het gehakt mengsel. Maak af met een aantal blokjes feta en een beetje geraspte kaas. 

Bak de paprika's nogmaals 10 tot 15 minuten. Laat de bovenkantjes tijdens het bakken ernaast liggen zodat de kaas mooi goudbruin kan worden. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-02-2024, dit recept is voor 3 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-02-2024


Waardeer dit recept!
11 stemmen

Gevulde paprika met gehakt en kerrie: Veel gestelde vragen

Welke kaas voor gevulde paprika uit de oven?

Je kunt veel soorten kaas gebruiken om een krokant laagje bovenop te maken, zoals bijvoorbeeld jong belegen of oude kaas, Emmentaler, Gruyère of Parmezaanse kaas.

Hoe verwijder je de zaadlijsten uit paprika?

Je kunt de zaadlijsten uit paprika op verschillende manieren verwijderen. Voor het vullen van paprika kun je deze het beste bovenin open snijden en dan met een klein mesje voorzichtig de zaadlijsten eruit snijden.

2 reacties op Gevulde paprika met gehakt en kerrie

Janis plaatste op 17-02-2024 om 08:39:41

Ik heb er zelf nog wat sperzieboontjes bij gedaan die had ik nog in de groentela liggen. Ik kan niet anders zeggen dat het heerlijk was. Janis.

Ohmydish plaatste op 17-02-2024 om 10:24:26

Dankjewel! Wat een goede toevoeging en super goed bezig om de inhoud van de groentela te gebruiken/op te ruimen. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.