Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek

(4)

Deze gevulde courgette met gehakt, kaas en spek is een heerlijk kruidig bijgerecht dat klaar is binnen 3 kwartier. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 bol courgettes
  • ongeveer 300 gram gehakt (half-om-half of rund)
  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • kleine handvol geraspte kaas
  • 4 grote gerookte spekplakken
Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • optioneel: grote pan (optioneel met passend vergiet) en deksel
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel
  • oven
  • ovenschaal of ovenplaat bekleed met bakpapier

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-courgette-met-gehakt-kaas-en-spek


Voorbereiding -- 15 minuten

Snijd een hoedje van de courgettes af en gebruik een lepel om de binnenkant van de courgettes eruit te halen. 

Je kunt de courgettes ongeveer 5 minuten voorkoken, of ze stomen. Dit kun je doen door een vergiet op een pan met een laag water te zetten. Leg de courgettes met de uitgeholde kant naar beneden en stoom dit ongeveer 5 minuten. 

Als je de courgettes niet vooraf gaat voorgaren, dienen ze langer gebakken te worden in de oven tot ze gaar zijn. Pel ondertussen de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek
Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek

De gevulde courgette met gehakt, kaas en spek afmaken -- 30 minuten

Verhit olijfolie in een bakpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer. Voeg de kerrie en paprika poeder toe en bak nog kort mee en breng op smaak met peper en zout. 

Bestrooi de binnenkant van de courgettes met peper en zout en verdeel de gehaktvulling over de courgettes. Maak deze af met geraspte kaas en besprenkel de buitenkant met een beetje olijfolie. 

Plaats een plak spek om elke gevulde courgette. Bak de courgettes ongeveer 10 minuten in oven. De exacte tijd hangt af van de oven die je gebruikt en of de courgettes voorgegaard zijn. 

De courgettes zijn klaar als de kaas volledig gesmolten is, de courgettes zacht zijn en het spek krokant is. Serveer bijvoorbeeld met rijst, aardappelen of pasta, smakelijk!


Waardeer dit recept!
4 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.