Gepofte knoflooksoep met kip en maïs
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gepofte knoflooksoep met kip en maïs

Deze gepofte knoflooksoep met kip en maïs is een makkelijke soep die boordevol smaak zit. Te maken met weinig ingrediënten, met een vleugje rozemarijn.

Gepofte knoflooksoep met kip en maïs ingrediënten
Recept gepofte knoflooksoep met kip en maïs

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de onderkant van de bol knoflook eraf zodat je de zachte knoflooktenen er na het poffen makkelijk uit kunt drukken.

Plaats de knoflookbollen in een ovenschaal of op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Pof de knoflookbollen dan ongeveer 15 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn geworden.

Pel ondertussen de ui en snijd deze fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilet en leg deze opzij. 

Gepofte knoflooksoep met kip en maïs
Gepofte knoflooksoep met kip en maïs

Gepofte knoflooksoep met kip en maïs afmaken – 20 minuten

Verwarm de boter in een middelgrote pan en fruit hierin de ui enkele minuten. Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer glad met een houten lepel om een roux te creëren.

Schenk er dan een beetje van de kippenbouillon bij en roer glad met een garde. Schenk dan alle kippenbouillon toe samen met de kipfilet en rozemarijn en breng aan de kook.

Kook de kipfilet gaar in ongeveer 10 minuten en haal deze dan uit de soep. Knijp de knoflooktenen uit de bollen en voeg deze toe aan de soep.

Verwijder het takje rozemarijn en pureer de soep met een staafmixer en voeg hierna de maïs toe. Pluk de kip uit elkaar met 2 vorken en voeg deze dan ook toe.

Breng de soep op smaak met peper en zout, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
4 reacties op "Gepofte knoflooksoep met kip en maïs"
Marloes zegt op 25-01-2018
Wij hebben dit met kerst gegeten als voorgerecht. Super makkelijk te maken en werkelijk heerlijk!!
Ohmydish zegt op 25-01-2018
Dankje Marloes! Wij hadden dit zelf gegeten met vrienden en die zijn het allemaal helemaal met je eens :)
Tessa zegt op 10-04-2018
Ik wil deze soep voor vrienden maken, die vegetariër zijn. Kan ik dan een verse groentenbouillon maken, of is dit te overheersend?
Ohmydish zegt op 10-04-2018
Hoi Tessa, ik denk dat deze soep met een verse groentenbouillon ook erg lekker kan zijn :-) Laat je weten hoe het is geworden? Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.