Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek

(4)

Deze gevulde courgette met gehakt, kaas en spek is een heerlijk kruidig bijgerecht dat klaar is binnen 3 kwartier.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek

Ingrediënten


  • 4 bol courgettes
  • ongeveer 300 gram gehakt (half-om-half of rund)
  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • kleine handvol geraspte kaas
  • 4 grote gerookte spekplakken

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • optioneel: grote pan (optioneel met passend vergiet) en deksel
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel
  • oven
  • ovenschaal of ovenplaat bekleed met bakpapier

Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-courgette-met-gehakt-kaas-en-spek


Voorbereiding -- 15 minuten

Snijd een hoedje van de courgettes af en gebruik een lepel om de binnenkant van de courgettes eruit te halen. 

Je kunt de courgettes ongeveer 5 minuten voorkoken, of ze stomen. Dit kun je doen door een vergiet op een pan met een laag water te zetten. Leg de courgettes met de uitgeholde kant naar beneden en stoom dit ongeveer 5 minuten. 

Als je de courgettes niet vooraf gaat voorgaren, dienen ze langer gebakken te worden in de oven tot ze gaar zijn. Pel ondertussen de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek
Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek

De gevulde courgette met gehakt, kaas en spek afmaken -- 30 minuten

Verhit olijfolie in een bakpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer. Voeg de kerrie en paprika poeder toe en bak nog kort mee en breng op smaak met peper en zout. 

Bestrooi de binnenkant van de courgettes met peper en zout en verdeel de gehaktvulling over de courgettes. Maak deze af met geraspte kaas en besprenkel de buitenkant met een beetje olijfolie. 

Plaats een plak spek om elke gevulde courgette. Bak de courgettes ongeveer 10 minuten in oven. De exacte tijd hangt af van de oven die je gebruikt en of de courgettes voorgegaard zijn. 

De courgettes zijn klaar als de kaas volledig gesmolten is, de courgettes zacht zijn en het spek krokant is. Serveer bijvoorbeeld met rijst, aardappelen of pasta, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.