Gerookte makreelsalade

(14)

Deze gerookte makreelsalade lijkt enigszins op een Salade Niçoise maar dan met lekkere gerookte makreel. Recept voor 2 personen, klaar in 20 minuten. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-05-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-07-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Gerookte makreelsalade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 gerookte makreel
  • 3 eieren
  • 2 rode uien
  • 1 klein potje voorgesneden zwarte olijven
  • Vinaigrette naar smaak
  • Krulsla
  • Halve komkommer
  • 200 gram sperziebonen
Gerookte makreelsalade Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Vork
  • Kleine pan
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Kom
  • Middelgrote pan
  • Slacentrifuge

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gerookte-makreelsalade


Voorbereiding -- 15 minuten

Vul de kleine pan en middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook de eieren 7 - 9 minuten lang, laat deze daarna “schrikken” onder koud stromend water en pel de eieren.

Snijd ondertussen de uiteinden van de sperziebonen af en blancheer deze in de middelgrote pan. Was de komkommer en sla. Droog de krulsla met behulp van een slacentrifuge of een schone en droge vaatdoek.

Snijd de komkommer in stukjes, plakjes of reepjes en de (afgekoelde) eieren in partjes. Pel de rode uien en snijd ze vervolgens in ringen.

Pluk in de tussentijd de gerookte makreel en plaats de stukjes vis in een kom. Controleer na het pluizen of er geen graten meer overgebleven zijn. 

Gerookte makreelsalade
Gerookte makreelsalade

De gerookte makreelsalade afmaken -- 5 minuten

Scheur een aantal bladeren van de krulsla af en leg deze op een bord. Voeg dan rode ui, sperziebonen, komkommer, zwarte olijven, makreel en ei toe.

Breng op smaak met de vinaigrette en eventueel wat peper en zout. Herhaal deze stap nogmaals voor de resterende ingrediënten. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
14 stemmen

Gerookte makreelsalade: Veel gestelde vragen

Kan ik ook makreel uit blik gebruiken?

Je kunt zeker makreel uit blik gebruiken, de smaak dan dan iets minder zijn dan die van een gerookte makreel. Dit komt doordat de vis in water of olie zit. Je kunt de vis eventueel wat meer op smaak brengen met wat versgemalen peper en een klein beetje zout.

Hoe lang kan ik de makreelsalade bewaren?

In een plastic bak met deksel kun je deze salade tot wel 2 dagen in de koelkast bewaren. Laat de dressing (vinaigrette) dan apart, anders zal de structuur van de salade niet zo stevig blijven.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.