Gerookte makreelsalade
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gerookte makreelsalade

Deze gerookte makreelsalade lijkt enigszins op een Salade Niçoise maar dan met lekkere gerookte makreel. Recept voor 2 personen, klaar in 20 minuten.

20 minuten
2 personen
Gerookte makreelsalade ingrediënten
Recept gerookte makreelsalade

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 16-05-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 23-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vul de kleine pan en middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook de eieren 7 - 9 minuten lang, laat deze daarna “schrikken” onder koud stromend water en pel de eieren.

Snijd ondertussen de uiteinden van de sperziebonen af en blancheer deze in de middelgrote pan. Was de komkommer en sla. Droog de krulsla met behulp van een slacentrifuge of een schone en droge vaatdoek.

Snijd de komkommer in stukjes, plakjes of reepjes en de (afgekoelde) eieren in partjes. Pel de rode uien en snijd ze vervolgens in ringen.

Pluk in de tussentijd de gerookte makreel en plaats de stukjes vis in een kom. Controleer na het pluizen of er geen graten meer overgebleven zijn. 

Gerookte makreelsalade
Gerookte makreelsalade

De gerookte makreelsalade afmaken – 5 minuten

Scheur een aantal bladeren van de krulsla af en leg deze op een bord. Voeg dan rode ui, sperziebonen, komkommer, zwarte olijven, makreel en ei toe.

Breng op smaak met de vinaigrette en eventueel wat peper en zout. Herhaal deze stap nogmaals voor de resterende ingrediënten. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik ook makreel uit blik gebruiken?

Je kunt zeker makreel uit blik gebruiken, de smaak dan dan iets minder zijn dan die van een gerookte makreel. Dit komt doordat de vis in water of olie zit. Je kunt de vis eventueel wat meer op smaak brengen met wat versgemalen peper en een klein beetje zout.

Hoe lang kan ik de makreelsalade bewaren?

In een plastic bak met deksel kun je deze salade tot wel 2 dagen in de koelkast bewaren. Laat de dressing (vinaigrette) dan apart, anders zal de structuur van de salade niet zo stevig blijven.

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
424.04 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
13.29 g
11.24 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
29.44 g
7.05 g
Eiwitten
31.73 g
Vezels
7.46 g
Natrium
623 mg
Mineralen
Ijzer
4.47 mg
Calcium
192.24 mg
Magnesium
83.18 mg
Kalium
83.18 mg
Fosfor
446.31 mg
Koper
0.37 mg
Zink
3.11 mg
Jodium
69 µg
Selenium
72.63 µg
Vitamines
Vitamine C
20.25 mg
Vitamine D
1.62 mg
Vitamine A
0.28 mg
Vitamine B1
0.22 mg
Vitamine B2
0.45 mg
Vitamine B6
0.38 mg
Vitamine B12
2.07 µg
Foliumzuur
118.06 µg
Vitamine E
0.99 mg
Vitamine K
0.23 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gerookte makreelsalade"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.