Ohmydish.nl


Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek

Deze gevulde courgette met gehakt, kaas en spek is een heerlijk kruidig bijgerecht dat klaar is binnen 3 kwartier.

45 minuten 4 personen Bijgerechten
Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 bol courgettes
  • ongeveer 300 gram gehakt (half-om-half of rund)
  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • kleine handvol geraspte kaas
  • 4 grote gerookte spekplakken
Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • optioneel: grote pan (optioneel met passend vergiet) en deksel
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel
  • oven
  • ovenschaal of ovenplaat bekleed met bakpapier

Bereiden


45 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-courgette-met-gehakt-kaas-en-spek


Voorbereiding -- 15 minuten

Snijd een hoedje van de courgettes af en gebruik een lepel om de binnenkant van de courgettes eruit te halen. 

Je kunt de courgettes ongeveer 5 minuten voorkoken, of ze stomen. Dit kun je doen door een vergiet op een pan met een laag water te zetten. Leg de courgettes met de uitgeholde kant naar beneden en stoom dit ongeveer 5 minuten. 

Als je de courgettes niet vooraf gaat voorgaren, dienen ze langer gebakken te worden in de oven tot ze gaar zijn. Pel ondertussen de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek
Gevulde courgette met gehakt, kaas en spek

De gevulde courgette met gehakt, kaas en spek afmaken -- 30 minuten

Verhit olijfolie in een bakpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer. Voeg de kerrie en paprika poeder toe en bak nog kort mee en breng op smaak met peper en zout. 

Bestrooi de binnenkant van de courgettes met peper en zout en verdeel de gehaktvulling over de courgettes. Maak deze af met geraspte kaas en besprenkel de buitenkant met een beetje olijfolie. 

Plaats een plak spek om elke gevulde courgette. Bak de courgettes ongeveer 10 minuten in oven. De exacte tijd hangt af van de oven die je gebruikt en of de courgettes voorgegaard zijn. 

De courgettes zijn klaar als de kaas volledig gesmolten is, de courgettes zacht zijn en het spek krokant is. Serveer bijvoorbeeld met rijst, aardappelen of pasta, smakelijk!

Aangeraden producten (5)


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Bagel met spek en ei

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!